Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκθεση FIFA: Ρεκόρ μεταγραφών αλλά μείωση της δαπάνης

Εκθεση FIFA: Ρεκόρ μεταγραφών αλλά μείωση της δαπάνης

Η συνολική δαπάνη των συλλόγων ξεπέρασε τα 5,8 δισ. ευρώ

Ρεκόρ 11.000 διεθνών μεταγραφών σημειώθηκε στο τελευταίο μεταγραφικό παράθυρο σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αύξηση 4,8% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της FIFA.

Η συνολική δαπάνη των συλλόγων ξεπέρασε τα 6,4 δισ. δολάρια (περίπου 5,8 δισ. ευρώ) που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ αλλά κατά 13,06% μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Κυρίαρχη η Ευρώπη

Στην Ευρώπη ανήκει φυσικά το μεγαλύτερο κομμάτι δαπάνης, 5,58 δισ. δολάρια, ενώ για μία ακόμα φορά οι αγγλικές ομάδες ήταν κυρίαρχες ξοδεύοντας 1,6 δισ. δολάρια (περίπου 1,45 δισ. ευρώ) σε μεταγραφές.

Και στην περίπτωση των αγγλικών ομάδων παρατηρήθηκε μείωση κατά 15,6% της δαπάνης, έναντι των 2 δισ. δολαρίων της περυσινής σεζόν. Στοιχείο που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια των ομάδων να παραμείνουν πιστές στο PSR, το οικονομικό πρόγραμμα της Premier League για να αποφύγουν πιθανές κυρώσεις.

Τεράστια μείωση που έφτασε στο 50,74% παρουσίασε και η μεταγραφική δαπάνη των ομάδων της Σαουδικής Αραβίας, πέφτοντας από τα 875 εκατ. δολάρια της περυσινής σεζόν στα 431 εκατ. δολάρια στην τρέχουσα. Να σημειωθεί πάντως πως το μεταγραφικό παράθυρο της Σαουδικής Αραβίας κλείνει τον Οκτώβριο.

Πρώτη στις «εισαγωγές» παικτών είναι η Αγγλία, με 526 και ακολουθούν οι ομάδες από τη Βραζιλία (412) και την Πορτογαλία (304).

Η ελληνική «αγορά»

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 155 μεταγραφές από το εξωτερικό με το ποσό της δαπάνης να βρίσκεται στα 51,3 εκατ. δολάρια. Την ίδια στιγμή όμως έδωσαν μεταγραφή σε 198 παίκτες εισπράττοντας 38,2 εκατ. δολάρια. Και στις δύο περιπτώσεις σημειώθηκε αύξηση 19,2% και 14,3%, αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών μεταγραφών αποτελεί το γεγονός πως μόνο στο 20% του συνόλου καταβλήθηκαν χρήματα για την αγορά των παικτών και είναι μόνιμες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι παίκτες είτε ήταν ελεύθεροι από συμβόλαιο είτε πήγαν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024