Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΕΣΥ: Διαψεύδουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων τα στοιχεία του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη

ΕΣΥ: Διαψεύδουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων τα στοιχεία του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, είναι υποστελεχωμένο και δυσλειτουργικό

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ΠΓΝΙ είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της βορειοδυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, καθώς διαθέτει περίπου 840 κλίνες και εξυπηρετεί πλην της Ηπείρου, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, την Λευκάδα και τη δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για το δεύτερο νοσοκομείο των Ιωαννίνων (το πρώτο είναι το Χατζηκώστα) και αποτελεί ένα από τα σχετικά πιο καινούρια της χώρας.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας σε δημοσίευμα του in που αναδείκνυε ακριβώς τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασε αριθμούς για τη δραστηριότητα και το προσωπικό του νοσοκομείου, μιλώντας για βελτίωση των συνθηκών σε σχέση με το παρελθόν. Παρέθεσε στοιχεία που του έδωσε ο διοικητής, κος Σπύρος Δερδεμέζης, υποστηρίζοντας ότι το ΠΓΝΙ έχει περισσότερο προσωπικό, εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό ασθενών και λειτουργεί άρτια.

Δυστυχώς όμως για την πραγματικότητα ασθενών και υγειονομικών, η εικόνα που περιγράφει ο κος Γεωργιάδης είναι παραπλανητική, όπως τονίζουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο ΠΓΝΙ;

Το in επικοινώνησε με συνδικαλιστές κι εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου. Ο κ. Γιώργος Πρέντζας, διέθεσε πολλά και πολύ κατατοπιστικά στοιχεία, για τα οποία μάλιστα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας, καθώς περιλαμβάνονται σε ανακοινώσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του ΠΓΝΙ.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση στελέχωσης σε σχέση με το 2019. Η διοίκηση του νοσοκομείου διά μέσου του υπουργού Υγείας μπορεί να αναφέρει ότι το προσωπικό αυξήθηκε κατά 7,26% στο τέλος του 2023, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, λένε οι εργαζόμενοι. Κι αυτό επειδή οι πραγματικοί αριθμοί δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Αυτό που κρύβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πως ο οργανισμός του ΠΓΝΙ υπάρχει από το 2012. Οπότε όλες οι αριθμητικές συγκρίσεις γίνονται σε σχέση με τις υποδομές προ 12 ετών.

Από τότε, όμως, το ΠΓΝΙ μεγάλωσε. Έχει μία ΜΕΛ, η οποία δημιουργήθηκε επ’ αφορμή της πανδημίας, έχει εμβολιαστικό κέντρο, έναν επιπλέον ξενώνα ψυχιατρικών νοσηλευομένων και ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο προσαρτήθηκε από το νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Τότε σταμάτησε η εφημερία του Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΙ αυξάνοντας 15 ημέρες εφημέρευσης. Όλες οι νέες δομές έχουν αυξήσει τις ανάγκες σε προσωπικό κατακόρυφα.

Επίσης, από το 2019 ξεκίνησε η λειτουργία του ολοκαίνουριου τετάρτου κτιρίου, με 85 νέες κλίνες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό κλινών στις 845! Δηλαδή, το ΠΓΝΙ έγινε το δεύτερο σε κλίνες νοσοκομείο της χώρας, μετά τον Ευαγγελισμό. Ως μέτρο σύγκρισης, το ΑΤΤΙΚΟΝ διαθέτει 760 κλίνες.

Επομένως, αυτήν την στιγμή έχουμε ένα πιο μεγάλο νοσοκομείο -σε κλίνες και κτιριακές δομές. Αλλά έχουμε τον αντίστοιχο αριθμό υγειονομικών για να τις στελεχώσει;

Γιατί είναι υποστελεχωμένο το νοσοκομείο

Η αύξηση του αριθμού των υγειονομικών που παρουσίασαν ο διοικητής, κος Δερδεμέζης και ο υπουργός Υγείας, κος Γεωργιάδης, είναι πλασματική κι αυτό γιατί αφορά στα δεδομένα των αναγκών του νοσοκομείου του 2012. Δηλαδή πριν αυξηθούν οι κλίνες και πριν προσαρτηστούν οι νέες κτιριακές δομές.

Αυξάνονται, λοιπόν, οι κλίνες κατά 85. Όμως οι 315 οργανικές θέσεις, που αντιστοιχούν σε μια τέτοια αύξηση, δεν προστέθηκαν ποτέ στην τροποποίηση που προβλέπει την αύξηση των κλινών. Δηλαδή, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας, με υποτιθέμενη αύξηση του προσωπικού κατά 7,26% αντιστοιχούν σε ένα άλλο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σε αυτό του 2012. Από τα ΠΓΝΙ του 2024 λείπουν 400 μόνιμοι υγειονομικοί κι αυτό για να λειτουργήσει οριακά βάσει του αριθμού των ασθενών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο σήμερα.

