Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους οι διανομείς της efood και της wolt – Τα αιτήματά τους

Στους δρόμους οι διανομείς της efood και της wolt – Τα αιτήματά τους

Οι διανομείς της efood και της wolt ζητούν αύξηση βασικού μισθού, επίδομα κινητού και γάμου, αποζημίωση όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή και μηνιαίο επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας +15%

Μοτοπορεία με οικονομικά αιτήματα πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης οι διανομείς της efood και wolt.

Mεταξύ άλλων, οι διανομείς της efood και wolt ζητούν για τους μισθωτούς διανομείς αύξηση στο βασικό μισθό, επίδομα κινητού και γάμου και για τους freelancers επαναφορά τιμοκαταλόγου με αυξημένες τις τιμές σε αυτόν κατά 30%.

Διεκδικούν, ακόμη, για όλους τους διανομείς, χρηματική αποζημίωση προς όλους όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και μηνιαίο επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας +15%.

Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πέρασε και από τα γραφεία των εταιρειών, όπου οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

«Ενωνόμαστε γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Τα αιτήματά μας είναι σοβαρά και δίκαια και θέλουμε να ικανοποιηθούν. Παράγουμε συνέχεια και παίρνουμε όλο και λιγότερα», είπε ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομενων της efood και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ, Παναγιώτης Αρβανιτίδης.

«Οι φόροι αυξήθηκαν εγκληματικά και πρόκειται για φοροληστεία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Θα τριγυρίσουμε σήμερα σε όλη την πόλη για να μάθει όλος ο λαός ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».

«Η επικινδυνότητα της εργασίας μας δεν πληρώνεται. Ζητάμε για τους μισθωτούς αύξηση στον βασικό μισθό, επίδομα κινητής τηλεφωνίας 20-25 ευρώ και επίδομα γάμου 10%», συμπλήρωσε σχετικά ο γ.γ. του σωματείου εργαζομένων στην efood και συμπλήρωσε πως «για τους διανομείς με μπλοκάκι ζητάμε επαναφορά τιμοκαταλόγου γιατί οι τιμές έχουν καταντήσει χρηματιστήριο. Μας αναγκάζουν να κάνουμε κι άλλες δουλειές και μας εξωθούν σε παραίτηση».

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024