Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μαθητή – «Άλλαξε η συμπεριφορά μου»

Εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μαθητή – «Άλλαξε η συμπεριφορά μου»

Ο 13χρονος Χρήστος εξηγεί πώς ξεκίνησε το πρόβλημα και πώς άλλαξε η συμπεριφορά του - Με το βιβλίο του «Το πετράδι της ζωής» προσπαθεί να βοηθήσει κι άλλα παιδιά να απεξαρτηθούν από το κινητό

Αυτή είναι η εξομολόγηση του μικρού Χρήστου για την εξάρτηση του από τις οθόνες και τα βιντεοπαιχνίδια.

Οι συνεχόμενες ώρες μπροστά στον υπολογιστή οδήγησαν σε επιθετικότητα και εκνευρισμό με τον Χρήστο να τσακώνεται καθημερινά με την οικογένειά του.

«Άρχισα να παίζω βιντεοπαιχνίδια από μικρή ηλικία», δήλωσε ο 13χρονος σήμερα Χρήστος Τατσιόπουλος.

Μια διασκέδαση που ξεκίνησε σαν ένα απλό παιχνίδι στον υπολογιστή, γρήγορα εξελίχθηκε σε εθισμό στην οθόνη, με το παιδί να οδηγείται στην απομόνωση του δωματίου του.

«Το είχα κάνει τρόπο ζωής. Το χειρότερο με τον εθισμό είναι ότι συνηθίζεις να κάνεις κάτι τέτοιο τόσο πολύ που μετά σε παίρνει από κάτω».

«Άλλαξε η συμπεριφορά του» – Τι λέει η μητέρα του

«Πάρα πολύ γρήγορα βλέπαμε μεγάλη αλλαγή στην συμπεριφορά», επεσήμανε η μητέρα του Χρήστου, Μαρία Αθανασούλα.

Η μητέρα του Χρήστου αν και είχε βάλει όρια στην χρήση του υπολογιστή και του κινητού, διαπίστωσε ότι γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Για να βοηθήσουν το παιδί τους να απεξαρτηθεί από τις οθόνες, ο γονείς του Χρήστου αφαίρεσαν από το σπίτι τον υπολογιστή και απαγορεύσαν για κάποιο διάστημα τη χρήση κινητού.

«Πώς εθίστηκα στις οθόνες»

Ο 13χρονος περιέγραψε στο Live News τα όσα πέρασε: «Θυμάμαι την ημέρα που οι γονείς μου ανακοίνωσαν ότι θα απομακρύνουν τα videogames. Δεν το πήρα καλά, ήμουν πολύ θυμωμένος με την οικογένεια μου, καθώς το είχα κάνει τρόπο ζωής».

«Είχα σκεφθεί αμέτρητες φορές ότι αν θα πάω στο σπίτι ενός φίλου μου μπορεί να έχω την ευκαιρία να παίξω, αλλά δεν το επιχείρησα ποτέ γιατί ήξερα ότι και σε αυτή την περίπτωση οι γονείς μου θα έκαναν κάτι για να το ”διορθώσουν”», παραδέχθηκε. «Σήμερα παίζω ακόμα αλλά με μέτρο», είπε ο Χρήστος.

Παιδιά εθισμένα στις οθόνες

Σύμφωνα με έρευνα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, το 78% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιεί καθημερινά το ίντερνετ με την χρήση τάμπλετ και κινητού, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 90% στην ηλικιακή ομάδα 10-12 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Εταιρείας, τα μωρά έως 18 μηνών δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στην οθόνη, ενώ από 18 έως 24 μηνών το επιτρεπτό όριο είναι 30 λεπτά. Από 2 έως 5 ετών ο χρόνος χρήσης του κινητού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την μια ώρα, ενώ μετά τα 5 έτη το χρονικό όριο δεν θα πρέπει να ξεπερνά την μια ώρα και τριάντα λεπτά.

Ο 13χρονος έγραψε μια συγκινητική ιστορία με τίτλο «Το πετράδι της ζωής» για να βοηθήσει και άλλα παιδιά να απεξαρτηθούν από το κινητό.

Only in

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έχει τη σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου

Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα κείμενο-τομή που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024