Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Blue Horizon: Ένα χρόνο από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη τιμούν τη μνήμη του στην Κρήτη

Blue Horizon: Ένα χρόνο από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη τιμούν τη μνήμη του στην Κρήτη

Η δίκη έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου - Ο άτυχος Αντώνης έπεσε στο νερό και πνίγηκε όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν για να τον εμποδίσουν να μπει στο πλοίο

Αύριο Πέμπτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπόθεση του Blue Horizon που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, όταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτη από τον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε στο νερό από τον καταπέλτη του πλοίου και πνίγηκε αφού τον είχαν σπρώξει μέλη του πληρώματος προσπαθώντας να τον εμποδίσουν να επιβιβαστεί.

Στην Κρήτη θα τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου στις 19:00.

Ο Αντώνης, που έκανε συχνά αυτό το ταξίδι Πειραιάς – Κρήτη, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 επιβιβάστηκε από νωρίς στο Blue Horizon με το εισιτήριό του. Για κάποιον λόγο κατέβηκε για λίγο, αλλά μόλις κατάλαβε ότι οι μηχανές του πλοίου είχαν μπει σε λειτουργία, έτρεξε να προλάβει και πάτησε στον καταπέλτη που ήδη βρισκόταν σε φάση ανύψωσης. Όμως, μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα ο Αντώνης να καταλήξει στη θάλασσα όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το τραγικό συμβάν κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο αυτόπτης μάρτυρας κι έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας το ασύλληπτο έγκλημα. Η πρώτη αναφορά, εξάλλου, από το Blue Horizon ήταν ότι άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο.

Συγκέντρωση στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη θα γίνει αύριο στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου στις 19:00

Οι συλληφθέντες του Blue Horizon μεταφέρονται στον εισαγγελέα / Σεπτέμβριος 2023

Τον Ιανουάριο η δίκη

Η πολύκροτη δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 20 Ιανουαρίου του 2025 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά και νομικοί κύκλοι, αναφέρει το cretalive.gr, ήδη τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την συμπλήρωση του 18μηνου καθώς οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις είναι οι κατηγορούμενοι από το πλήρωμα, πλοίαρχος και ύπαρχος που είναι προφυλακισμένοι, ενώ με όρους έχουν αφεθεί ελεύθεροι υποπλοίαρχος και ναύκληρος.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ήρθαν στο φως και σημαντικά ηχητικά ντοκουμέντα από τα μικρόφωνα της γέφυρας του πλοίου και το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί». Επίσης ντοκουμέντα από το ημερολόγιο του πλοίου, τα βιβλία συμβάντων του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του Peiraeus Traffic, επικοινωνίες με το Λιμεναρχείο, συνομιλίες με την εταιρεία, συνομιλίες μεταξύ του καπετάνιου και του πληρώματος.

Τιμούν τη μνήμη του στον Άγιο Νικόλαο

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη ετοιμάζουν αύριο στις 19:00 στον Άγιο Νικόλαο ζητώντας «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα» στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε κοινό κάλεσμά τους ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζόμενων Επισιτισμού – Τουρισμού «ΤΑΛΩΣ» και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ – ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

»Δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία.

»Τα σωματεία υψώνουν φωνή αγώνα ενάντια στον ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καταδικάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν…

»ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΡΓΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ».

Only in

Πού πηγαίνουν διακοπές οι σούπερ πλούσιοι; Οι 23 κορυφαίοι πολυτελείς προορισμοί

Όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα τίποτα στον πλανήτη δεν είναι απρόσιτο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024