Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Είμαι ο Όρι Ντανίνο και είμαι όμηρος της Χαμάς – Σήμερα προσπαθήσατε να μας σκοτώσετε»

Γάζα: «Είμαι ο Όρι Ντανίνο και είμαι όμηρος της Χαμάς – Σήμερα προσπαθήσατε να μας σκοτώσετε»

Η Χαμάς δημοσίευσε ακόμα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ομήρου από αυτούς που εκτέλεσε, όταν ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε αποστολή διάσωσης κοντά στο σημείο κράτησης.

Από χθες η Χαμάς επιδίδεται σε κινήσεις ψυχολογικού πολέμου κατά του Ισραήλ. Με βιντεοσκοπημένα μηνύματα των νεκρών ομήρων, έφερε την κυβέρνηση Νετανιάχου με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι όμηροι μίλησαν για τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, την έλλειψη νερού, φαγητού και ηλεκτρισμού και την πιθανότητα του επικείμενου θάνατού τους. Την ώρα που η εύρεση των 6 πτωμάτων ομήρων, προκάλεσε «πολιτικό σεισμό» στο Ισραήλ.

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα από τον όμηρο Όρι Ντανίνο, ενός από τους διασώστες του ρέιβ πάρτι Supernova, που βοήθησε παρευρισκόμενους να ξεφύγουν και συνελήφθη, όταν παρέλαβε ακόμα τρεις ομήρους, η Χαμάς φέρνει σε δύσκολη θέση την Ισραηλινή κυβέρνηση, με τους πολίτες να νιώθουν πως η ζωή τους δεν έχει αξία, μπροστά στην συνέχιση του πολέμου. Ενώ αντιδρά και ο πολιτικός κόσμος του Ισραήλ.

Από αυτά τα βίντεο, που πιθανώς να βγούν περισσότερα – σε μια στρατηγική «σοκ και δέους» από πλευράς Χαμάς – μπορεί κανείς να συμπεράνει πως υπάρχουν για πολλούς από τους περίπου 101 ομήρους που βρίσκονται ακόμα στη Γάζα. Μάλιστα ο Αμπού Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος τύπου της Ταξίαρχίας Αλ Κασάμ της Χαμάς, προειδοποίησε πως αν συνεχίσουν με τις επιχειρήσεις διάσωσης, πως θα λαμβάνουν μόνο φέρετρα.

Ο 25χρονος Όρι Ντανίνο εκτελέστηκε όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες πλησίασαν το σημείο κράτησής του.

Η βιντεοσκοπημένη μαρτυρία του Όρι Ντανίνο

Γεια σε όλους, καλησπέρα. Το όνομά μου είναι Όρι Ντανίνο από την Ιερουσαλήμ. Αιχμαλωτίστηκα στις 7 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Nova. Είμαι όμηρος της Χαμάς. Οι συνθήκες διαβίωσης μας είναι πολύ δύσκολες. Δεν υπάρχει φαγητό, νερό ή ηλεκτρικό. Οι πυροβολισμοί και οι βομβαρδισμοί είναι χωρίς σταματημό. (Απευθύνω τον λόγο) στην κυβέρνηση του Ισραήλ υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

Αποτύχατε την 7η Οκτωβρίου. Αποτύχατε στην αποστολή σας να μας προστατέψετε. Τους πολίτες (δείχνει τον εαυτό του). Σήμερα, προσπαθήσατε να μας σκοτώσετε τον έναν μετά τον άλλο με αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης και βομβαρδισμούς από αέρος. Που ήσαστα όταν με πυροβολούσαν;

Που ήσασταν όταν δεν ξέραμε που να τρέξουμε; Που ήσασταν όταν ήμασταν μόνοι μας; Θέλω να απευθυνθώ στους ανθρώπους μου: Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα για να μας φέρετε σπίτι. Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα μέχρι να φύγουμε από εδώ ζωντανοί και να συμβεί η συμφωνία ανταλλαγής (αιχμαλώτων). Πάρτε μας από εδώ ζωντανούς γιατί με αυτό τον ρυθμό κανένας δεν θα επιβιώσει.

