Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντέμι Μουρ: O σεξισμός που βίωσε στο «Ζήτημα Τιμής» όταν της ζήτησαν να κάνει ερωτική σκηνή με τον Τομ Κρουζ

Ντέμι Μουρ: O σεξισμός που βίωσε στο «Ζήτημα Τιμής» όταν της ζήτησαν να κάνει ερωτική σκηνή με τον Τομ Κρουζ

Ο σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν δήλωσε κάποτε σε συνέντευξή του ότι ένα στέλεχος του στούντιο αναρωτήθηκε γιατί ο χαρακτήρας της Μουρ ήταν γυναίκα αφού η ταινία δεν είχε σκηνή σεξ.

Η Ντέμι Μουρ αναφέρθηκε πρόσφατα στον τρόπο με τον οποίο ο Άαρον Σόρκιν την υπερασπίστηκε στα γυρίσματα της επιτυχίας τους «Ζήτημα Τιμής» του 1992.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στους Los Angeles Times με τη συμπρωταγωνίστρια της στο «The Substance», Μάργκαρετ Κουάλεϊ, και τη σκηνοθέτιδα, Κοραλί Φαρζέ, η Μουρ, 61 ετών, σημείωσε ότι όταν γύρισε το «Ζήτημα Τιμής» σε σενάριο του Σόρκιν, 63 ετών, και τον Τομ Κρουζ, ένα στέλεχος του στούντιο ζήτησε οι χαρακτήρες που υποδύονταν οι Μουρ και Κρουζ να έχουν μια ερωτική σκηνή.

«Υπήρχε ένας εκτελεστικός διευθυντής της ταινίας που μου έδωσε ένα σημείωμα: «Αν ο Τομ Κρουζ και η Ντέμι Μουρ δεν πρόκειται να κοιμηθούν μεταξύ τους, γιατί η Ντέμι Μουρ [ ο χαρακτήρας της] είναι γυναίκα;»

«Λοιπόν, τότε γιατί προσλάβαμε την Ντέμι Μουρ;», θυμήθηκε η ηθοποιός το ανώνυμο στέλεχος να λέει όταν ο Σόρκιν απέρριψε αυτό το αίτημα.

«Πιστεύω ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο είχαν μάθει», δήλωσε η Μουρ στους L.A. Times για το περιστατικό. «Ήταν κανονικότητα – ότι φυσικά γι’ αυτό θα είχαν κάποια σαν εμένα εκεί».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα εντάξει»

Στην ταινία «Ζήτημα Τιμής», η Μουρ υποδύεται την Joanne Gallaway, μια δικηγόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία συνεργάζεται με τον Daniel Kaffee που υποδύεται ο Κρουζ για να υπερασπιστεί δύο μέλη της υπηρεσίας που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός Αμερικανού πεζοναύτη.

Η πλοκή της ταινίας κινείται γύρω από το ζευγάρι καθώς αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη υπόθεση και αποκαλύπτουν τη διαφθορά εκ μέρους ενός κακούργου συνταγματάρχη (Τζακ Νίκολσον).

Στην ταινία, την οποία ο Σόρκιν διασκεύασε από το ομώνυμο πρωτότυπο θεατρικό έργο του στο Μπρόντγουεϊ, πρωταγωνιστούν επίσης οι Κέβιν Μπέικον, Κίφερ Σάδερλαντ και Κέβιν Πόλακ.

«Στην πραγματικότητα έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ», πρόσθεσε η Μουρ, η οποία στη νέα της ταινία υποδύεται μια ηθοποιό που δέχεται τη σεξιστική συμπεριφορά των διευθυντικών στελεχών.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα εντάξει(…)Πρέπει να προχωρήσουμε [μπροστά]. Αυτό ξεκινάει στην ουσία από εμάς».

Ο Σόρκιν είχε μιλήσει για το ίδιο περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης συγγραφέων με το The Hollywood Reporter το 2011.

«Υπήρχε ένας εκτελεστικός διευθυντής της ταινίας που μου έδωσε ένα σημείωμα: «Αν ο Τομ Κρουζ και η Ντέμι Μουρ δεν πρόκειται να κοιμηθούν μεταξύ τους, γιατί η Ντέμι Μουρ [ ο χαρακτήρας της] είναι γυναίκα;» δήλωσε τότε ο σκηνοθέτης.

«Είπα την προφανή απάντηση: οι γυναίκες έχουν άλλους στόχους από το να κοιμηθούν με τον Τομ Κρουζ», συμπλήρωσε.

*Με πληροφορίες από: People

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024