Συναγερμός σήμανε την Τρίτη (03/09) στην Τσεχία για επεισόδιο με μαχαιρώματα σε σχολείο στη δυτική πόλη Ντομάζλιτσε.

Δράστιδα της αιματηρής επίθεσης ήταν μία ανήλικη μαθήτρια, η οποία κατάφερε χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο σε δύο συμμαθήτριές της.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο παιδιά τραυματίστηκαν, ενώ η ανήλικη δράστιδα συνελήφθη «μέσα σε λίγα λεπτά».

Τα τραύματα από τις μαχαιριές δεν ήταν σοβαρά και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή των ανήλικων – Αν δεν την εμπόδιζαν ο δάσκαλος και ο διευθυντής ενδεχομένως να προχωρούσε και σε άλλες επιθέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην Τσεχία η ζωή των δύο μαθητών δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

«Μια μαθήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι στις συμμαθήτριές της. Δύο παιδιά τραυματίστηκαν και οι γονείς τους έχουν ενημερωθεί», ανακοίνωσε η αστυνομία στην Τσεχία.

«Και τα δύο τραυματισμένα παιδιά, των οποίων η ζωή δεν απειλείται, υποβάλλονται σε θεραπεία, όπως και ένα άλλο παιδί που έπαθε σοκ», πρόσθεσαν.

Μόλις 13 ετών η δράστιδα της αιματηρής επίθεσης

Η νεαρή που επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριές της στο σχολείο είναι μόλις 13 ετών και, όπως δήλωσαν οι αρχές, τα κίνητρα του κοριτσιού παραμένουν άγνωστα.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Βίκτορ Κρούτινα είπε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη του σχολείου.

«Λόγω της ταχείας αντίδρασης ενός δασκάλου και του διευθυντή, δεν υπήρξαν άλλες επιθέσεις σε άλλα σημεία του κτιρίου», είπε.

Ο διευθυντής Ivan Rybar είπε ότι η 13χρονη επιτέθηκε στις συμμαθήτριές της σε ένα κτίριο της σχολικής μονάδας για μαθητές ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόσθεσε ότι η ανήλικη ήταν υπήκοος Τσεχίας και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα πειθαρχίας.

Η επίθεση σημειώθηκε τη δεύτερη μέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι δάσκαλοι σχεδίαζαν να παραδώσουν μαθήματα στους μαθητές για την ασφάλεια, είπε ο διευθυντής.

Το Ντομάζλιτσε βρίσκεται κοντά στα δυτικά σύνορα της Τσεχικής Δημοκρατίας με τη Γερμανία, περίπου 130 χιλιόμετρα (80 μίλια) νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Πράγας.