Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για την πλειονότητα των παρόχων μετά και την επιδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποχωρούν κάτω από τα 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η επιδότηση που έδωσε η κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά πλησίασε στο ύψος της, την αντίστοιχη του Αυγούστου.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Όπως φαίνεται και από τον ακόλουθο πίνακα οι χρεώσεις ανά πάροχο για τον μήνα Σεπτέμβριο κινούνται λίγο πάνω από τα 0,145 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το ειδικό ή πράσινο οικιακό τιμολόγιο από τους περισσότερους προμηθευτές.

Το εύρος των χρεώσεων μετά και τις επιδοτήσεις κινείται από τα 0,1443 μέχρι και τα 0,18079 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κυβέρνηση έχει αποσαφηνίσει πώς για όσο χρειάζεται οι οικιακοί καταναλωτές θα λαμβάνουν την αναγκαία στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το χρηματιστήριο ενέργειας

Πάντως οι τιμές στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου τσιμπάνε…

Πιο συγκεκριμένα για αύριο 4 Σεπτεμβρίου η μέση τιμή στην αγορά της επόμενης ημέρας διαμορφώνεται στα 197,83 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Η τιμή είναι υψηλότερη κατά 6,28% σε σχέση με σήμερα οπότε και είναι στα 186,15 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Στις 2 του μήνα ξεπέρασε και τα 210 ευρώ ανά Μεγαβατώρα καθώς έκλεισε στα 215,29 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Οι προβλέψεις δείχνουν τις τιμές στο χρηματιστήριο ενέργειας να κινούνται σε επίπεδα πέριξ των 180 με 200 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και αν επιβεβαιωθούν τότε δεν αποκλείεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει και σε νέα επιδότηση, ώστε η χρέωση στο ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο να διαμορφώνεται κάτω από τα 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι υψηλές πτήσεις… στο ρεύμα αποδίδονται στην αναστάτωση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου που έχουν πυροδοτήσει εκ νέου τα πολεμικά χτυπήματα της Μόσχας σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Πηγή ΟΤ