Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η επικείμενη ένταξη της επιτυχημένης σειράς του MEGA, Famagusta, στη διεθνή πλατφόρμα Netflix. Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία της Αμμοχώστου αναφορικά με την εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, στην αρχή δριμεία επίθεση έκανε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Στην συνέχεια, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως πρόκειται για «μαύρη προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης Νότιας Κύπρου».

Η απάντηση του Χριστοδουλίδη στις τουρκικές επικρίσεις

«Προφανώς δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ Famagusta», απαντά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στις επικρίσεις και απειλές που εκτοξεύτηκαν από τα κατεχόμενα για την ενσωμάτωση της εν λόγω σειράς στο Netfix.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Τουρκική Εισβολή του 1974. Η σειρά στέλνει πολύ σημαντικά μηνύματα. Το έχω παρακολουθήσει και στέλνονται μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και τις σχέσεις ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων».

Netflix: Πώς αντέδρασε το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Η σειρά ‘Famagusta’, που θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, υπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης Νότιας Κύπρου διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα. Αυτή η σειρά αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τη μνήμη των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από αιμοδιψείς ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74», ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και προσθέτει: «Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να παρουσιαστούν τα γεγονότα διαφορετικά από ό,τι είναι, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο. Θυμόμαστε τους βετεράνους μας στην Κύπρο με σεβασμό και τους μάρτυρές μας με έλεος».