Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως η ζυγαριά μας λέει… ψέματα

Μήπως η ζυγαριά μας λέει… ψέματα

Είναι το όπλο μας στην απώλεια βάρους. Όμως, η ζυγαριά πρέπει να χρησιμοποιείται και σωστά.

Αν προσπαθείς να χάσεις τα περιττά κιλά των διακοπών, τότε ίσως να χρησιμοποιείς καθημερινά την ζυγαριά. Ενώ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις που βρίσκεσαι στην προσπάθειά σου, δεν αποτελεί δείκτη υγείας. Mπορεί όμως να σου δώσει μερικά σημαντικά δεδομένα.

Αν έχεις μια καλή σχέση με το νούμερο που θα σου δείξει και δεν σε αγχώνει ή επηρεάζει την ψυχική υγεία σου, τότε μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο που σου παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την πρόοδο σου και να σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία σου. Ωστόσο, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς και πότε να ζυγίζεσαι για να έχεις σωστά αποτελέσματα κάθε φορά.

Η καλύτερη ώρα να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά

Το πιο ακριβές νούμερο θα το δεις αν χρησιμοποιήσεις τη ζυγαριά μόλις ξυπνήσεις, αφού πας στην τουαλέτα και πριν πιεις νερό ή καφέ και φας πρωινό.

Αυτό συμβαίνει καθώς η διαδικασία της πέψης κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου το στομάχι σου θα είναι σχετικά άδειο.

Μερικοί ακόμη τρόποι να έχεις πιο ακριβή αποτελέσματα, εκτός από το να ζυγίζεσαι το πρωί, είναι οι εξής:

– Να ζυγίζεσαι μια φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα.
– Να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά σε ένα σκληρό και ίσιο πάτωμα.
– Να ζυγίζεσαι ξυπόλυτη και να μοιράζεις το βάρος σου ισάξια και στα δύο πόδια.
– Να φοράς όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα γίνεται και κατά προτίμηση τα ίδια κάθε φορα.

Με όλες αυτές τις συμβουλές για το “σωστό” ζύγισμα, ίσως να αναρωτιέσαι αν υπάρχει και «λάθος» τρόπος να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά.

Ενώ δεν υπάρχει λανθασμένος τρόπος να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά είναι καλύτερο να το αποφεύγεις αφού έχεις κάνει κάποια δραστηριότητα η οποία επηρεάζει το βάρος σου. Αυτό μπορεί να είναι το να έχεις φάει ένα μεγάλο γεύμα ή να έχεις καταναλώσει μεγάλες ποσότητες υγρών καθώς θα δείξουν αυξημένο το νούμερο στη ζυγαριά, ενώ δεν θα είναι αληθές.

Επίσης είναι καλό να αποφεύγεις τη χρήση της μετά από τη γυμναστική καθώς θα έχεις χάσει υγρά και το νούμερο θα είναι μειωμένο. Καλό θα ήταν να μην ζυγίζεσαι τις ημέρες που περιμένεις περίοδο, καθώς οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά σου.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι το νούμερο της ζυγαριάς δεν πρέπει να σε επηρεάζει, καθώς μπορεί να ανεβοκατεβαίνει για διάφορους λόγους, όπως η κατακράτηση υγρών, ή η αύξηση της μυϊκής μάζας, ωστόσο μπορεί να είναι βοηθητική σε πολλές περιπτώσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζει την ψυχική σου υγεία.

* Πηγή: Vita

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024