Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Έχω εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Έχω εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης εκτός από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις εικόνες με τα νεκρά ψάρια στο Βόλο ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης  ανέφερε πως «αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει. Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος».

Ερωτηθείς αν θα ξαναστηθούν κάλπες , ο κ. Κασσελάκης ανέφερε «πως ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο.

Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

Το βασικό, πρόσθεσε,  «είναι η κοινωνία να μπορεί να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία να είναι ανεξάρτητη, η οποία να έχει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό όραμα.

Όχι ένα μήνυμα που ξαφνικά -συγγνώμη που αναγκάζομαι να αντιπαρατεθώ με το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα- αλλά η απόφασή τους να στηρίξουν τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής, παραδείγματος χάριν, για μένα δείχνει ότι αυτό είναι το νεφελώδες Κέντρο.

Πρέπει να ξέρουμε λοιπόν τι πάει να πει προοδευτικό κόμμα και τι πάει να πει σύγχρονη Αριστερά. Και τι πάει να πει κάτι άλλο, το οποίο μπορεί να είναι ένα παρακλάδι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μας εκφράζει αυτό. Δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, κυρίως. Βλέπετε ότι με αυτή τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική οι ανισότητες έχουν ξεφύγει. Οι ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν, χωρίς κανένα κεντρικό όραμα για τη χώρα -είτε είναι στην Υγεία είτε είναι εδώ με τον οργανισμό για τη διαχείριση των υδάτων- δεν λύνουν τα προβλήματα».

Επίθεση στον Γεωργιάδη

Ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή που παραχώρησε, ρωτήθηκε και για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και τον υπουργό κ. Γεωργιάδη.

«Τι υπουργός είναι ο κ. Γεωργιάδης» ήταν η ερώτηση για να απαντήσει. «Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς οι κεντρώοι -που λέμε για το Κέντρο-  ψηφοφόροι μπορούν να εναποθέτουν τις ζωές των γονιών τους, των παιδιών τους σε έναν τέτοιο υπουργό. Γιατί πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται για έναν υπουργό ο οποίος έχει τις ζωές των οικογενειών μας στα χέρια του».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας τον ρώτησε «είναι ανίκανα χέρια;» για να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης.

«Τα χέρια είναι εντελώς εγωκεντρικά και είναι χέρια τα οποία δεν έχουν καμία εξειδίκευση με την Υγεία. Και είναι χέρια τα οποία ασχολούνται πιο πολύ με το πληκτρολόγιο των κοινωνικών δικτύων παρά με τα προβλήματα του συστήματος Υγείας. Είναι χέρια τα οποία συνδυάζονται με ένα στόμα που αποκαλεί τους νοσηλευτές «κάφρους» και «ανθρωπάκια». Και είναι απαράδεκτο αυτό.

Έχετε τη δέσμευσή μου, έχει ο ελληνικός λαός τη δέσμευσή μου ότι όταν κυβερνήσουμε, η πρώτη προτεραιότητά μας θα είναι η δημόσια Υγεία. Η υποστελέχωση θα τελειώσει, θα υπάρχουν κατάλληλες αμοιβές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για όλο το προσωπικό και θα μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να έχει την Υγεία που του αξίζει, χωρίς να αναγκάζεται να περιμένει μήνες σε λίστες και να πηγαίνει σε ιδιωτικά ιατρεία. Ξέρετε πόσοι πολίτες στην Κουμουνδούρου, όταν την άνοιξα στους πολίτες, μου είπαν ότι έχουν δανειστεί μέχρι εδώ από συγγενείς και φίλους για μια επέμβαση;»

Πυρά στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις εικόνες με τα νεκρά ψάρια στο Βόλο.

«Και για άλλη μια φορά στον πονεμένο Βόλο, στην πονεμένη Μαγνησία, στην πονεμένη Θεσσαλία. Αυτό το δράμα δεν τελειώνει. Και δυστυχώς αυτό που έχω παρατηρήσει σήμερα συζητώντας με κατοίκους με φορείς, είναι ότι αυτό που γίνεται μετά από το δράμα με τα νεκρά ψάρια, αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι σχεδόν η ταφόπλακα της Μαγνησίας. Και πρέπει άμεσα αυτό να αλλάξει. Πρέπει και η πολιτεία και η κοινωνία να σταθεί στο πλευρό της Μαγνησίας» σημείωσε.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι μεταξύ άλλων ότι «πρέπει επιτέλους να προλαμβάνουμε καταστάσεις και όχι πάντα να αντιδρούμε εκ των υστέρων και να δίνουμε μια αποζημίωση πολύ καθυστερημένα, η οποία είναι ανεπαρκής και ούτω καθεξής. Συν ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες από πέρυσι ακόμα, και πολύς κόσμος περιμένει».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως ο «Daniel» και ο «Elias» προφανώς είναι ένα ακραίο φαινόμενο. «Από εκεί και πέρα, εάν είχαν δημιουργηθεί οι υποδομές που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα μέρος του φαινομένου αυτού, θα είχαμε πολύ μικρότερες επιπτώσεις, εάν υπήρχε η κατάλληλη πρόληψη. Στην τελευταία μου επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη, μού είχε δείξει τον φάκελο με την πλήρη σειρά των έργων που έπρεπε να είχαν γίνει. Κοστολογείται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία παρεμπιπτόντως θα έφερναν και πολλές καλές δουλειές και θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια. Δηλαδή έχουν μια ανακύκλωση στην οικονομία να πολλαπλασιαστεί. Και όχι μόνο δεν έγιναν αυτά, αλλά έχουμε χρεωθεί 3,5 δισ. ευρώ για τις ζημιές των πλημμυρών. Και όπως καταλαβαίνετε αυτά τα 3,5 δισ. τα πληρώνει η γενιά μου και οι μικρότερες γενιές.

Και είναι κάτι το οποίο πραγματικά είναι ανήθικο να συμβαίνει στη χώρα μας.

Και με τις πυρκαγιές στην Αττική το ίδιο πράγμα. Έχουμε drones, τις βρίσκουν και μετά διασχίζουν 40 χιλιόμετρα. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε αρκετούς πυροσβέστες και πυροσβεστικά. Δηλαδή, κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι το να μη λειτουργεί το επιτελικό κράτος, η πολιτεία, το να δίνουμε τον λογαριασμό στις γενιές από το μέλλον, δεν είναι δίκαιο, δεν είναι ηθικό. Πρέπει να σταματήσει.

Εδώ πέρα, για τη Θεσσαλία, για τη Μαγνησία μάλλον ακόμα δεν έχω καταλάβει -συνομιλώντας με όλους τους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο σιωπά τελείως- δεν έχω καταλάβει σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα».

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024