Πατέρα μου, μητέρα μου, Γιτζάκ, Ντέιβιντ, Αχαρόν, Χοντάγια και αγαπημένη μου Λιέλ. Συνεχίστε να φωνάζετε για λογαριασμό μου. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Μου λείπετε. Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να σας σκεφτώ. Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Λαέ του Ισραήλ, μην μας αμελείτε. Απλά θέλουμε να πάμε σπίτι.

Ο 25χρονος βρισκόταν στο ρέιβ της ερήμου Supernova στις 7 Οκτωβρίου

Την 1η Σεπτεμβρίου 2024, οι IDF ανακοίνωσαν την ανάσυρση του πτώματος του Όρι Ντανίνο από τούνελ της Χαμάς στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον στρατό, ο Ντανίνο δολοφονήθηκε μαζί με άλλους πέντε ομήρους από τους απαγωγείς τους λίγο πριν βρεθούν.

Ο Όρι Ντανίνο, 25 ετών, πιάστηκε αιχμάλωτος από το ρέιβ πάρτι της ερήμου «Supernova» στις 7 Οκτωβρίου, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση παίρνοντας τουλάχιστον 40 ομήρους στη Γάζα. Ο Ντανίνο και ένας φίλος του έφυγαν ο καθένας από το πάρτι με ξεχωριστά οχήματα, γεμίζοντας τα αυτοκίνητα με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Κάποια στιγμή, ο Ντανίνο ζήτησε από τον φίλο του τον αριθμό τηλεφώνου των ανθρώπων που μόλις είχαν συναντήσει στο πάρτι, λέγοντάς του ότι θα επέστρεφε και θα τους έσωζε. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο φίλος του άκουσε νέα του. Τους Ιτάι και Μία Ρετζέβ και τον Ομέρ Σεμ Τοβ.

Η αρραβωνιαστικιά του, η Λιέλ, είπε ότι είχε νέα από τον Ντανίνο στις 8:34 π.μ., όταν τηλεφώνησε. Της είπε ότι οδηγούσε σαν τρελός και ότι θα μιλούσαν αργότερα. Μετά από λίγο ένα όχημα τους έκλεισε τον δρόμο και τους έπιασαν ομήρους.

To μήνυμα της Έντεν Γιερουάλμι

Νωρίτερα ακόμα ένα βίντεο, της 24χρονης εκτελεσμένη ομήρου, Έντεν Γερουσάλμι, αποκάλυψε ότι είχε συλληφθεί στον οικισμό Ρεΐμ στις 7 Οκτωβρίου. Στο τελευταίο της μήνυμα, η Γερουσάλμι παρακάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή της μέσω μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία ανταλλαγής του 2011 κατά την οποία απελευθερώθηκαν πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε αντάλλαγμα για τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Η Γερουσάλμι διερωτήθηκε: «Ζητούν τώρα λιγότερο από ένα τέταρτο για τον καθένα μας, αξίζω λιγότερο;» εκφράζοντας τους φόβους της για τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την απειλή του θανάτου.

Χθες, η Ταξιαρχία Αλ Κασάμ μετέδωσε ένα μήνυμα προς το ισραηλινό κοινό, αναφέροντας ότι «ο Νετανιάχου επέλεξε τον διάδρομο Φιλαδέλφειας αντί για την ελευθερία των κρατουμένων σας», υποδεικνύοντας ότι ενώ οι κρατούμενοι αυτοί ήταν κάποτε ζωντανοί, τώρα αποτελούν μέρος του παρελθόντος. Το μήνυμα τόνιζε ότι ο Νετανιάχου δημιουργεί «δεκάδες Ρον Άραντ», αναφερόμενος στον αγνοούμενο Ισραηλινό αεροπόρο που πιστεύεται ότι κρατούνταν από μαχητές της αντίστασης.

Η αφίσα αναγράφει στα εβραϊκά: «Στρατιωτική πίεση = θάνατος και αποτυχία
Συμφωνία ανταλλαγής = ελευθερία και ζωή»

Πηγή: Χαμάς μέσω Telegram

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024