Η υποστελέχωση είναι τόσο μεγάλη λόγω μείωσης του μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, που από τους 1032  που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, οι 148 είναι επικουρικοί και από τον ΟΑΕΔ και οι 100 ειδικευόμενοι νοσηλευτές από τους οποίους οι 70 σε παρατάσεις. Το ΤΕΠ, οι καρδιολογικές μονάδες και κλινικές, η ΜΕΘ και ΜΑΦ, η Ψυχιατρική, οι χειρουργικές κλινικές στηρίζουν την οριακή στελέχωσή τους σε νοσηλευτές σε παράταση ειδικότητας των οποίων οι συμβάσεις αρχίζουν και λήγουν από Οκτώβρη έως και Δεκέμβρη. Δηλαδή, το 2025 θα βρει το νοσοκομείο με ακόμη λιγότερους εργαζομένους.

Ταυτόχρονα η γραφειοκρατία που έχει εισαχθεί για τους νοσηλευτές με τα έντυπα του ΟΔΙΠΥ, που πρέπει συμπληρώνουν για κάθε ασθενή και η γραφειοκρατεία στους γιατρούς λόγω της νέας κοστολόγησης με τα DRG (δηλαδή την κοστολόγηση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων) έχει αυξήσει δραματικά τον χρόνο ΜΗ ενασχόλησης με τους ασθενείς και αφαιρεί το 10% του εργάσιμου χρόνου από νοσηλευτές και γιατρούς μειώνοντας την επαφή με τους ασθενείς.

Τι μας δίνει αυτό; Μας δίνει ως αποτέλεσμα μετά από τις 56 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών στο ΠΓΝΙ και με δεδομένες ορισμένες παραιτήσεις υγειονομικών, ένα ισοζύγιο… μείον δύο νοσηλευτών!

Τα φυσικά πρόσωπα νοσηλευτικού προσωπικού σε σχέση με τους ασθενείς, είναι μείον δύο!

«Καψόνια» κι εξάντληση

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι πρώτον ο μέσος όρος ηλικίας του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει τα 50 έτη, γεγονός που δεν είναι ενθαρρυντικό δεδομένης της δυσκολίας της εργασίας.

Νεαρότεροι σε ηλικία νοσηλευτές και νοσηλεύτριες είναι παιδιά που κάνουν την πρακτική τους, προσμετρούνται ως στελεχιακό δυναμικό, αλλά δεν έχουν την εμπειρία να «σταθούν» μόνοι τους σε βάρδια, σε επείγοντα περιστατικά ή και σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις κλινικών (όπως είναι η αιματολογική).

Στην Διοικητική Υπηρεσία οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν το 50%. Συμβασιούχοι από το πρόγραμμα 55 – 67  ετών καλούνται να επανεκαπαιδευτούν σε αυτήν την ηλικία και να αναλάβουν ευθύνες σε έναν τόσο μεγάλο και σύνθετο οργανισμό.

Στην τεχνική Υπηρεσία το 60% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Επικουρικοί και δεκάδες εργολαβικοί (που πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του ΠΓΝΙ) καλύπτουν με απόλυτη αυταπάρνηση τις ανάγκες. Εκπαιδεύονται με δυσκολία, επενδύεται γνώση επάνω τους και παρ’ όλα αυτά ο εργολάβος που τους έχει με μηνιαίες συμβάσεις, τους διώχνει όποτε επιθυμεί!

Ο κύριος υπουργός αναφέρει αύξηση γιατρών του ΕΣΥ. Και πράγματι, αυξήθηκαν οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι, όμως, έρχονται και φεύγουν. Οι γιατροί του ΠΓΝΙ είναι διαρκώς μετακινούμενοι με εντέλεσθαι, ώστε να καλύψουν ανάγκες άλλων, εξωφρενικά παρατημένων στην τύχη τους περιφερειακών νοσοκομείων. Αναγκάζονται, δηλαδή, να μεταφερθούν στην ΜΕΘ Αγρινίου, στην Κέρκυρα, στην Άρτα κ.α.

Θεωρητικά είναι γιατροί του ΠΓΝΙ, αλλά δεν είναι στο ΠΓΝΙ.

Η μεγάλη εικόνα

Για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συμβαίνει, πρέπει να γνωρίσουμε το κύριο πρόβλημα, εξηγούν οι εργαζόμενοι. Τη μεγάλη εικόνα της αποσύνθεσης του ΕΣΥ με αφορμή, αν θέλετε, το ΠΓΝΙ.

Το 50% των ασθενών του ΠΓΝΙ είναι εκτός νομού Ιωαννίνων από όλη την ΒΔ Ελλάδα, Ιόνια νησιά, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Αλβανία. Ο λόγος είναι η πλήρης παρακμή και υπολειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων.

