Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Νέα συλλαλητήρια παρά την απόφαση του δικαστηρίου – Θα πολιορκήσουν τα σπίτια του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ισραήλ: Νέα συλλαλητήρια παρά την απόφαση του δικαστηρίου – Θα πολιορκήσουν τα σπίτια του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ξεσηκωμός υπάρχει στο Ισραήλ για να αποδεχθεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφωνία με τη Χαμάς μέσω της οποίας θα απελευθερωθούν οι όμηροι

Σε νέα συλλαλητήρια προχωρούν συγγενείς των ομήρων και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Ισραήλ παρά την απόφαση του Ισραηλινού Εργατικού Δικαστηρίου που έδωσε εντολή για τερματισμό της γενικής απεργίας.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι υπό πίεση

Μία από τις πιο γνωστές σελίδες στο Facebook που ζητά την απελευθέρωση των ομήρων, λέει ότι και επισήμως οι όμηροι έχουν αφεθεί να πεθάνουν, καλώντας σε τρεις κινητοποιήσεις, οι δύο έξω από τις κατοικίες του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Χθες, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλο το Ισραήλ, απαιτώντας άμεση συμφωνία! Σήμερα, οι οικογένειες των ομήρων καλούν για άλλη μια φορά το κοινό να αφήσει την άνεση των σπιτιών του και να βγει στους δρόμους. Καλούν τους πάντες να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί τους για μια συμφωνία για να φέρουν όλους τους ομήρους σπίτι. Απόψε το απόγευμα (Δευτέρα), έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές-κλειδιά σε όλη τη χώρα:

  • Ιερουσαλήμ: 19:00, Μεγάλη διαδήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, οδός Γάζας 35
  • Τελ Αβίβ: 19:00, Μαζικό συλλαλητήριο στην Πύλη Μπεγκίν
  • Καισάρεια: 19:00, Διαμαρτυρία μπροστά από το σπίτι του πρωθυπουργού».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Συνέντευξη Τύπου του Νετανιάχου – Ενοχλημένοι με τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με το γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 20:30 η ώρα στην Ιερουσαλήμ.

Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος απάντησε στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τους ομήρους.

Οι Times of Israel γράφουν ότι ο Ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε πως: «Ο κ. Μπάιντεν πιέζει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση των ΗΠΑ (συμφωνία για τους ομήρους) ήδη από τις 31 Μαΐου και με την πρόταση – γέφυρα των ΗΠΑ στις 16 Αυγούστου, και όχι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται σθεναρά οποιαδήποτε συμφωνία».

Η παραδοχή του Μπάιντεν «είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν γίνεται λίγες ημέρες μετά την εκτέλεση έξι Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός πολίτης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Only in

Τι απειλεί την ανθρωπότητα για πρώτη φορά μετά από 60.000 χρόνια

Αν είστε 55 ετών ή νεότεροι, είναι πιθανό να γίνετε μάρτυρες σε κάτι που η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 60.000 χρόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024