Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Μαζικές παραιτήσεις υπουργών και της αναπληρώτριας πρωθυπουργού

Ουκρανία: Μαζικές παραιτήσεις υπουργών και της αναπληρώτριας πρωθυπουργού

Μαζικές παραιτήσεις της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και τριών υπουργών έλαβε η Ουκρανική Βουλή. Απολύθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου της ουκρανικής προεδρίας

Η Verkhovna Rada, η Βουλή της Ουκρανίας έλαβε επιστολή παραίτησης από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Όλγκα Στεφανισίνα. Ο πρόεδρος της Βουλής Ρουσλάν Στεφάντσουκ δήλωσε ότι η επιστολή θα εξεταστεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της ολομέλειας, σύμφωνα με το Ουκρανικό UNN. Η Ρωσία σόκαρε την Ουκρανία με τα χτυπήματα σε στρατιωτικό κέντριο εκπαίδευσης σήμερα. Οι νεκροί έφτασαν τους 51.

«Η Verkhovna Rada της Ουκρανίας έλαβε επιστολή παραίτησης από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση της Ουκρανίας, Όλγκα Στεφανισίνα», δήλωσε λακωνικά ο Στεφάντσουκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αίτηση θα εξεταστεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της ολομέλειας.

Σήμερα, η Verkhovna Rada επρόκειτο να εξετάσει την αποπομπή αρκετών υπουργών, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σύμφωνα με πηγές του UNN, είχε προγραμματιστεί να εξεταστεί η αποπομπή του υπουργού Ενέργειας Χέρμαν Χαλουστσένκο.

Το βράδυ, η Verkhovna Rada έλαβε δηλώσεις σχετικά με την παραίτηση τριών υπουργών. Πρόκειται για τον Υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Αλεξάντρ Καμισίν, τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Ντενίς Μαλιούσκα και τον Υπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Ουκρανίας Ρομάν Στρίλτς.

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, Ρόστισλαβ Σούρμα, θα εγκαταλείψει τη θέση του αυτή την εβδομάδα, καθώς…απολύθηκε! Στη θέση του είναι πιθανό να διοριστεί ο υπουργός Αλεξάντρ Καμισίν, ενώ ως λόγος της απομάκρυνσής του αναφέρονται οι διαφωνίες με τους διεθνείς εταίρους. Οι παραιτήσεις και η απόλυση ήρθαν σε μια στιγμή που δείχνει πολύ δύσκολη για την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «ξήλωσε» το ν02 του γραφείου της Ουκρανικής προεδρίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε με μια λυτή ανακοίνωση τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Ρόστισλαβ Σούρμα. «Απολύει τον Σούρμα Ρόστισλαβ Ιγκόροβιτς από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας», αναφέρει το διάταγμα αριθ. 603/2024.

Σήμερα, η Verkhovna Rada επρόκειτο να εξετάσει την αποπομπή αρκετών υπουργών, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σύμφωνα με πηγές της UNN , είχε προγραμματιστεί να εξεταστεί η αποπομπή του υπουργού Ενέργειας Χέρμαν Χαλουστσένκο.Το βράδυ, η Verkhovna Rada έλαβε δηλώσεις σχετικά με την παραίτηση των τριών υπουργών.

Πλέον κάθε μέρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά άδεια από τους εταίρους του, να πλήξει στόχους βαθύτερα μέσα στην Ρωσία.

Πηγές: Facebook, Reuters, UNN

Only in

Η άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η κάθοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με το κλίμα απαισιοδοξίας στην κοινωνία να φουντώνει και τη Νέα Δημοκρατία να κατρακυλά δημοσκοπικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024