Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Θα μπορούσε να υπάρξει gay Τζέιμς Μποντ;»: Η ερώτηση, η αντίδραση του Ντάνιελ Κρεγκ και το μέλλον του 007

«Θα μπορούσε να υπάρξει gay Τζέιμς Μποντ;»: Η ερώτηση, η αντίδραση του Ντάνιελ Κρεγκ και το μέλλον του 007

Ο πρώην 007 Ντάνιελ Κρεγκ βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας για την προβολή της ταινίας «Queer», ωστόσο μια ερώτηση του προκάλεσε γέλιο (και μάλλον λίγη αμηχανία).

Για 15 χρόνια μπήκε στον κόσμο του θρυλικού Τζέιμς Μποντ, ενσαρκώνοντάς τον σε πέντε επιτυχημένες ταινίες. Ωστόσο ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν κάτι παραπάνω από έναν ακόμα ηθοποιό που υποδύθηκε τον χαρακτήρα που «γέννησε» ο Ίαν Φλέμινγκ το μακρινό 1953. Ήταν ο άνθρωπος αυτός που έδωσε μια δεύτερη ζωή στον υπερκατάσκοπο 007, τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη», του χάρισε μια πιο ανθρώπινη πλευρά και τον έκανε γνωστό σε μια γενιά που αγνοούσε την ύπαρξή του.

Άρα στα μάτια του περισσότερου κόσμου και των δημοσιογράφων, ο λόγος του 56χρονου Άγγλου ηθοποιού μετράει πολύ για το ποιο θα είναι το μέλλον του κινηματογραφικού 007. Έχοντας αυτό στο μυαλό της, μια δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Queer» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βενετίας, δεν δίστασε να ρωτήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ αν θα μπορούσε να υπάρξει gay Τζέιμς Μποντ.

Η αρχική αντίδραση του Κρεγκ ήταν να βάλει τα γέλια, αλλά παράλληλα φάνηκε και η μικρή αμηχανία που του προκάλεσε η ερώτηση. Ωστόσο, για καλή του τύχη, είχε δίπλα του τον σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος με τρεις ατάκες-απαντήσεις έσωσε την κατάσταση.

«Θα παρακαλούσα να είμαστε όλοι ενήλικες στον χώρο για μια στιγμή» είπε αρχικά ο ιταλός σκηνοθέτης και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τις επιθυμίες του Τζέιμς Μποντ, τέλος». Ωστόσο η ατάκα που προκάλεσε γέλια ήταν η τελευταία: «Η ουσία είναι να εκτελεί σωστά τις αποστολές του».

Ο Ντάνιελ Κρεγκ τον ευχαρίστησε για την επέμβασή του και η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε. Ωστόσο, χιλιάδες είναι αυτοί που αναρωτιούνται «τι θα γίνει τελικά με τον επόμενο Τζέιμς Μποντ;».

Το μέλλον του 007

Όπως είχε συμβεί και στα τέλη της προηγούμενες δεκαετίας, όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ είχε αρχικά αρνηθεί να επιστρέψει στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ (έστω κι αν στο τέλος έπαιξε στο «No Time to Die») έτσι και τώρα, έχει δημιουργηθεί μια αναστάτωση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος 007.

Καλώς ή κακώς είναι δύσκολο κάποιος να μπει στα παπούτσια του 56χρονου ηθοποιού, ειδικά μετά τις επιτυχίες του. Πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι τα τελευταία χρόνια: ο Ίντρις Έλπμα ήταν ο αγαπημένος της Βρετανίας, ο Κίλιαν Μέρφι έμοιαζε ένα δυνατό χαρτί, αλλά οι φήμες θέλουν τον Άαρον-Τέιλορ Τζόνσον να είναι αυτός που θα κόβει το νήμα στο τέλος.

Βέβαια υπάρχουν και αρκετές άλλες φωνές, που λένε ότι ήρθε η στιγμή να για μια ριζική ανανέωση στο ελαφρώς ξεπερασμένο ανδρικό στυλ του Τζέιμς Μποντ: γιατί όχι μια γυναίκα ή ένας υπερκατάσκοπος της LGBTQ+ κοινότητας;

Κανείς δεν ξέρει. Έτσι και αλλιώς, αυτή τη στιγμή, η εταιρία παραγωγής EON -που έχει τα δικαιώματα των ταινιών του 007- βρίσκεται ακόμα στο ψάξιμο τόσο για πρωταγωνιστή όσο και για το σενάριο της 26ης ταινίας. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε τον επόμενο Τζέιμς Μποντ πριν το 2026.

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024