Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ – «Αυτή τη φορά δεν θα περάσει»

Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ – «Αυτή τη φορά δεν θα περάσει»

Ο κ. Γιώργος Καϊμπαλής μίλησε στο Mega και δήλωσε αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου του

Αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι το τέλος την προσπάθειά του για να αποκαλυφθούν τα πάντα και όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης για τον τραγικό χαμό του παιδιού του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη προσκόμισε εχθές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, φάκελο με όλα τα στοιχεία από την προσωπική του έρευνα.

Ο φάκελος περιείχε έγγραφα με στοιχεία που αποδεικνύουν τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου γιου του.

«Το παλικάρι μου το σκοτώσανε για 2 ή 3 ευρώ»

«Μια πολύ δύσκολη κατάσταση με μια ταυτόχρονη πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε ένα σύνολο από διαδικασίες. Η αλήθεια είναι ότι η Δικαιοσύνη προσπαθεί να βοηθήσει σε όλο αυτό αλλά ταυτόχρονα κωλυσιεργούν και αποκρύπτονται διάφορα στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει η πολιτεία από την αρχή», λέει ο πατέρας του 19χρονου μιλώντας στο MEGA.

«Το παλικάρι μου, που ήταν δύο μέτρα κούκλος και ένα από τα καλύτερα παιδιά από ό,τι μαθαίνω τώρα από την κοινωνία, το σκοτώσανε για 2 ή 3 ευρώ. Μπήκε σε ένα μηχάνημα το οποίο δεν είχε ελεγχθεί ποτέ, ήταν εντελώς σάπιο, δεν ήταν συντηρημένο, δεν είχε κανένα μέτρο ασφαλείας και αυτά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός, με 5 φωτογραφίες μπορεί να καταλάβει τις πατέντες, τις ευρασιτεχνίες και το οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτό το κομμάτι».

Όπως λέει ο κ. Καϊμπαλής:

«Η επαφή που έγινε εχθές (σ.σ. με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ήταν σε ανθρώπινο επίπεδο και φυσικά προσκόμισα κάποια έγγραφα τα οποία σχετίζονται με όλη την υπόθεση. Εγώ από τις πρώτες ημέρες, επειδή είμαι χρόνια στην αγορά, ήξερα το πώς λειτουργεί το σύστημα, ότι κάποια πράγματα πρέπει οι ίδιοι να προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε και έτσι με ιδιωτικές έρευνες και ανθρώπους έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε κάποια στοιχεία για όλη την εμπλοκή αυτής της υπόθεσης, δηλαδή από έναν χειριστή τον οποίο αυτήν την στιγμή τον ονοματίζουν ως αγράμματο, ότι πήγε για ένα μεροκάματο, από έναν ιδιοκτήτη που εμφανίζεται που στα χαρτιά δεν είναι ιδιοκτήτης είναι κάποια άλλη κυρία ιδιοκτήτης, απλά βγαίνει μπροστά και λέει είμαι εγώ, από τοπική αυτοδιοίκηση που λέει ξέρετε εγώ κυρώσεις, που δεν υπήρξαν ποτέ, και ένα σύνολο από καταστάσεις οι οποίες όλοι προσπαθούν να πετάξουν τις ευθύνες».

«Δε θα περάσει. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, ο οποίος κάνει τον δικό του αγώνα, λέει:

«Τα πράγματα έχουν ως εξής: μέσα σε αυτά τα μηχανήματα μπαίνουν τα παιδιά όλων μας. Το δικό μου ήθελε να το πάρει ο Θεός, ίσως για αυτό και μπορώ και είμαι όρθιος και παλεύω, το περνάμε στο μυαλό μας έτσι. Όμως βασική προϋπόθεση σε όλο αυτό το κομμάτι είναι να μη δώσουμε στον Θεό και άλλα παιδιά χωρίς να το θέλουν και με έναν τόσο βάρβαρο τρόπο, γιατί δίπλα από το παλικάρι που χάθηκε το δικό μου, υπήρχε ο αδερφός του ο οποίος είναι 16 ετών. Από κάτω, όπως διαλύθηκε το παλικάρι μου, ήταν ο τρίτος μου γιος, 13 ετών. Θα ‘ρθει κάποιος λοιπόν από όλους αυτούς να αλλάξει τη ζωή αυτών των παιδιών από τη μάνα που το μεγάλωνε χρόνια; Ποιος θα το κάνει αυτό;».

«Δεν υπάρχει άδεια, δεν υπάρχει πιστοποίηση, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει αρτιμελές ουδένα τμήμα όλων αυτών των παιχνιδιών. Εγώ κήδεψα το παιδί μου και την επόμενη ημέρα όλο το υλικό, που πήρατε και εσείς οι δημοσιογράφοι, ήταν από το δικό μου κινητό. Είχα υποχρέωση να πάω να δω πού χάθηκε το παιδί μου», συμπληρώνει, σημειώνοντας:

«Δε συζητάμε για τέτοια πράγματα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν ευθύνες, γνώριζαν όλοι πολύ καλά το τι συμβαίνει. Δεν ήξερε ο δήμος ότι εκεί θα έπρεπε, αν δεν έχει τεχνική υπηρεσία, απευθείας με ένα έγγραφο σε δύο λεπτά, όπως κάνει η Εισαγγελία, να ζητήσει από την περιφέρεια τεχνικό έλεγχο; Πού είναι όλοι αυτοί; Πού είναι ο αντιπεριφερειάρχης που ασχολείται με τα έργα, πού είναι οι νομαρχίες, πού είναι όλοι αυτοί; Δεν πήραν να μας πουν ούτε ένα συλλυπητήρια, να μας πουν αν θέλουμε έναν ψυχολόγο, τίποτα, εξαφανισμένοι όλοι. Αλλά αυτό, αυτήν τη φορά, δε θα περάσει!».

