Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο της ΚΕΔΕ οι χώροι αστικού πρασίνου

Στο επίκεντρο της ΚΕΔΕ οι χώροι αστικού πρασίνου

Θα αναδειχθούν και καλές πρακτικές δημοτικών αρχών της χώρας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα τη Βιωσιμότητα των Χώρων Αστικού Πρασίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα. Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE στο οποίο η ΚΕΔΕ συμμετέχει ως βασικός εταίρος.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ.) πρόκειται να φανερώσει το νέο νομικό πλαίσιο για την βιωσιμότητα των αστικών πόλεων, ενώ οι ερευνητές του έργου θα αναλύσουν τις επιστημονικές μεθόδους για την αποδοτικότερη διαμόρφωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές,  βάσει των πιλοτικών εφαρμογών σε Ηράκλειο Κρήτης και Μαρούσι.

Το συνέδριο και όσα παρουσιαστούν εντάσσονται σε μια γενικότερη διαδικασία που έχουν ενταχθεί οι αστικοί δήμοι, εκείνοι που επιθυμούν να αυξήσουν το ισοζύγιο πρασίνου των πόλεων τους, μειώνοντας παράλληλα το θερμικό φορτίο αλλά και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους τους. Μην λησμονούμε, πως μέσω της ενυδνάμωσης του ισοζυγίου πρασίνου-δηλαδή όσο περισσότερα άλση και πάρκα υπάρχουν σε κάθε πόλη αστικού τύπου-τόσο προστατεύεται και προάγεται η δημόσια υγεία.

Καλές πρακτικές

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από δήμους όλης της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης του αστικού πρασίνου, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μοιραστούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ είναι σημαντική διότι, σε τελική ανάλυση, η αστική βιωσιμότητα δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον, όπου οι πόλεις είναι βιώσιμες, ανθεκτικές και έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024