Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί στο μετρό του Σικάγο όπου δράστης άνοιξε πυρ

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί στο μετρό του Σικάγο όπου δράστης άνοιξε πυρ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μαζικούς πυροβολισμούς σε τρένο της μπλε γραμμής CTA στο Forest Park το πρωί της Δευτέρας.

Ακόμα ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών, έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των ΗΠΑ. Αυτό της νόμιμης και παράνομης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Forest Park, Κρίστοφερ Τσιν, δήλωσε ότι και τα τέσσερα θύματα ήταν επιβάτες σε τρένο της μπλε γραμμής που κατευθυνόταν προς τον τερματικό σταθμό του Forest Park, όταν πυροβολήθηκαν λίγο πριν από τις 5:30 π.μ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι τρία θύματα βρέθηκαν νεκρά στον τόπο του εγκλήματος. Ένα τέταρτο θύμα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ηλικίες και τα φύλα των θυμάτων δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα μέχρι τις 11:15 π.μ. Δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί φαίνεται να ήταν μεμονωμένο περιστατικό και ότι δεν υπήρχε απειλή για την κοινότητα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπήρχε μόνο ένας δράστης.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης δεν φαίνεται να γνώριζε κανένα από τα θύματα, τα οποία φαίνεται ότι ήταν άστεγοι που επέβαιναν στο τρένο. Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι δεν φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί αφορούσαν ληστεία και ότι η επίθεση ήταν εντελώς τυχαία.

«Αυτό είναι προφανώς σοκαριστικό. Ξέρετε, είναι ασυνήθιστο εδώ να έχουμε έναν τέτοιο μαζικό πυροβολισμό, ειδικά τόσο κοντά στο σπίτι μας που μάλιστα ερευνούμε σε μια αργία. Οπότε, το να αισθάνονται οι άνθρωποι ανασφαλείς, είναι δικαιολογημένο», δήλωσε ο Τσιν.

Η καθημερινότητα στις ΗΠΑ διαταράσσεται από την βία που φέρνει η ελεύθερη και παράνομη οπλοκατοχή.

Συνελήφθη ένας ύποπτος που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης

«Είναι μια φρικτή κατάσταση. Είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλεις να ξυπνάς. Είναι Δευτέρα πρωί σε μια αργία. Υποτίθεται ότι όλοι θα έπρεπε να απολαμβάνουν το ρεπό τους, το χρόνο με τις οικογένειές τους. Είναι η Ημέρα της Εργασίας, οπότε το να πρέπει να είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση, είναι φρικτό» είπε κλείνοντας ο Κρίστοφερ Τσιν.

Η ασφάλεια της Αρχής Μεταφορών του Σικάγο – CTA και η αστυνομία του Forest Park εντόπισαν τον ύποπτο δράστη χρησιμοποιώντας βίντεο παρακολούθησης. Ο ύποπτος εντοπίστηκε σε τρένο της ροζ γραμμής CTA και τέθηκε υπό κράτηση αργότερα το πρωί της Δευτέρας. Βρέθηκε ένα όπλο.

«Είναι μια φρικτή τραγωδία το γεγονός ότι τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Εργασίας», δήλωσε ο δήμαρχος του Φόρεστ Παρκ Ρόρι Χόσκινς. Η CTA εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η CTA δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη:«Αν και πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αυτή η αποτρόπαια και κατάφωρη πράξη βίας δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί, πόσο μάλλον σε τρένο των δημόσιων συγκοινωνιών».

«Μόλις αναφέρθηκε το θέμα αυτό, η CTA βοήθησε την αστυνομία του Φόρεστ Παρκ στη διερεύνηση του θέματος, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης όλων των πιθανών βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τα οποία αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για τη βοήθεια των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου» συνέχισε η ανακοίνωση.

«Συγχαίρουμε τόσο το Αστυνομικό Τμήμα του Forest Park για τις ενδελεχείς και συνεργατικές προσπάθειές του να παράσχει πληροφορίες στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο, οι γρήγορες ενέργειες του οποίου οδήγησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου σε αυτό το θέμα. Η CTA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις τοπικές αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο αυτής της συνεχιζόμενης έρευνας» ανέφερε η ανακοίνωση της Αρχής Μεταφορών του Σικάγο.

Πηγή: ABC Chicago

Only in

Από τον Μασκ μέχρι τους Σόρος, γνωρίστε τους χρηματοδότες των αμερικανικών εκλογών

Από τον Έλον Μασκ μέχρι τους Σόρος, τραπεζίτες, επενδυτές και επιχειρηματίες της υψηλής τεχνολογίας, τα χρήματα για διαφήμιση προς τους υποψηφίους δημιουργούν δεσμεύσεις. Ποιοι είναι;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024