Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Σπίρτζης: Τελεσίγραφο από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Σπίρτζης: Τελεσίγραφο από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης καλείται εκ νέου από τον Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (05/09) με ερώτημα διαγραφής. Αντιμέτωπος με βαριά ποινή.

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί εκ νέου ο Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να δώσει επιπλέον εξηγήσεις για όσα του καταλογίζουν 70 μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Ο πρώην υπουργός που απάντησε στις κατηγορίες που του καταλογίζονται στις 31 Αυγούστου δεν έπεισε καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή «αντί για τις αναμενόμενες εξηγήσεις, επέλεξες και πάλι, με επιστολή που απέστειλες στην ΕΔ, να προβείς σε επιθέσεις και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της».

Το γυαλί μεταξύ του Χρήστου Σπίρτζη και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει ραγίσει και δύσκολα θα κολλήσει ξανά

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί απόφαση και ο πρώην υπουργός καλείται εκ νέου «στο πλαίσιο της ενότητας και της συντροφικότητας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο σε τρίτη και τελευταία συνάντηση με την τριμελή επιτροπή» για εξηγήσεις αν και το γυαλί, όπως όλα δείχνουν, έχει ραγίσει και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές  ο Χρ. Σπίρτζης, εμφανίζεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από το κόμμα.

Πηγές αναφέρουν πως η εισήγηση της ΕΔ προς την Κεντρική Επιτροπή, θα προβλέπει βαριά ποινή (αναστολή κομματικής ιδιότητας ή διαγραφή). Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα επαναληφθεί την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου.

«Φυσικά και κάνω κριτική στον κ. Κασσελάκη»

Μιλώντας σήμερα στο MEGA ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «παραπέμπομαι για τις πολιτικές μου προτάσεις. Φυσικά και κάνω κριτική στον κ. Κασσελάκη. Όταν εκλέχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, έταξε ότι θα »τσακίσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ή πάρα πολύ κοντά. Αυτό που παρακολουθήσαμε στην συνέχεια δεν ήταν μία τέτοιου είδους προσπάθεια συνεργασίας, ούτε μία προσπάθεια συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, που είναι και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί πως ότι ακόμα και αν αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας διαγραφή του Χρ. Σπίρτζη, δικαίωμα διαγραφών έχει μόνο η Κεντρική Επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο πρώην υπουργός.

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024