«Εγώ δεν έχω να φοβηθώ κάτι…»

«Φυσικά και είναι σάπια, φυσικά και είναι ιδιοκατασκευές, φυσικά και ο ένας κρύβει τον άλλον, φυσικά και μοιράζεται το χρήμα. Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Το παλικάρι χτύπησε, 1.87 ύψος γυμνασμένος, που πήγε να κάνει την πλάκα του, γιατί ήταν μια οικογένεια δεμένη, γι’ αυτό ήταν και διακοπές με τη μητέρα του και τα αδέρφια του. Με 60 χλμ. πάνω στο σίδερο, το κρανίο του διαλύθηκε. Δεν είναι πράγματα αυτά. Και όσο λένε για ταχύτητες, για δύναμη, βάζουν τα παιδιά σε κάποια καρεκλάκια… αυτό από μόνο του δείχνει ότι όλο αυτό είναι ακατάλληλο και σάπιο. Όταν θα βγουν στη δημοσιότητα οι πραγματικές φωτογραφίες, γιατί προσπαθούμε να είμαστε και προσεκτικοί για να μην μπερδεύουμε τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά της, τότε θα καταλάβετε. Όποιοι και να κρύβονται πίσω από αυτούς, μα είναι ιδιώτες, μα είναι καλοί άνθρωποι, είναι κακοί άνθρωποι, είναι πολιτικοί, αυτήν τη φορά δε θα μείνει τίποτε έτσι. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ κάτι, το πολύ πολύ… στον Θεό, όλοι εκεί θα καταλήξουμε. Αυτούς, δε θα τους περάσει. Βγαίνουν σε εκδηλώσεις, χαμογελούν, κάνουν τα πάντα και δεν μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να πει κοιτάξτε να δείτε εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, θέλουμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Κανένας, τίποτα, εξαφανισμένοι όλοι, άπαντες. Και δε με αφορά το θέμα, εγώ, ένας, φτάνει».

«Δε θα μου ξεφύγει κανένας»

Ο κ. Καϊμπαλής ο οποίος συνεχίζει την έρευνά του, υπογραμμίζει:

«Εγώ τα μαθαίνω, δεν τα γνώριζα, δεν είναι δουλειά μου αυτή. Πρέπει να ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό, και να ξέρει όλος ο κόσμος, αυτά τα μηχανήματα θα έπρεπε να είναι πιστοποιημένα. Πιστοποιημένο είναι όταν υπάρχει ένας τεχνικός έλεγχος ουσιαστικά με βάση τα τεχνικά εγχειρίδια τα οποία προκύπτουν από τον κατασκευαστή για να μπορέσει ο επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας που θα έρθει να πατήσει στο τεχνικό εγχειρίδιο και να βγάλει ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας ή μη. Κανένας λοιπόν από τα αυτοσχέδια μηχανήματα δεν έχει να δείξει και να πει εγώ έχω ένα πιστοποιητικό».

«Μιλάμε για πλήρη αθλιότητα. Το τι θα φάει ο ένας πολιτικός στον γάμο του, το πώς θα παρουσιαστεί ο άλλος μια χαρά τα φτιάχνουν. Το παλικάρι όμως θα ζει και θα ζει για όλα τα χρόνια. Δε θα μου ξεφύγει κανένας, όση δύναμη και αν έχω. Η οικογένεια διαλύθηκε, δεν έχουμε κάτι άλλο να φοβηθούμε, ούτε τα έχουμε με κάποιον συγκεκριμένα. Θα έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις από το πρώτο δευτερόλεπτο όπως υπάρχουν για τόσα άλλα θέματα. Ας προσέξουν καλά τι λένε γιατί όλα έχουν και ένα όριο, μια υπομονή», προσθέτει.

Κλείνοντας, ο ίδιος συγκινεί:

«Βλέπω κάθε πρωί τη φωτογραφία του πώς μου το κάνανε, νεκρό, και βλέπω και τη φωτογραφία του με το καντηλάκι. Δε θα τελειώσει. Μόνο όταν ο Θεός θελήσει να πάρει και εμένα. Δε θα τελειώσει, με όση δύναμη έχουμε, ας είναι θηρία, ας είναι το σύστημα σαθρό».

Σημειώνεται πως την ημέρα που «έφυγε» ο 19χρονος από τη ζωή, το πρωί είχε γίνει μια μεγάλη δωρεά από την οικογένειά του στο στρατόπεδο που υπηρέτησε τη θητεία του και θα έχει το όνομά του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο 19χρονος «κατέληξε» στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024