Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την είδηση για επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε  ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής» σημείωσε ο κ. Παππάς ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε τα εξής:

«Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Στην αντεπίθεση ο Πολάκης

Λίγη ώρα αργότερα πάντως μετά την είδηση περί επαναφοράς του κ. Πολάκη στην ΚΟ, ο βουλευτής πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας με αιχμές.

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή σχολιάζοντας την απόφαση Κασσελάκη να τον επαναφέρει στην ΚΟ του κόμματος, ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε για την διαγραφή αλλά ούτε για την επαναφορά του παρά από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν, ενώ διευκρίνισε πως ό, τι έχει πει για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης ισχύουν.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ΚΕ» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης σημειώνοντας εμφατικά ό, τι δεν αλλάζει τίποτα από όσα έχει δηλώσει μέχρι τώρα μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν συνεχίζει να θέτει θέμα ηγεσίας.

Μάλιστα κατέληξε λέγοντας πως «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».