Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής για την απόφαση της διαγραφής ή μη του Σπίρτζη – Προετοιμασία των «87» ενόψει ΚΕ 

ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής για την απόφαση της διαγραφής ή μη του Σπίρτζη – Προετοιμασία των «87» ενόψει ΚΕ 

Πιθανές νέες αναταράξεις από την απόφαση για διαγραφή Σπίρτζη. Εύθραυστες ισορροπίες στο κόμμα

Νέο γύρο εσωστρέφειας, ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, μπορεί να  πυροδοτήσει η σημερινή απόφαση του Πειθαρχικού για την ενδεχόμενη διαγραφή Χρήστου Σπίρτζη.

Οι συσχετισμοί ενόψει της ΚΕ το Σαββατοκύριακο είναι οριακοί ως προς την πρόταση μομφής στον πρόεδρο για τη απόφαση της προσφυγής στη βάση, βάζοντας έτσι στην εξίσωση τον παράγοντα της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε στάση αναμονής για τις εξελίξεις και μια απόφαση διαγραφής του μέλους της ΚΕ Χρήστου Σπίρτζη μπορεί να φέρει άμεσα εξελίξεις

Έτσι, η παραπομπή του στελέχους στην Κεντρική Επιτροπή με πρόταση διαγραφής θα αποτελέσει ακόμα μια πηγή έντασης με τους προεδρικούς.

Ως προς το μέτωπο των νέων εκλογών, οι αμφισβητίες πιέζουν να οδηγήσει ο  ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κόμμα σε νέες κάλπες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όχι μέσω της κατάθεσης μομφής. Προς ώρας, πάντως, φαίνεται ότι η ηγεσία δεν σκέφτεται να προσφύγει σε κάλπες, αλλά εφόσον περάσει μια πρόταση μομφής στην ΚΕ.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην ΚΕ θα κριθούν οι νέες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κύματος στελεχών και βουλευτών που τάσσονται υπέρ εκλογών και ως εκ τούτου της προσφυγής της ηγεσίας στη βάση. Οι “87” θα αποσαφηνίσουν τις επόμενες ενέργειές τους καθώς δηλώνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι, πλέον, πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε στάση αναμονής για τις εξελίξεις και μια απόφαση διαγραφής του μέλους της ΚΕ Χρήστου Σπίρτζη μπορεί να φέρει άμεσα εξελίξεις. Ενδέχεται η πλευρά των «87» να φέρει στη δημοσιότητα κείμενο  αμφισβήτησης ενόψει της ΚΕ.

Προ ημερών ο Παύλος Πολάκης προέβη  σε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη  διαμηνύοντας παράλληλα ότι «χρειάζονται αλλαγές στην ηγεσία». Ταυτόχρονα δίνει… ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «θα είμαι παρών».

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο αψύς Σφακιανός υπογράμμισε πως «ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακιών στα σόσιαλ, της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών και του πλούτου που ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία».

Η Όλγα Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα έκανε το πρώτο βήμα για νέα εκλογική αναμέτρηση. Θεωρείται μία κίνηση εύλογη δεδομένου της πίεσης που δέχονται οι «87» καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορεί διαρκώς να να ασκεί κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, όμως δεν είχε θέσει θέμα ηγεσίας.

«Η εκλογή από τη βάση θα είναι μια λυτρωτική κίνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε με νόημα χθες το βράδυ η Όλγα Γεροβασίλη προειδοποιώντας ότι υπάρχει αγωνία για να μην φτάσει το κόμμα ξανά στο 3%. «Ανοιχτά και δημοκρατικά θα λυθούν όλα, με αποφάσεις σεβαστές από όλους για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει την καθοδική του πορεία», συνέχισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κατηγορώντας, παράλληλα, τον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο ίδιος είναι που προχωρά στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών.

Only in

Κλιματικοί πρόσφυγες τα ψάρια λόγω αύξησης θερμοκρασίας του νερού – Τι λένε οι ειδικοί

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κατά μεγάλο ποσοστό και τα ψάρια. - Πολλά από αυτά πιέζονται επειδή το νερό κρατάει λιγότερο οξυγόνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024