Ο Αρκάς δίνει τη δική του καλημέρα και σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή του «καλημέρα» σκιτσάρει ξανά την κιβωτό του Νώε και με τρόπο ευφάνταστο και απόλυτα χιουμοριστικό. Εκεί βλέπουμε ένα λιοντάρι που στο πλευρό του έχει δύο λιονταρίνες, οι οποίες περιμένουν να επιβιβαστούν και οι τρεις τους.

Το λιοντάρι που κάθεται στο ανάμεσα τους λέει «Η γυναίκα μου και η σχέση μου, πού είναι το πρόβλημα;».

Και όπως κάθε μέρα τα σχόλια που ακολούθησαν πολλά και διάφορα, μαζί με τα likes.

Το σημερινό σκίτσο με πολύ χιούμορ

Ο Νώε φορτώνει την κιβωτό του επιλέγοντας ένα αρσενικό και ένα θηλυκοό από κάθε πλάσμα της φύσης. Και κάπου εκει βλέπει ένα λιοντάρι να τον πλησιάζει έχοντας στο πλευρό του δύο θηλυκά.

Η απιστία και οι λόγοι

Και μιας ο Αρκάς αναφέρει σήμερα για την απιστία ας δούμε κάποιους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια να κοιτάξουν άλλον σύντροφο.

1) Έλλειψη αγάπης: Μερικές φορές ένα έλλειμμα σε μια υπάρχουσα σχέση οδηγεί τους ανθρώπους σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Πάνω από τα τρία τέταρτα (77 τοις εκατό) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι η έλλειψη αγάπης για τον σταθερό σύντροφό τους, ή η μεγαλύτερη αγάπη για έναν εξωσυζυγικό σύντροφο, ήταν ένας ισχυρός λόγος για να απιστήσουν.

2) Αναζήτηση ποικιλίας: Άλλες φορές, η απιστία δεν είναι απάντηση σε ένα πρόβλημα με την υπάρχουσα σχέση, αλλά μια αντίδραση στην πλήξη. Για πολλούς ανθρώπους (74 τοις εκατό), η επιθυμία για ποικιλία παίζει ρόλο στη συμπεριφορά της απιστίας τους.

3) Αίσθημα παραμέλησης: Παρόμοια με την έλλειψη αγάπης, ορισμένοι άνθρωποι απατούν ως απάντηση στην έλλειψη προσοχής του συντρόφου τους. Οι συμμετέχοντες (70 τοις εκατό) αποκάλυψαν ότι το αίσθημα παραμέλησης συνδέεται τουλάχιστον μέτρια με τη συμπεριφορά της απιστίας τους. Περισσότερες γυναίκες από άντρες αναγνώρισαν αυτό ως ένα από τα κίνητρά τους για να απιστήσουν.

4) Στιγμιαίο λάθος: Δεν είναι κάθε πράξη απιστίας προμελετημένη και καθοδηγούμενη από δυσαρέσκεια με την τρέχουσα σχέση. Πολλοί συμμετέχοντες (70 τοις εκατό) ανέφεραν ότι οι παράγοντες της κατάστασης που βρισκόντουσαν ήταν ένας βασικός λόγος που απατούσαν. Ίσως ήταν μεθυσμένοι ή βρέθηκαν σε μια απρόβλεπτη κατάσταση. Περισσότεροι άντρες αναγνώρισαν αυτό το κίνητρο ως λόγο για την απιστία τους από ό,τι οι γυναίκες.

5) Σεξουαλική επιθυμία: Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων (32 τοις εκατό) ανέφεραν ότι παρακινήθηκαν να απατήσουν λόγω της σεξουαλικής επιθυμίας τους.