Για πρώτη φορά, ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για το τέλος της συνεργασίας του με τον γιο του. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο Στέφανος αποφάσισε πως για κάποιο διάστημα θέλει να είμαι μόνο ο πατέρας του, να τον συμβουλεύω, αλλά να μην συμμετέχω στις προπονήσεις του.

Εκείνος αποφασίζει για το πώς νιώθει και πρέπει να το σεβαστώ αυτό. Επίσης, πρέπει να καταλάβει κι ο ίδιος τι θέλει. Έχει τον χώρο του. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μού ζητήσει να είμαι ξανά στις προπονήσεις του και να τον καθοδηγώ, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του, υποθέτω χαμόγελο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος που σχολίασε και την επιλογή του Στέφανου για τον αντικαταστάτη του.

«Το coaching είναι κάτι πολύ προσωπικό»

Ο Τσιτσιπάς αποφάσισε να συνεργαστεί με τον προπονητή του στην Εθνική ομάδα του Davis Cup, Δημήτρη Χατζηνικολάου, με τον Απόστολο Τσιτσιπά να αναφέρει: «Είμαστε συνεργάτες στην Εθνική Ελλάδας. Στο παρελθόν είχε κι άλλους προπονητές. Είναι στο χέρι του. Το coaching είναι κάτι πολύ προσωπικό. Οι αρχές μπορεί να είναι ίδιες, αλλά το στιλ του παιχνιδιού είναι διαφορετικό και το ίδιο και το coaching. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι κάποιος άλλος προπονητής να μπορέσει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι του και να τον καθοδηγήσει».