Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χοακίν Φίνιξ για την απώλεια βάρους στο Joker 2: «Είμαι 49, δεν θα το ξανακάνω»

Ο Χοακίν Φίνιξ για την απώλεια βάρους στο Joker 2: «Είμαι 49, δεν θα το ξανακάνω»

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για τις λεπτομέρειες της δίαιτας, γιατί νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό. Αλλά αυτή τη φορά, το ένιωσα λίγο πιο περίπλοκο ακριβώς επειδή είχαμε τόσες πολλές πρόβες χορού, τις οποίες δεν είχα την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Ο Χοακίν Φίνιξ μίλησε για την επανεξέταση της αμφιλεγόμενης δίαιτας του «Joker» στη συνέχεια της ταινίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Τετάρτη, λέγοντας ότι ήταν «λίγο πιο δύσκολο» λόγω του χορευτικού μέρους του «Folie à Deux».

Ο Φίνιξ έγινε πρωτοσέλιδο το 2020 όταν αποκάλυψε ότι έχασε 52 κιλά προετοιμάζοντας τον ρόλο του ως Άρθουρ Φλεκ στην πρώτη ταινία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας Τύπου του «Τζόκερ», είπε ότι έτρωγε κυρίως μαρούλι και λαχανικά στον ατμό για να πετύχει τη λιπόσαρκη εμφάνιση του κακού.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για τις λεπτομέρειες της δίαιτας, γιατί νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό. Αλλά αυτή τη φορά, ένιωσα λίγο πιο περίπλοκα ακριβώς επειδή είχαμε τόσες πολλές πρόβες χορού που κάναμε, τις οποίες δεν είχα την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο Φίνιξ. «Οπότε αισθάνθηκα λίγο πιο δύσκολα, αλλά είναι ασφαλές. Αλλά είμαι πλέον 49 ετών, μάλλον δεν θα έπρεπε να το ξανακάνω. Αυτό είναι μάλλον το τέλος για μένα».

Όταν ρωτήθηκε πόσα κιλά έχασε αυτή τη φορά, ο Φίνιξ είπε ότι δεν θυμάται ακριβώς και στη συνέχεια μετάνιωσε για την ιδέα του να μιλήσει στο παρελθόν για τη σωματική του μεταμόρφωση

Photo: REUTERS

«Είχα σιχαθεί τον εαυτό μου»

Στη συνέχεια έβαλε στη συζήτηση τη συμπρωταγωνίστριά του Lady Gaga, λέγοντας: «Η Λι έχασε επίσης πολλά κιλά… Θυμάμαι όταν σε πρωτογνώρισα στις πρόβες και μετά έφυγες και όταν επέστρεψες, είχες χάσει πολλά κιλά. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό».

Αλλά η Gaga παρέμεινε σιωπηλή για το θέμα. «Νομίζω ότι μεταμορφωθήκαμε στους χαρακτήρες μας με την πάροδο του χρόνου και συνεχίσαμε να ακονίζουμε κάθε είδους λεπτομέρεια», είπε.

Όταν ρωτήθηκε πόσα κιλά έχασε αυτή τη φορά, ο Φίνιξ είπε ότι δεν θυμάται ακριβώς και στη συνέχεια μετάνιωσε για την ιδέα του να μιλήσει στο παρελθόν για τη σωματική του μεταμόρφωση.

«Ξέρω ότι ήμουν υπεύθυνος την προηγούμενη φορά που μίλησα γι’ αυτό, αλλά είναι δύσκολο να το κάνεις έτσι ώστε να μη γίνει εμμονή σου, επειδή εργάζεσαι όλη την ώρα για να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο βάρος», δήλωσε ο Φίνιξ. «Οπότε καταλήγεις να μιλάς γι’ αυτό, και τότε ακούγεσαι σαν ένας ηθοποιός να λέει συνέχεια για το πόσα κιλά έχασε. Στο τέλος είχα σιχαθεί τόσο πολύ τον εαυτό μου και ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου που το έκανα τόσο μεγάλο θέμα, γιατί απλά κάνεις αυτό που γαμώτο πρέπει να κάνεις. Οπότε αυτή τη φορά είπα: “Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό”».

