Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση αλλαγής ονόματος από Κασσελάκη – Σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση αλλαγής ονόματος από Κασσελάκη – Σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου

Εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικού που περιλαμβάνει και την αλλαγή του ονόματος.

Η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και στα δημοσιογραφικά γραφεία καταφθάνουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του κόμματος αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικού, που περιλαμβάνει και την αλλαγή του ονόματος.

Μια δεύτερη αλλαγή που πέφτει στο τραπέζι των κομματικών οργάνων θέλει οι βουλευτές να έχουν δυνατότητα εκλογής για τρεις θητείες. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια. 

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ με εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο

Επίσης, τα μέλη θα αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο.

Προαναγγελία αλλαγών

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προαναγγείλει τις αλλαγές σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT. 

«Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει. Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος».

Ερωτηθείς αν θα ξαναστηθούν κάλπες , ο κ. Κασσελάκης ανέφερε «πως ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο.

Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

Only in

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έχει τη σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου

Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα κείμενο-τομή που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024