Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Αφρική: Επιστήμονες παρουσίασαν θραύσμα μετεωρίτη που «έσκισε» τον ουρανό – Το βρήκε μία 9χρονη

Νότια Αφρική: Επιστήμονες παρουσίασαν θραύσμα μετεωρίτη που «έσκισε» τον ουρανό – Το βρήκε μία 9χρονη

Έχει διάμετρο μόλις 5 εκατοστά, το εξωτερικό του είναι μαύρο και το εσωτερικό ανοιχτό γκρι που θυμίζει τσιμέντο - Έπεσε στην πόλη Νκουέμπα, από όπου πήρε το όνομά του, και το βρήκε τυχαία μία 9χρονη

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική παρουσίασαν σήμερα ένα θραύσμα μετεωρίτη, ο οποίος είχε μέγεθος μοτοσικλέτας και έπεσε τον περασμένο μήνα σε μια πόλη στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου.

Κάτοικοι της επαρχίας αυτής, καθώς επίσης και του Δυτικού Ακρωτηρίου και του Φρι Στέιτ, είπαν ότι είδαν μια λαμπερή, γαλανόλευκη και πορτοκαλί λωρίδα φωτός στον ουρανό στις 25 Αυγούστου. Η «αστραπή» συνοδεύτηκε από μια έκρηξη και δονήσεις, είπαν οι επιστήμονες.

Δείτε το βίντεο


Το σπάνιο θραύσμα, που είναι μαύρο και γυαλιστερό στο εξωτερικό του, με ανοιχτό γκρίζο εσωτερικό που θυμίζει τσιμέντο, ζυγίζει λιγότερα από 90 γραμμάρια και η διάμετρός του δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά. Προσωρινά το αποκαλούν «Μετεωρίτη Νκουέμπα», από την πόλη όπου βρέθηκε.

«Η τριβή του στην ατμόσφαιρα δημιούργησε μια θεαματική πύρινη βολίδα και είχε ως αποτέλεσμα τη θραύση του» είπε ο Ρότζερ Γκίμπσον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών Βιτβάτερσραντ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είδα μια πέτρα να πέφτει από τον ουρανό»

Η 9χρονη Ελίζε ντι Τόιτ, καθισμένη στη βεράντα του σπιτιού των παππούδων της στη Νκουέμπα, είδε μια σκουρόχρωμη πέτρα να πέφτει από τον ουρανό. Την μάζεψε και την έδωσε στη μητέρα της, που αργότερα την παρέδωσε στους επιστήμονες. «Άκουσα ένα βουητό. Και μετά είδα την πέτρα να πέφτει από τον ουρανό και πήγα και τη σήκωσα. Ήταν ακόμη ζεστή», είπε η μικρή Ελίζε.

Αυτή είναι η 9χρονη Ελίζε ντι Τόιτ που βρήκε το θραύσμα του «Μετεωρίτη Νκουέμπα»

Only in

ΠΑΣΟΚ: Μπορεί να χτιστεί ξανά με τα καλά υλικά της πολιτικής του πορείας;

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ του σήμερα να κοιτάξει πίσω του, στην ιστορία του, και να διαλέξει τα καλύτερα στοιχεία από αυτή την 50χρονη πορεία, να τα επεξεργαστεί και να διαμορφώσει μια νέα εναλλακτική πρόταση;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024