Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: ΕΔΕ για το τροχαίο σε μπλόκο περιπολικού – «Χωρίς πινακίδες η μηχανή, χωρίς δίπλωμα ο οδηγός»

Κέρκυρα: ΕΔΕ για το τροχαίο σε μπλόκο περιπολικού – «Χωρίς πινακίδες η μηχανή, χωρίς δίπλωμα ο οδηγός»

Στο νοσοκομείο οι δύο 20χρονοι αναβάτες της μηχανής μετά την πρόσκρουση με το περιπολικό - Συνελήφθη ο οδηγός και ιδιοκτήτης της μηχανής

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η ΕΛΑΣ σχετικά με το επικίνδυνο μπλόκο που έστησε περιπολικό σε μηχανή στην Κέρκυρα, που εξελίχθηκε σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 20χρονα αγόρια που επέβαιναν στο δίκυκλο όχημα, δηλαδή ο οδηγός και ο συνεπιβάτης.

Το τροχαίο σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου στις 31 Αυγούστου στις Γούβες της Κέρκυρας και πρόκειται για μια περιοχή όπου διεξάγονται αυτοσχέδιοι αγώνες μηχανών. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA το περιπολικό φαίνεται να έχει σταθμεύσει κάθετα στον δρόμο, κλείνοντας ουσιαστικά και τα δύο ρεύματα, με σκοπό να ανακόψει την ταχύτητα δύο μηχανών που βρίσκονταν στο σημείο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μία μηχανή, που σύμφωνα με την Αστυνομία είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, να προσκρούσει επάνω στο περιπολικό και να τραυματιστούν οι δύο νεαροί αναβάτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το επικίνδυνο μπλόκο του περιπολικού στο σημείο, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διευκρινίσεις για όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποσαφηνισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Σκοπός ήταν να σταματίσουν οι κόντες, λέει η Αστυνομία – «Ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα, με εμφανή παρουσία, για τον τερματισμό αυτοσχέδιων αγώνων που πραγματοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή, προς αποφυγή επικίνδυνων ατυχημάτων»

Όπως επισημαίνεται, ο οδηγός και ιδιοκτήτης της μηχανής που ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα με το περιπολικό, συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, καθώς ο ίδιος δεν ήταν κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης, ενώ μάλιστα το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, ενώ, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με χθεσινό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο αναπαράγεται σε μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 31 Αυγούστου 2024, στην Κέρκυρα και στο οποίο ενεπλάκησαν υπηρεσιακό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Από το όχημα της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα, με εμφανή παρουσία, για τον τερματισμό αυτοσχέδιων αγώνων που πραγματοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή, προς αποφυγή επικίνδυνων ατυχημάτων.

Ο οδηγός και ιδιοκτήτης της εμπλεκόμενης μοτοσικλέτας, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, ενώ, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πειθαρχικό Δίκαιο του Σώματος, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Παράλληλα, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, και δη του τραυματισμού του οδηγού, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας έχει παραγγελθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Only in

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έχει τη σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου

Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα κείμενο-τομή που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024