Η τραγουδίστρια Σαμάνθα Φοξ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο αφού απείλησε να σπάσει τα δόντια ενός αστυνομικού ενώ ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια ενός καβγά στο αεροδρόμιο Χίθροου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει την τραγουδίστρια από το αεροπλάνο και ένας αστυνομικός δήλωσε ότι «ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν μεθυσμένη»

Μάλιστα, η 58χρονη εμπόδισε την απογείωση της πτήσης για τη Γερμανία και πέρασε ένα βράδυ σε κελί μετά το περιστατικό.

Τι ακριβώς συνέβη;

Η Julianna Belinfante, εισαγγελέας, δήλωσε ότι το προσωπικό της πτήσης ενημερώθηκε ότι η Φοξ «είχε μια διαφωνία και ήταν αγενής προς το προσωπικό της πύλης» στις 7 μ.μ. και εθεάθη «να περπατάει και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα και να μιλάει περίεργα, ενώ το προσωπικό μύριζε αλκοόλ πάνω της».

Η Φοξ άρχισε να «συμπεριφέρεται με εριστικό τρόπο» προς τη σύζυγό της, Λίντα Όλσεν, και όταν το πρώην μοντέλο άρχισε να «κουνιέται μπρος-πίσω στην καρέκλα της, χτυπώντας με το κεφάλι το κάθισμα μπροστά της», αποφασίστηκε να επιστρέψει το αεροπλάνο στην πύλη, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο.

Η αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει την τραγουδίστρια από το αεροπλάνο και ένας αστυνομικός δήλωσε ότι «ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν μεθυσμένη».

Η Belinfante είπε ότι η Φοξ χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως «αγενής και εριστική» ενώ τους επιτέθηκε «λεκτικά» καθώς τη συνόδευαν έξω από το αεροδρόμιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @samanthafoxofficial

«Μεγάλη αναστάτωση»

Το είδωλο της δεκαετίας του ’80 επρόκειτο να δικαστεί στο δικαστήριο του Uxbridge Magistrates’ Court, αφού φέρεται να είχε επιτεθεί στη σύζυγό της Λίντα Όλσεν κατά τη διάρκεια της πτήσης, κατηγορία την οποία είχε αρνηθεί.

Όπως φαίνεται, η υπόθεση διακόπηκε μετά από αλλαγές στα αποδεικτικά στοιχεία που σήμαιναν ότι δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανότητα καταδίκης.

Προηγουμένως είχε δηλώσει ένοχη για μέθη και διατάραξη και απειλητική συμπεριφορά, παρενόχληση, αναστάτωση σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης τον Απρίλιο.

Κατά την επιβολή της ποινής, ο περιφερειακός δικαστής Tan Ikram επέβαλε πρόστιμο και είπε στη Φοξ ότι προκάλεσε «μεγάλη αναστάτωση» στην αεροπορική εταιρεία και τους επιβάτες της.

Ο Alastair Smith, συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε ότι ο «υπαινιγμός για γροθιά» δεν ήταν «ποτέ τεκμηριωμένος» και προέκυψε επειδή «υπήρξε μια αεροσυνοδός που νόμιζε ότι είχε ακούσει κάτι το οποίο στη συνέχεια μεταδόθηκε ως άμεση άσκηση φυσικής δύναμης».

«Ξέρω πού μένεις, θα σου σπάσω τα δόντια»

Στα πλάνα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η Φοξ ακούγεται να λέει σε έναν αστυνομικό «ξέρω πού μένεις» καθώς την οδηγούσαν στα κελιά, να λέει στους αστυνομικούς να «τσακιστούν» και να απειλεί ότι «θα βγει στην τηλεόραση σε δύο μέρες και θα τα πει όλα για σένα».

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι είπε στον αστυνομικό Ashley Smith ότι «ξέρω πού μένεις, θα σου σπάσω τα δόντια».

Σε κατάθεση μάρτυρα, ο αξιωματικός είπε: « Η εκτεταμένη κακοποίηση που δέχθηκα για χρονικό διάστημα που ξεπερνούσε κατά πολύ τις δύο ώρες ήταν σίγουρα η πιο μακρά και πιο αποκρουστική που έχω υποστεί».

Η Φοξ περπάτησε προς τον αστυνομικό, ο οποίος «την έσπρωξε πίσω» και εκείνη συνέχισε «να είναι προσβλητική προς τον αστυνομικό», όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, να τον χτυπάει με το χέρι της και να κλωτσάει το πόδι της προς το μέρος του.

*Με πληροφορίες από: The Independent | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Samantha Fox – French Tour Mini Documentary Part 1 March 2012