Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άντριεν Μπρόντι συγκινείται καθώς η ιστορία του «The Brutalist» κερδίζει 12λεπτο χειροκρότημα στη Βενετία

Ο Άντριεν Μπρόντι συγκινείται καθώς η ιστορία του «The Brutalist» κερδίζει 12λεπτο χειροκρότημα στη Βενετία

Ο Άντριεν Μπρόντι σκούπισε τα δάκρυά του και κράτησε το κεφάλι του στα χέρια του, προσπαθώντας επανειλημμένα να κατευθύνει το χειροκρότημα προς τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές του.

Το ιστορικό δράμα «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, με πρωταγωνιστές τους Άντριεν Μπρόντι, Φελίσιτι Τζόουνς και Γκάι Πιρς, εντυπωσίασε την Κυριακή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποσπώντας 12 λεπτό χειροκρότημα.

Ο Μπρόντι, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία ως ένας Ούγγρος επιζών του Ολοκαυτώματος που αγωνίζεται να αναστήσει την καριέρα του ως αρχιτέκτονας στις ΗΠΑ, συγκινήθηκε καθώς το χειροκρότημα δεν σταματούσε, μέχρι που η ασφάλεια τους έβγαλε όλους έξω.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι αρκετά ανόητο να κάνουμε μια συζήτηση σχετικά με τη διάρκεια, γιατί αυτό είναι σαν να επικρίνουμε ένα βιβλίο επειδή είναι 700 σελίδες αντί για 100 σελίδες»

Ο ηθοποιός σκούπισε τα δάκρυά του και κράτησε το κεφάλι του στα χέρια του, προσπαθώντας επανειλημμένα να κατευθύνει το χειροκρότημα προς τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές του, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν συνεχώς πάνω του.

«Αυτή η ταινία κάνει όλα όσα μας λένε ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε»

Το εκπληκτικά σκηνοθετημένο δράμα διάρκειας τρεισήμισι ωρών, το οποίο περιλάμβανε ένα 15λεπτο διάλειμμα, παρουσιάζει τον χαρακτήρα του Μπρόντι, László Tóth, επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, καθώς μεταναστεύει στις ΗΠΑ και αρχίζει να εργάζεται για έναν πλούσιο αλλά οξύθυμο άνθρωπο που θέλει να χτίσει ένα φιλόδοξο κοινοτικό κέντρο. Βοηθά τον László να επανενωθεί με την άρρωστη σύζυγό του (Jones) και να αρχίσει να κατασκευάζει το μπρουταλιστικό κτίριο των ονείρων του, αλλά ένα μοιραίο περιστατικό αλλάζει τη ζωή όλων τους για πάντα.

Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Τζο Άλγουιν, Αλεσάντρο Νίβολα, Τζόναθαν Χάιντ, Ισαάκ Ντε Μπανκολέ, Ράφι Κάσιντι, Στέισι Μάρτιν, Έμα Λερντ και Πίτερ Πολυκάρπου. Εκτός από τη σκηνοθεσία της ταινίας, ο Κόρμπετ έγραψε και το σενάριο μαζί με τη σύζυγό του Μόνα Φάστβολντ («Ο υπνοβάτης»).

Ο Κόρμπετ μίλησε για τη διάρκεια της ταινίας σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η συζήτηση γύρω από τη διάρκεια της ταινίας είναι «αρκετά ανόητη».

«Αυτή η ταινία κάνει όλα όσα μας λένε ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε», δήλωσε ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ταινίας. «Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι αρκετά ανόητο να κάνουμε μια συζήτηση σχετικά με τη διάρκεια, γιατί αυτό είναι σαν να επικρίνουμε ένα βιβλίο επειδή είναι 700 σελίδες αντί για 100 σελίδες».

*Με πληροφορίες από: Variety 

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024