Στη συνέχεια ψιθύρισε στο μικρόφωνο: «Ήταν 47 κιλά», πριν διευκρινίσει: «Όχι, αστειεύομαι. Δεν ξέρω».

To τρέιλερ του Joker 2

Η αποχώρησή του από την ταινία του Τοντ Χέινς

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Φίνιξ ρωτήθηκε και για την αποχώρηση του από την άτιτλη ταινία με θέμα ένα γκέι ρομάντζο του Τοντ Χέινς, μόλις πέντε ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό. «Αν απαντούσα, θα μοιραζόμουν απλώς τη γνώμη μου από τη δική μου οπτική γωνία και οι άλλοι δημιουργοί δεν είναι εδώ για να μιλήσουν για τη δική τους θεση και έτσι δεν νομίζω ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο».

Ο Φίνιξ είχε αναπτύξει το σενάριο της ταινίας με τους Χέινς και Τζον Ρέιμοντ. Μια πηγή προσκείμενη στην παραγωγή δήλωσε τότε στο Variety ότι ο ηθοποιός «φοβήθηκε» για το πρότζεκτ.

«Νομίζω ότι μεταμορφωθήκαμε στους χαρακτήρες μας με την πάροδο του χρόνου και συνεχίσαμε να ακονίζουμε κάθε είδους λεπτομέρεια»

«Να ξεμάθουμε αυτά που ξέραμε»

Το «Folie à Deux» είναι η συνέχεια της ταινίας του Φίλιπς «Joker» του 2019, η οποία έκανε επίσης πρεμιέρα στη Βενετία και κέρδισε τον περίφημο Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ. Στη συνέχεια έγινε η έκτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα της χρονιάς και κέρδισε τα βραβεία Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του Φίνιξ και πρωτότυπης μουσικής για την Hildur Guðnadóttir.

Το «Folie à Deux», που διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του «Joker», προσθέτει ένα ολοκαίνουργιο μουσικό στοιχείο στην ιστορία του υπερκακούργου. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή του, ο Άρθουρ Φλεκ του Φίνιξ, «ασθενής πλέον στο Κρατικό Νοσοκομείο Άρκαμ, ερωτεύεται τη μουσικοθεραπεύτρια Λι (Gaga). Καθώς το δίδυμο βιώνει τη μουσική τρέλα μέσα από τις κοινές τους παραισθήσεις, οι οπαδοί του Άρθουρ ξεκινούν ένα κίνημα για την απελευθέρωσή του».

Μιλώντας για τη μουσική της ταινίας, η Gaga είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίστηκε ήταν «πολύ ιδιαίτερος και εξαιρετικά αποχρωματισμένος».

«Δεν θα έλεγα απαραίτητα ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μιούζικαλ με πολλούς τρόπους. Είναι πολύ διαφορετικό», είπε. «Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η μουσική είναι για να δώσει πραγματικά στους χαρακτήρες έναν τρόπο να εκφράσουν αυτό που έπρεπε να πουν, επειδή το να το λες δεν είναι αρκετό».

Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της, η Gaga δήλωσε ότι στην πραγματικότητα έπρεπε να πετάξει από το παράθυρο κάποιες από τις γνώσεις της ως ποπ σταρ. «Είχε να κάνει με το να ξεμάθουμε κάπως την τεχνική και να ξεχάσουμε πώς να αναπνέουμε και να επιτρέψουμε στο τραγούδι να βγει εντελώς από τον χαρακτήρα», πρόσθεσε.

Στο «Joker 2» πρωταγωνιστούν επίσης ο Brendan Gleeson, η Catherine Keener και η Zazie Beetz, και θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου από την Warner Bros.

*Με στοιχεία από variety.com | Αρχική Φωτό: REUTERS

Only in

Success story: 1 στα 4 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Από το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο σε 20,7 εκατομμύρια το 2022 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ανισοτήτων δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει, με τον πιο αρνητικό τρόπο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024