Στο θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια επιτροπής της Βουλής, όταν ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέρθηκε η Αθηνά Λινού, καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, φορτισμένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναφερόμενη στην επίθεση Πολάκη στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και τη δική της φορτισμένη συναισθηματικά αντίδραση, είπε ότι η ίδια δεν περίμενε ποτέ να ακουστούν αυτά τα λόγια για κανέναν άνθρωπο και ότι ντράπηκε για το επίπεδο της Βουλής.

Φορτισμένη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών η Αθηνά Λινού

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άβολα, όπως θα ένιωθε ο καθένας με τέτοια συμπεριφορά» ανέφερε (ACTION 24) και πρόσθεσε «αν ο Πολάκης είναι αψύς από τα Χανιά, εγώ είμαι από την Καρδίτσα κι από λαϊκή οικογένεια. Δεν σκέφτηκα με ποιον τα “χαλάω”, μου βγήκε αυτό το ξέσπασμα».

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά τη διαγραφή της εξήγησε ότι η ίδια δεν κατηγόρησε τον Πολάκη υπογραμμίζοντας πως «δεν το φαντάστηκα ότι θα είχα πόλεμο» και ότι το μόνο που σκέφτηκε ήταν να υπερασπιστεί αυτή τη γυναίκα και τόνισε ότι δεν θα άλλαζε τη συμπεριφορά της.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της πρόσθεσε μάλιστα ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που ακολούθησε και ανακοινώθηκε η διαγραφή του Πολάκη πήρε τον λόγο και δήλωσε: «ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου».

Η διαγραφή της

Η Αθηνά Λινού μίλησε για το Ινστιτούτο «Prolepsis» και όπως είπε «δεν υπήρξε καμία επαφή. Με ένα SMS, o Καπνισάκης μού ζήτησε ονόματα και στοιχεία, μεταξύ των οποίων ονόματα εργαζομένων». Μετά, «ήμασταν όλοι στην ΚΟ… Δεν μου είπε τίποτα ο κύριος Καπνισάκης. Ψήφισα αντίθετα με την πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος. Την άλλη μέρα έλαβα SMS από τον κύριο Καπνισάκη, που μου ζητάει την παραίτησή μου και την επιστροφή της έδρας».

Τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον και το τηλεφώνημα του Τσίπρα

Για το αν σκοπεύει να μετακινηθεί σε άλλο κόμμα απάντησε: «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, για μία ενωμένη Αριστερά» και στράφηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που «δημιούργησε ένα κόμμα διχασμού και σκληράδας».

Για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα, υπογράμμισε πως «αυτό θα το αποφασίσουν οι Αριστεροί. Σημασία έχει αυτοί που θα παίξουν τον κύριο ρόλο, να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αν χρειαστεί, όπως έκανε και ο Αλέξης, ανεξάρτητα αν ήταν σωστό ή λάθος. Μάλιστα, (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) μου τηλεφώνησε πριν από τη διαγραφή μου».