Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κολατσιό για το Σχολείο: Τρία λαχταριστά σνακ που δεν πρέπει να λείπουν από το lunch box των παιδιών

Κολατσιό για το Σχολείο: Τρία λαχταριστά σνακ που δεν πρέπει να λείπουν από το lunch box των παιδιών

Θρεπτικές και νόστιμες επιλογές που κάνουν τα παιδιά να ανυπομονούν για την ώρα του διαλείμματος

Η σωστή διατροφή είναι «το Α και το Ω» για την υγεία και την ευεξία των παιδιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τα παιδιά βρίσκονται αρκετές ώρες εκτός σπιτιού. Οι μικροί μαθητές περνούν πολλές ώρες στο σχολείο ενώ ακολουθούν μία σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες, ένα πολυάσχολο και έντονο πρόγραμμα που απαιτεί ενέργεια και συγκέντρωση.

Ακριβώς για αυτό, ένα θρεπτικό και χορταστικό κολατσιό μπορεί να κάνει τη διαφορά, παρέχοντας στον οργανισμό των παιδιών τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο και να ανταποκρίνεται με ευκολία στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Το ερώτημα είναι, ωστόσο, ποιο είναι το ισορροπημένο σνακ που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη, να ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση, να γεμίζει ενέργεια τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Παρακάτω, θα βρείτε τρεις εύκολες και γευστικές συνταγές για σνακ που απαντούν σε αυτό το ερώτημα και δεν θα πρέπει να λείπουν από το lunch box των παιδιών, όχι μόνο επειδή είναι σπιτικά και υψηλής θρεπτικής αξίας, αλλά διότι έχουν μία λαχταριστή γεύση που θα τα κάνει να ανυπομονούν για την ώρα του διαλείμματος.

Τραγανές μπάρες ενέργειας με βρώμη και μέλι

Οι τραγανές μπάρες ενέργειας με βρώμη και μέλι είναι το λαχταριστό σνακ που μπορούμε να δίνουμε στα παιδιά, όταν μας ζητούν επίμονα κάτι γλυκό. Με βάση τη βρώμη και το μέλι, πρόκειται για ένα ιδανικό σνακ που περιέχει φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και πρωτεΐνη. Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες ενέργειας, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά στον πάγκο μας:

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα)
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδες ή cranberries
  • 2/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας

Ξεκινάμε τη συνταγή, ανακατεύοντας σε ένα μπολ, τη βρώμη, το μέλι και το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα ενιαίο μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας. Απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, απλώνουμε το μείγμα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά στους 170 °C. Όταν το μείγμα ψηθεί καλά, το αφαιρούμε από τον φούρνο και με περιμένουμε 15 λεπτά να κρυώσει για να το σπάσουμε σε κομμάτια και να δημιουργήσουμε τις μπάρες.

Στριφτά και νόστιμα σφολιατάκια με τυρί

Αυτή η συνταγή για στριφτά σφολιατάκια με τυρί είναι ένα λαχταριστό και εύκολο σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά. Είναι τραγανά, γεμάτα γεύση και ιδανικά για το lunch box, καθώς διατηρούνται φρέσκα και απολαυστικά ακόμα και επειτα από αρκετές ώρες. Το μείγμα της κρέμας τυριού και του τριμμένου κίτρινου τυριού τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα και χορταστικά.

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 90 γρ. κρέμα τυρί
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, τσένταρ ή γκούντα)
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νερό

Ξεκινάμε ανοίγοντας το φύλλο της σφολιάτας σε μια επίπεδη επιφάνεια. Φροντίζουμε να έχει ξεπαγώσει αλλά να είναι ακόμα κρύο, για να μπορούμε να το χειριστούμε πιο εύκολα. Απλώνουμε τη μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την κρέμα τυρί, ενώ καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια, ώστε κάθε δαγκωνιά να έχει πλούσια γεύση.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί πάνω από την κρέμα τυριού και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι για νοστιμιά. Διπλώνουμε το υπόλοιπο μισό φύλλο της σφολιάτας πάνω από το γεμισμένο μέρος, καλύπτοντας με αυτό την κρέμα και το τυρί. Πιέζουμε ελαφρά τη σφολιάτα για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους, κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πλάτους 1,5 με 2 εκατοστά και στριφογυρίζουμε κάθε λωρίδα ελικοειδώς, σαν να σχηματίζουμε σπιράλ και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες κάθε λωρίδας στο ταψί για να σταθεροποιηθούν κατά το ψήσιμο.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το αβγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Αλείφουμε προσεκτικά τις λωρίδες σφολιάτας με το μείγμα του αβγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ώστε τα σφολιατάκια να αποκτήσουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα όταν ψηθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα σφολιατάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα μέχρι την ώρα του κολατσιού.

Χορταστικά σάντουιτς με αβοκάντο και γαλοπούλα

Το μίνι σάντουιτς με αβοκάντο και γαλοπούλα είναι ένα σνακ πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, μία επιλογή που θα λατρέψουν τα παιδιά! Το αβοκάντο περιλαμβάνει σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, ενώ η γαλοπούλα παρέχει πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μυών. Για να το ετοιμάσουμε τα χρειαστούμε στην κουζίνα μας τα εξής υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 1/2 αβοκάντο λιωμένο
  • 1 μικρή ντομάτα
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε την παρασκευή του σάντουιτς, προετοιμάζοντας τα υλικά: Λιώνοντας το αβοκάντο, πλένοντας το μαρούλι και ντομάτα, κόβοντας την ντομάτα σε ροδέλες. Απλώνουμε το αβοκάντο σε μία φέτα ψωμί, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τις φέτες ντομάτας και τα φύλλα μαρουλιού, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το σάντουιτς με την άλλη φέτα ψωμιού. Έπειτα, κόβουμε το ψωμί σε τρίγωνα κομμάτια.

Αυτές οι τρεις συνταγές είναι εύκολες στην προετοιμασία, νόστιμες και γεμάτες θρεπτικά συστατικά, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά σας θα είναι γεμάτα ενέργεια και έτοιμα να ανταπεξέλθουν στο γεμάτο πρόγραμμά τους!

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024