Σε σοκ παραμένει η Ιταλία από την οικογενειακή τραγωδία στο Μιλάνο, με έναν 17χρονο να δολοφονεί ολόκληρη την οικογένειά του.

Όπως προέκυψε, ο έφηβος μαχαίρωσε θανάσιμα πρώτα τον 12χρονο αδελφό του την ώρα που κοιμόταν, και στην συνέχεια την μητέρα και τον πατέρα του, οι οποίοι είχαν ξυπνήσει από τα ουρλιαχτά του παιδιού τους και είχαν μπει στο υπνοδωμάτιο για να δουν τι συνέβαινε. Και οι δύο όμως έπεσαν νεκροί από τα χέρια του μεγαλύτερου γιου τους.

Αφού τελείωσε την επίθεση στα σώματα των μελών της οικογένειάς του, «πήρε το μαχαίρι και το έχωσε στο μαξιλάρι του»

Ο ίδιος είχε καλέσει στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 νωρίς το πρωί της Κυριακής (1/9) λέγοντας ότι είχε δολοφονήσει τον πατέρα του, αφού ο άντρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τη μητέρα του και τον 12χρονο αδερφό του στο σπίτι τους. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή τέθηκε υπό διερεύνηση, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αποκλίσεις στα γεγονότα, και αργότερα ο νεαρός ομολόγησε ότι τους σκότωσε όλους.

«Νόμιζα ότι μια μαχαιριά θα ήταν αρκετή»

Ο 17χρονος φαίνεται πως σχεδίαζε τη δολοφονία της οικογένειάς του για αρκετό καιρό. Μάλιστα, θεωρούσε πως «μια μαχαιριά θα ήταν αρκετή για να σκοτώσει τον αδερφό και τους γονείς του». Αντ’ αυτού κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι. Γι’ αυτό τους χτύπησα αρκετές φορές. Μπορούσα να τους νιώσω να υποφέρουν και δεν ήθελα να το κάνω».

Αφού τελείωσε την επίθεση στα σώματα των μελών της οικογένειάς του, «πήρε το μαχαίρι και το έχωσε στο μαξιλάρι του». Στη συνέχεια όμως πήρε ξανά τη λεπίδα και βγήκε στο δρόμο για να καλέσει την αστυνομία. «Η σκέψη της εξόντωσης της οικογένειάς μου εκκολάπτονταν όλη την ημέρα το Σάββατο. Τότε ξέσπασε», φέρεται να κατέθεσε ο 17χρονος στις αρχές, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Οι δικαστές και η αστυνομία δεν αποκλείουν ότι η σπίθα για την επίθεση ήταν το πάρτι για τα 51α γενέθλια του μπαμπά του, λίγες ώρες νωρίτερα στο σπίτι με συγγενείς.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, όταν ήταν σίγουρος ότι οι γονείς του κοιμόντουσαν, σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε στην κουζίνα και άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο με λεπίδα μεγαλύτερη από είκοσι εκατοστά. «Χτύπησα πρώτα τον Λορέντζο, αλλά επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος», είπε.

Και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι σκοτώνοντάς τους θα μπορούσα να ζήσω ελεύθερα, αποσυνδέοντας τον εαυτό μου από την οικογένειά μου θα μπορούσα να ζήσω μόνος μου».

Ο 17χρονος το καλοκαίρι είχε πάει διακοπές με τους γονείς του αλλά και με φίλους του. Μάλιστα, τον Ιούλιο είχε φιλοξενηθεί μαζί με άλλα παιδιά σε σπίτι ενός συμμαθητή του μεταξύ Τοσκάνης και Λιγουρίας. Οι φίλοι λένε ότι γελούσε, αστειευόταν και άκουγε ραπ μουσική.

Στην ανάκρισή του ο έφηβος  αναφέρθηκε επίσης στην «επιθυμία του να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία», κάτι που ποτέ δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν. «Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έκανα», ισχυρίστηκε. Πάντως, οι φίλοι του ανέφεραν ότι μερικές φορές αστειεύονταν λέγοντας πως θα πάνε στο μέτωπο.

«Μερικές φορές αστειευόμασταν, λέγαμε ότι αν μας απογοήτευαν θα το σκάγαμε από το σπίτι και θα πηγαίναμε να πολεμήσουμε στην Ουκρανία. Υπήρχε μια τάση στο TikTok όπου τα αγόρια αστειεύονταν ότι θα πήγαιναν και θα πολεμούσαν, το κάναμε για πλάκα. Αλλά ας μην υπερβάλλουμε», είπαν.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 17χρονου, ανέφερε ότι «είναι πολύ επηρεασμένος» από την πράξη του και ότι «έχει επίγνωση του τι έχει κάνει. Όμως δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Αυτό που είχε συμβεί ήταν μη αναστρέψιμο».

«Είναι πιο διαυγής απ’ ό,τι κατά την πρώτη ανάκριση. Τώρα συνειδητοποιεί πραγματικά τι έκανε», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της φυλακής ανηλίκων, ο νεαρός που κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία με πρόθεση, έχει ήδη συναντηθεί με παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Η ακρόαση για την επικύρωση της σύλληψης και η ανάκριση ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.