Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο όμορφο πρωτάθλημα

Το πιο όμορφο πρωτάθλημα

Οι οπαδοί -και των δύο ομάδων- επέστρεψαν στις εξέδρες, χωρίς (σχεδόν) το παραμικρό παρατράγουδο.

Στις τρεις αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, παρακολουθούμε το πιο όμορφο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο αλλά στις κερκίδες!

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε οπαδούς και των δύο ομάδων στα περισσότερο γήπεδα και το καλύτερο χωρίς (σχεδόν) το παραμικρό παρατράγουδο.

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου εκτός από το καθαυτό αγωνιστικό κομμάτι αφορά την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί πριν από έναν αγώνα ώστε να βοηθήσει τα μέγιστα στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών για να αποδώσουν και αυτοί όσο το δυνατόν καλύτερα στο χορτάρι.

Πρώτη αγωνιστική στο Βόλο και χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμίζοντας με φωνές και ζωή ένα μεγάλο στάδιο όπως το Πανθεσσαλικό που ήταν αδύνατον να γεμίσει μόνο από φίλους της τοπικής ομάδας.

Από οπαδούς του Ολυμπιακού γέμισε το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής.

Την ίδια αγωνιστική στο γήπεδο του Ατρομήτου εκατοντάδες φίλοι του Άρη ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των φίλων των γηπεδούχων (ο καθένας για την ομάδα τους) δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιδιαίτερα εντυπωσιακό τόσο για όσους έβλεπαν τον αγώνα από την τηλεόραση αλλά και για αυτούς που βρίσκονταν στο γήπεδο έστω και ως ουδέτεροι.

Ιδια εικόνα στο Λαμία – Ολυμπιακός, στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ και στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και ακόμα περισσότερο στο Καλλιθέα – Παναθηναϊκός όσο και αν εκεί υπήρχε η ιδιαιτερότητα ότι η ομάδα της Καλλιθέας χρησιμοποιεί ως έδρα τη Λεωφόρο, παραδοσιακή έδρα των Πρασίνων εδώ και πολλές δεκαετίες.

Και σε όλα τα παιχνίδια σχεδόν ο κόσμος των ομάδων με μεγάλο πυρήνα οπαδών δεν έκρινε το αποτέλεσμα καθώς ακόμα και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που πέρασαν με νίκες 3-0 από Λαμία και Λειβαδιά αντίστοιχα βρήκαν αντίσταση σθεναρή από τους γηπεδούχους για αρκετή ώρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο 90’ στο Περιστέρι και ο Παναθηναϊκός απλά πήρε την ισοπαλία στο 92’ όπως και ο Άρης είχε «κολλήσει» στο Περιστέρι στο Χ.

Ανεξάρτητα από ποια ομάδα μπορεί να υποστηρίζει κανείς δεν είναι δυνατόν εάν είναι φίλος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού να μην τον μαγνητίζει η εικόνα όσο το δυνατόν πιο γεμάτων γηπέδων με φίλους και των δύο αντιπάλων στις κερκίδες.

Είπαμε τα γήπεδα δεν είναι (και δεν θα γίνουν) εκκλησίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να πάνε οικογένειες με παιδιά αλλά και οπαδοί και των δύο ομάδων.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που ταξίδεψαν μέχρι τη Λιβαδειά για να δουν την ομάδα τους.

Το υφυπουργείο Aθλητισμού, πατώντας και πάνω στα πιο αυστηρά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών δίνει όλο και πιο εύκολα το πράσινο φως στις μετακινήσεις οπαδών και μέχρι στιγμής όλα πάνε ρολόι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει (ακόμα) στα ντέρμπι (το πρώτο -ΠΑΟΚ εναντίον Παναθηναϊκού- έρχεται μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες) αλλά ξαναλέμε οι εικόνες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Ενα κάθισμα που έπεσε στο Περιστέρι από φίλο του Αρη, στοίχισε άμεσα μία αγωνιστική στους Κίτρινους και εδώ είναι το κλειδί, πολιτεία σε συνεργασία με τις ομάδες να βάλουν οριστικό τέρμα στους… ψευτόμαγκες της εξέδρας και να αποβάλλουν τους λίγους, είναι αλήθεια, ταραξίες των γηπέδων.

Απλά οφείλουν (πολιτεία και διοικήσεις ομάδων) όχι απλά να μην χαλαρώσουν αλλά να είναι όλο το χρόνο στην τσίτα για να προλαμβάνουν όχι με ευχολόγια αλλά επιτέλους με έργα και να υποστηρίζουν οι ίδιοι με τον καλύτερο τρόπο τα γεμάτα γήπεδα.

Ήδη οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ ζήτησαν να επιτραπούν παντού οι μετακινήσεις κάνοντας λόγο και για φιλοξενούμενους σε μόνιμη βάση στην Αγιά Σοφιά, κάτι που ζητούν και οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού.

Εδώ είναι και η ευθύνη των συνδέσμων να περιφρουρήσουν επιτέλους τα συμφέροντας των ομάδων τους και ως κέρδος θα έχουν (όλοι) την επίσκεψη στα γήπεδα όλης της χώρας, η οποία θα αρχίσει να θυμίσει – σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον – μια σοβαρή χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Για άλλα θέματα, όπως η υγεία και η παιδεία έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να θυμίσουμε Ευρώπη…

Only in

Μυστικό της επιτυχίας ή μεγάλη απάτη; Αξίζει τελικά η σκληρή δουλειά;

Η σκληρή δουλειά έχει συνδεθεί με την επιτυχία. Είναι τελικά έτσι;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024