Μια γρήγορη αναζήτηση στο TikTok αρκεί για να βρείτε τα πιο παράξενα trends, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πολλά από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.

Μια νέα τάση έχει κατακλύσει το ΤikTok που δεν είναι άλλη από δεκάδες νεαρές influencers να αλείφουν σκόρδο στο πρόσωπο τους υποστηρίζοντας πως βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

Αναζητώντας τον όρο «σκόρδο για την ακμή» θα βρείτε δεκάδες βιντεάκια στα οποία θα εμφανίζονται νέοι και νέοι να τρίβουν σκελίδες σκόρδου πάνω στα σπυράκια τους.

Καυτερή πιπεριά για διογκωμένα χείλη

Άλλο ένα trend που έχει γίνει viral είναι καυτερή πιπεριά για διογκωμένα χείλη.

Η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου προειδοποιεί πως μια τέτοια φαινομενικά αθώα πρακτική μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε δερματίτιδα.

Ονομάζεται το botox των φτωχών. Η σπιτική μάσκα με λιναρόσπορο που μοιάζει με ζελέ έχει κάνει θραύση στους tiktokers.

Βράζουν τον λιναρόσπορο, αφήνουν το μείγμα να δέσει στο ψυγείο και στην συνέχεια το εφαρμόζουν στο πρόσωπο ακόμα και στα μαλλιά. «Μπορώ να σας πω δεν είχε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε η δερματολόγος, Βάλια Μουσάτου.

Λιμάρουν… τα δόντια τους

«Θα λιμάρω τα δόντια μου με μια λίμα γιατί δεν είναι τέλεια. Έχω κάποιες ατέλειες και καθόλου μπάτζετ». Είναι ένα trend στο ΤikTok που κάνουν πολλούς να ανατριχιάζουν. Λειαίνουν τα δόντια τους με λίμα νυχιών.

Ίσως ό,τι πιο ανατριχιαστικό έχουμε δει στις τάσεις του ΤikTok. Χρήστες λιμάρουν τα δόντια τους με λίμα για τα νύχια με δεκάδες οδοντιάτρους να θέλουν στη θέα αυτού να σκίσουν τα διπλώματα τους.

«Θεέ μου! Μην το κάνετε αυτό! Λιμάρετε τα δόντια σας με μια λίμα νυχιών; Όχι! Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε», σχολιάζουν οι ειδικοί.

Η εμμονή να αποκτήσουν ευθυγραμμισμένα δόντια κατά αυτόν τον παράδοξο τρόπο προκαλεί μόνιμη βλάβη στο σμάλτο καταλήγουν οι ειδικοί.