Τρία ματς εντός έδρας ο ΠΑΟ, τέσσερις βαθμοί. Ηττα στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα Τρίπολης (0-1), νίκη στις καθυστερήσεις με τον Λεβαδειακό (1-0) και πάλι στον εξτρά χρόνο γκολ –σωσίβιο για το 2-2 με την Athens Καλλιθέα στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο σπίτι του, δηλαδή.

Στον αντίποδα, η Καλλιθέα σε τρία εκτός έδρας ματς, δύο βαθμούς πήρε. Πρώτα 0-0 στη Λιβαδιά, ήρθε μετά η ήττα 1-2 στο Γ. Καραϊσκάκης και τώρα παραλίγο να κάνει την έκπληξη της σεζόν, αλλά ο Παναθηναϊκός γλύτωσε με το 2-2.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το θέμα είναι το Τριφύλλι. Που παραπαίει στην Ελλάδα και αυτό συμβαίνει στις αγωνιστικές που έχουμε διανύσει. Εν αντιθέσει με ό,τι παρατηρείται στην Ευρώπη και την πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ. Μοιάζει ανεξήγητο, αν και οι απανωτές αλλαγές συστημάτων και σχημάτων από τον Ντιέγκο Αλόνσο, οδηγούν σε καταστάσεις απρόβλεπτες. Αν μάλιστα δεν σημείωνε δύο γκολ στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟ, τότε σε σύνολο εννιά βαθμών θα είχε μόλις …έναν!

Ας σταθούμε, όμως, στην Καλλιθέα. Και στην απίστευτη παράσταση που έδωσε στο γήπεδο που χρησιμοποιεί προσωρινά ως έδρα και μέχρι να ετοιμαστεί για τις ανάγκες της Σούπερ Λίγκας το Ελ Πάσο. Τέτοια κυκλοφορία της μπάλας είχαμε χρόνια και χρόνια να δούμε από ομάδα του λεγόμενου «δεύτερου βεληνεκούς» του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ποδοσφαιριστές που έμοιαζαν να διψάνε για το τρίποντο, που δεν κάμφθηκε στιγμή το ηθικό τους και κυνήγησαν το γκολ αμέσως μετά την πρώτη ισοφάριση αλλά και ύστερα από το 2-2.

Η Athens Kallithea έκανε στο πρώτο 45λεπτο 17(!) τελικές, οι τέσσερις ήρθαν στο ίδιο λεπτό. Τελείωσε δε την αναμέτρηση, με 25. Ο αριθμός ζαλίζει και πείθει πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ μάλλον …υπνωτίστηκαν από τις ζωγραφιές που έκαναν στο χορτάρι οι αντίπαλοί τους. Ο χθεσινός Μουτίνιο, σε λίγες ομάδες της Λίγκας βρίσκεται.

Αν ήταν πιο προσεκτικός, τότε το 2-3 θα ερχόταν σε ένα φοβερό τετ-α-τετ που είχε με τον Ντραγκόφκσι. Ο Ματίγια, αρχηγός από τους λίγους και στα 36 του χρόνια εκπληκτικά ποιοτικός, ασφαλώς και με ψυχραιμία στο μοίρασμα της μπάλας.

Οσο για τον Βαλμπουενά, έχει συνδέσει την πορεία του στην Ελλάδα με τα Ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού και 20 ημέρες προτού συμπληρώσει τα 40 του χρόνια έκανε τους πάντες να του βγάλουν το καπέλο για το γκολ αλλά και τη συνολική του προσπάθεια με τα χρώματα της Καλλιθέας.

Μπήκε, συνεπώς, για τα καλά στη ζωή μας η Athens Kallithea; Αυτό επιδιώκει από την αρχή της σεζόν, ενώ ουδείς πρέπει να προσπεράσει πως και απέναντι στον Ολυμπιακό υπήρξε εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του Ντονάτι υπήρξε ένα αριστούργημα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο!