Ιδιαίτερα δύσκολες ώρες περνά ο Γιάννης Μόρτζος αφού ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Στις αρχές του καλοκαιριού ο 83χρονος καλλιτέχνης Γιάννης Μόρτζος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα. Το 2015 ο Γιάννης Μόρτζος είχε βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υγεία του, ύστερα από μια καρδιολογική επέμβαση ρουτίνας.

Ο Γιάννης Μόρτζος περνά δύσκολες ώρες

Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου, προκειμένου να βοηθήσει τον άνθρωπό της να ξεπεράσει και αυτόν τον Γολγοθά. Ο Αλκίνοος Μπουνιάς, στενός φίλος του ζευγαριού, μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα OnTime, που έφεραν στο φως το σχετικό ρεπορτάζ, εκφράζοντας την ελπίδα του για ταχεία ανάρρωση.

«Μην τον ενοχλείτε, περνάει πολύ δύσκολες ώρες και χρειάζεται ηρεμία και βέβαια σεβασμό στην κατάστασή του απ’ όλους μας.

Άλλωστε, ο Γιάννης πάντα είχε καλή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και μακάρι να γίνει σύντομα καλά και θα βγει να μιλήσει ο ίδιος για την περιπέτεια που περνά. Απ’ όσο γνωρίζω, βρίσκεται σε καλά ιατρικά χέρια αλλά ας προσευχηθούμε όλοι να γίνει το θαύμα», δήλωσε ο Αλκίνοος Μπουνιάς.

Τι έλεγε ο ίδιος για τα προβλήματα με την υγεία του

«Έκανα bypass. Ευτυχώς, γλίτωσα. Ήμουν διασωληνωμένος, πενήντα μέρες στην εντατική ήμουν ζωντανός νεκρός. Και όταν κάποια στιγμή άνοιξα τα μάτια μου, έβλεπα να πεθαίνουν κάποιοι στον θάλαμο.

Και δεν είχαν την ευαισθησία οι νοσοκόμες να τραβάνε την κουρτίνα να μην τους βλέπω. Εκεί είπα μέσα μου ότι αφού πεθαίνουν αυτοί, θα πεθάνω κι εγώ», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μόρτζος.