Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η απόπειρα της ηγεσίας να κλείσει τουλάχιστον ένα μέτωπο, αυτό με τον Παύλο Πολάκη, φαίνεται πως δεν στέφεται με επιτυχία, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η απόφαση Κασσελάκη να επαναφέρει τον διαγραμμένο από τον Ιούλιο, Παύλο Πολάκη, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για να κάμψει την αμφισβήτηση του βουλευτή των Χανίων στο πρόσωπο του προέδρου, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει ζήτημα ηγεσίας δηλώνοντας ταυτόχρονα ο ίδιος παρών στις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάλεσε τον Παύλο Πολάκη και τον ενημέρωσε για την απόφαση του προέδρου την οποία γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο ίδιος του είπε ότι θα τα πουν οι δυο τους από κοντά σε επόμενο χρόνο.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε με τη σειρά του δεκτή την πρόσκλησή προφορικά στο προεδρείο της Βουλής αλλά σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αμέσως μετά διευκρίνισε ότι επιμένει στην όποια κριτική έχει κάνει, ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω ενώ άφησε και αιχμές προς την ηγεσία για τον τρόπο που διαγράφηκε αλλά και επανήλθε στην ΚΟ.

«Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς να με ενημερώνουν και να με επαναφέρουν με ένα τηλεφώνημα του Παππά ένα λεπτό πριν» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Για τη διαγραφή του μάλιστα είπε ότι ήταν ένα στημένο σκηνικό «πιστεύοντας κάποιοι πως ήταν ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί του», ενώ παρέπεμψε για τα ζητήματα της κριτικής στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΕ.

Δηλώσεις με αιχμές

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν πιστεύοντας πως ήταν ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου.

Δεν αλλάζει σε τίποτα η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ

Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ΚΕ» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης σημειώνοντας εμφατικά ό, τι δεν αλλάζει τίποτα από όσα έχει δηλώσει μέχρι τώρα μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν συνεχίζει να θέτει θέμα ηγεσίας.

Ποινή για ζητήματα συμπεριφοράς – Αυτός ο κύκλος έκλεισε

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι η απόφαση για επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο βουλευτής υπέστη μία ποινή για ζητήματα συμπεριφοράς, αλλά αυτός ο κύκλος έχει κλείσει. Κανείς δεν περισσεύει ήταν το μήνυμα ακόμα του Νίκου Παππά που δήλωσε επίσης ότι δικαίωμα κριτικής έχουν όλα τα μέλη.

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής» σημείωσε ο κ. Παππάς ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε τα εξής:

«Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Η διαγραφή Πολάκη και η κόντρα με τη Λινού

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παύλος Πολάκης διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο μετά το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού για τα σχόλια που έκανε ο κ. Πολάκης κατά της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κόντρα Λινού – Πολάκη συνεχίστηκε με τον βουλευτή Χανίων να την κατηγορεί εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είχε συστήσει λάμβανε απευθείας αναθέσεις από φορείς του δημοσίου αποκομίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά κέρδη.

Η κ. Λινού τέθηκε τελικά εκτός ΚΟ καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν την ηγεσία του κόμματος ενώ αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια να προαναγγέλλει νομικές κινήσεις κατά Πολάκη και τον βουλευτή Χανίων να υποδέχεται θριαμβευτικά την απόφαση.