Δίκυκλη μηχανή, την οποία οδηγούσε 18χρονος με συνοδηγό έναν 16χρονο, εξετράπη της πορείας της στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, υπό συνθήκες που ερευνώνται, και να τραυματιστούν οι δύο επιβάτες. Οι νεαροί τραυματίες διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης – με τον ανήλικο να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 16χρονος φαίνεται – επιπλέον – ότι κρατούσε πιστόλι – που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν ρέπλικα

Όλα ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, έξω από τα Νέα Μουδανιά, όταν το μηχανάκι των δύο νεαρών (ημεδαπών) διαπιστώθηκε από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 16χρονος φαίνεται – επιπλέον – ότι κρατούσε πιστόλι – που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν ρέπλικα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στους δύο νεαρούς να σταματήσουν για να τους ελέγξουν αλλά ο οδηγός το αγνόησε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Έφυγε από την πορεία του

Υπό τις συνθήκες αυτές ενημερώθηκε το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης και ξεκίνησε καταδίωξη. Ο οδηγός της μηχανής κινήθηκε κάποια στιγμή προς την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και βγαίνοντας από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, το δίκυκλο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε σε παρακείμενο αγρό πέφτοντας σε ελαιόδεντρο.

Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και λόγω των τραυμάτων τους κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή των δύο νεαρών στο ΑΧΕΠΑ. Πιο σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση της υγείας του 16χρονου και γι’ αυτό εισήχθη σε ΜΕΘ.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το δίκυκλο ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη που κατόπιν τροχονομικής παράβασης παρέδωσε τις πινακίδες κυκλοφορίες στην Τροχαία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