Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η έξυπνη τακτική του Σλοτ στην μετά – Κλοπ εποχή

Η έξυπνη τακτική του Σλοτ στην μετά – Κλοπ εποχή

Ο Ολλανδός τεχνικός πήγε κόντρα στο... ρεύμα και κερδίζει την εμπιστοσύνη των οπαδών της Λίβερπουλ

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες την απόφασή του να αποσυρθεί από τον πάγκο της Λίβερπουλ, όλοι στο Άνφιλντ «πάγωσαν».

‘Ηξεραν βλέπετε πολύ καλά πόσο σημαντική ήταν η επίδραση του Γερμανού στην ομάδα του λιμανιού και τα «φίδια έζωσαν» τους οπαδούς των «κόκκινων», καθώς υπήρχε η αίσθηση πως ήταν απίθανο να βρεθεί κατάλληλος «διάδοχος» του «Κλόπο» στην τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας.

Όταν μάλιστα η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Γερμανού στον πάγκο του συλλόγου, οι οπαδοί των «κόκκινων» πήραν μια δεύτερη «κρυάδα». Το όνομα του Άρνε Σλοτ δεν έκανε… κλικ στο Άνφιλντ και όλοι απλά περίμεναν να δουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Καμιά αισιοδοξία για τη νέα χρόνια και τα «σύννεφα» άρχισαν να μαζεύονται ακόμα περισσότερο από την μεταγραφική πολιτική που ακολούθησε η ομάδα του λιμανιού το καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ κινήθηκε μόλις στο φινάλε του «παζαριού» με την απόκτηση του Μαμαρντασβίλι (με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα μάλιστα να παραμένει φέτος στην Βαλένθια) και του Κιέζα.

Πολλοί λοιπόν εκτίμησαν ότι ο Σλοτ δεν είχε το ειδικό «βάρος» για να διαδεχθεί τον Κλοπ στον πάγκο των «κόκκινων» επισημαίνοντας παράλληλα ότι και η διοίκηση του συλλόγου δεν θέλησε να ξοδέψει πολλά λεφτά για να τον βοηθήσει σ’ ένα δύσκολο εγχείρημα.

Έλα όμως που μετά από τρεις αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ (μεταξύ των οποίων κι ένα ντέρμπι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ», έχουν δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό στο Άνφιλντ.

Ο ήλιος έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του διαλύοντας τα «σύννεφα» και οι οπαδοί της Λίβερπουλ βλέπουν ήδη με άλλο «μάτι» τον Ολλανδό προπονητή της ομάδας τους και τα πλάνα του για τους «κόκκινους».

Οι «reds» μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και όλοι θεωρούν πως είναι σε θέση να παλέψουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κι εδώ θα πρέπει βεβαίως να επισημανθεί η έξυπνη τακτική που ακολούθησε ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Τι έκανε λοιπόν ο Ολλανδός για να μην υπάρξουν «αναταράξεις» από την αποχώρηση του Γερμανού τεχνικού; Δεν πείραξε σχεδόν τίποτα από το δημιούργημα του προκατόχου του, καθώς αρκέστηκε σε κάποιες μικρές αλλαγές που όμως δεν επηρεάζουν την φιλοσοφία που είχε σαν ομάδα η Λίβερπουλ.

Η πιο χαρακτηριστική από αυτές τις μικρές αλλαγές ήταν η αλλαγή διάταξης των «κόκκινων» καθώς ο Σλοτ θεωρεί ιδανικό το 4-2-3-1 ενώ ο Κλοπ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του 4-3-3.

Ο Σλοτ όμως είδε από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στο Άνφιλντ, πως είχε στα χέρια του μια ομάδα που δεν χρειάζονταν αλλαγές, καθώς είχε την δυναμική για να ικανοποιήσει το πλάνο του νέου προπονητή.

Πολύ απλά, ο Κλοπ είχε κάνει την δουλειά και για τον επόμενο. Ο Ολλανδός τεχνικός της Λίβερπουλ δεν ακολούθησε την… πεπατημένη. Οι περισσότεροι στην θέση του (αν όχι όλοι) θα ήθελαν να ρίξουν στο «πηγάδι τη λήθης» ότι θύμιζε τον προηγούμενο αλλά όχι ο Σλοτ.

Κι αυτή ήταν η πανέξυπνη κίνηση του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος όχι μόνο σεβάστηκε την παρακαταθήκη του Κλοπ αλλά φροντίζει και ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του Γερμανού στο Άνφιλντ.

Με προφανή βεβαίως στόχο να γίνει ένας «δεύτερος Κλοπ».

Only in

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έχει τη σφραγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου

Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα κείμενο-τομή που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024