Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Χρησιμοποίησε χάρτη από όπου είχε «εξαφανίσει» τη Δυτική Όχθη

Νετανιάχου: Χρησιμοποίησε χάρτη από όπου είχε «εξαφανίσει» τη Δυτική Όχθη

Σε μία ακόμα προκλητική κίνηση ο Νετανιάχου εξαφάνισε τα παλαιστινιακά εδάφη από χάρτη που παρουσίασε

Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδειξε έναν χάρτη όπου εμφανιζόταν η Λωρίδα της Γάζας, αλλά έλειπε η Δυτική Όχθη.

Ο χάρτης επισημάνθηκε από αρκετούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένης της Mairav Zonszein, ανώτερης αναλύτρια του Ισραήλ στο Crisis Group, ως παράδειγμα της διαγραφής από τον Νετανιάχου της ύπαρξης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης ως παλαιστινιακού εδάφους.

Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έγραψε επίσης στο Χ ότι το σύνθημα «από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα» παρουσιάζεται «ως πολιτικό σχέδιο από τον άνθρωπο που καταζητείται από τον εισαγγελέα του ΔΠΔ ως εγκληματίας».

Το σύνθημα στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί» έχει κατακριθεί από το Ισραήλ αλλά και από δυτικές κυβερνήσεις ως «αντισημιτικό σύνθημα», ενώ πολλά ήταν τα κράτη που συνέλαβαν διαδηλωτές επειδή το φώναζαν σε κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα.

«Το ισραηλινό απαρτχάιντ στοχεύει ταυτόχρονα τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο μιας συνολικής διαδικασίας εξόντωσης, αντικατάστασης και εδαφικής επέκτασης», δήλωσε επίσης η Αλμπανέζε.

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα, υπάρχει έξαρση της βίας στη Δυτική Όχθη, όπου σχεδόν 490.000 Ισραηλινοί ζουν στους εβραϊκούς οικισμούς ανάμεσα σε τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

«Να τεθεί τέλος στον εποικισμό»

«Η ατιμωρησία που παρέχεται εδώ και πολύ καιρό στο Ισραήλ επιτρέπει την αποπαλαιστινοποίηση» των κατεχόμενων εδαφών, «αφήνοντας τους Παλαιστίνιους στο έλεος των δυνάμεων που επιδιώκουν να τους εξοντώσουν ως εθνοτική ομάδα», τόνισε η Αλμπανέζε

Η εισηγήτρια εκτιμά ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει «να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μπει αμέσως τέλος στον κίνδυνο γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού» και «τελικά, να τεθεί τέλος στον εποικισμό του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ».

Only in

Πατέρα τα άκουσες τα νέα…. το ΕΣΥ στην εντατική, η Θεσσαλία ένα χρόνο μετά αιμορραγεί και η κεντροαριστερά δεν είναι πουθενά

Πενήντα χρόνια μετά την 3η Σεπτέμβρη η Αλλαγή έχει βγει στη σύνταξη με αναπηρική, ο λαός έχει φοβηθεί και έμεινε να ψάχνει στο fb εναλλακτική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024