Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεντβέντεφ: «Να φοβούνται αν κάποιος συλλάβει τον Πούτιν»

Μεντβέντεφ: «Να φοβούνται αν κάποιος συλλάβει τον Πούτιν»

Πυρά εξαπέλυσε ο Μεντβέντεφ κατά των δικαστών του ΔΠΔ - Αφορμή οι προτροπές της Δύσης στη Μογγολία για τη σύλληψη του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Μεντβέντεφ κατά των δικαστών και των εισαγγελέων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ο λόγος είναι οι προτροπές της Δύσης στη Μογγολία για τη σύλληψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η Μογγολία είναι μέλος του ΔΠΔ.

«Η δουλοπρεπής Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να έχει εκφράσει ‘’ανησυχία’’ στη Μογγολία για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. ‘’Υπογράψατε το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου’’, το οποίο είναι ουσιαστικά άκυρο, ‘’θα το τηρήσετε’’, αυτό φαίνεται να λένε.

«Η ζωή τους δεν θα άξιζε τίποτα περισσότερο από το χαρτί που είναι γραμμένο το καταστατικό»

Αλλά η Μογγολία μόλις είπε στο ΔΠΔ και στους ευρωεκφυλισμένους να πάνε να κάνουν στον εαυτό τους κάτι για το οποίο Ρώσοι και Μογγόλοι βρήκαν μια λέξη μαζί, τον 13ο αιώνα» δηλώνει προκλητικά σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μεντβέντεφ.

«Ο μεγαλύτερος φόβος των δικαστών και των εισαγγελέων αυτού του ημιτελούς ‘’δικαστηρίου’’ θα έπρεπε να είναι ένα σενάριο όπου κάποιος τρελός προσπαθεί να εκτελέσει το παράνομο ένταλμα σύλληψής τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ζωή τους δεν θα άξιζε τίποτα περισσότερο από το κομμάτι χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο αυτό το άθλιο καταστατικό» αναφέρει μάλιστα.

Τι έπρεπε να κάνει η Μογγολία

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Μογγολία υποτίθεται ότι θα πρέπει να ενεργήσει σύμφωνα με τα εντάλματα του δικαστηρίου και να συλλάβει τον Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ουλάν Μπατόρ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία υπενθύμισαν και οι δύο στο έθνος της Ανατολικής Ασίας αυτήν την υποχρέωση τις τελευταίες ημέρες, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι «δεν ανησυχούν» για την επίσκεψη του Πούτιν.

Το ένταλμα του ΔΠΔ, που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2023, κατηγορεί τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με τον εκτοπισμό και τη μεταφορά παιδιών από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024