Το ΓΝ Πρέβεζας και το ΓΝ Φιλιατών λειτουργούν ως κέντρα Υγείας που διακομίζουν στο ΠΓΝΙ, σα διαμεσολαβητές. Στο ΓΝ Άρτας το 50% των οργανικών θέσεων σε γιατρούς είναι κενές. Πριν ένα μήνα έκλεισε για 4 ημέρες η ΜΕΘ λόγω έλλειψης γιατρών, στο δε ακτινολογικό υπηρετεί ένας (!) μόνιμος γιατρός και καλύπτονται τα κενά με μετακινούμενους από το ΠΓΝΙ. Αυτό το μετακινούμενο προσωπικό προσμετράται στην πλασματική αύξηση που παρουσίασε ο κος Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή που μετακινούνται οι γιατροί του ΠΓΝΙ, εισέρχονται ασθενείς από άλλες περιοχές της χώρας. Ναι, βεβαίως και έχει αυξηθεί η προσέλευση ασθενών στο ΠΓΝΙ, όπως αναφέρει ο υπουργός. Όπως επίσης έχουν αυξηθεί οι μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις. Αλλά όχι επειδή το νοσοκομείο είναι καλά στελεχωμένο και λειτουργικό, αλλά επειδή τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι υπό διάλυση.

Επομένως και με δεδομένη τη μετακίνηση γιατρών από το ΠΓΝΙ, οι γιατροί που θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στις ανάγκες κάλυψης των ασθενών.

Τραγικές ελλείψεις

Σε ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων και λόγω αυτής της έλλειψης, δεν μπορούν να γίνονται χειρουργεία μεσαίας και μεγάλης βαρύτητας σε παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.

Έτσι τα παιδιά (και οι γονείς τους) αναγκάζονται να διακομίζονται για χειρουργείο στην Πάτρα, στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, βαραίνοντας τα εκεί νοσοκομεία με επιπλέον ασθενείς. Στο ΠΓΝΙ υπάρχει μόνο μία επικουρική παιδοχειρουργός.

Επίσης, απαντώντας στις μηχανικές ελλείψεις, ο κ. Γεωργιάδης «διαφημίζει» την λειτουργία νέων μηχανημάτων. Νέα τεχνολογία που μπορεί να προσελκύσει έσοδα από ιδιωτική έρευνα και ιδιώτες να την λειτουργήσουν.

Και αυτό σε ένα ΠΓΝΙ που έχει διαρκείς καθυστερήσεις στις εξετάσεις ασθενών, λόγω βλάβης ή συνεχών βλαβών σε μηχανήματα όπως ο μαστογράφος και ο μαγνητικός τομογράφος.

Συγκεκριμένα μαστογράφος πριν βγει σε αχρηστία λόγω πολυχρησίας, είχε καθυστερήσεις 1 έτους στα ραντεβού. Ταυτόχρονα, ανοίγουν διαρκώς ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Με χαλασμένο μαστογράφο και μόλις δύο ακτινολόγους, οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτες.

Τα… δευτερεύουσας σημασίας

Αυτό που επίσης παραλείπει να πει ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνουν οι συνομιλητές μας, είναι ότι οι απλές υποδομές, όπως οι σωληνώσεις νερού που είναι 35 ετών, είναι τόσο φθαρμένες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσουν το νοσοκομείο. Από την πανδημία έως σήμερα δεν υπήρχαν χρήματα να επιδιορθωθούν οι περιμετρικές πόρτες του ΠΓΝΙ.

Παραλείπει να πει ότι κρεβάτια, στρώματα, και απλός εξοπλισμός όπως ψυγεία και φτηνά μηχανήματα δεν χρηματοδοτούνται, αφού χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής προτεραιότητας» από τις Διοικήσεις.

Πρόσφατα μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι για δαπάνη 50.000 ευρώ η διοίκηση άφησε χωρίς κλιματισμό τον ξενώνα διαμονής συνοδών και ασθενών καρκινοπαθών (ακτινοθεραπείας) 36 δωματίων, που ενώ πληρώνουν 20 ευρώ την βραδιά και αποφέραν το 2023 180 χιλ ευρώ έσοδα στο ΠΓΝΙ, η διοίκηση δεν προχώρησε στην δαπάνη των 50.000 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι «ο ξενώνας δεν βγάζει τα λεφτά του»! Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στη Συσπείρωση Υγειονομικών, ασθενείς και συνοδοί έζησαν ένα βασανιστήριο τις ημέρες του καύσωνα.

Το αυτό ισχύει και για τις κλινικές που στεγάζονται στα τρία από τα τέσσερα κτίρια του ΠΓΝΙ. Οι φετινές καλοκαιρινές νοσηλείες ήταν κολαστήριο. Η θερμική καταπόνηση δυσκόλεψε τη θεραπεία, την αποθεραπεία και συχνά αύξησε τον χρόνο νοσηλείας των ασθενών. Ασθενείς και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να υποστούν το αδιανόητα ζεστό φετινό καλοκαίρι, ώστε να μη γίνει μία δαπάνη 3εκατ. ευρώ, που χρειάζεται για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού.

Το ζήτημα της καθαριότητας και οι σκιές στην αύξηση των δαπανών

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως πράγματι απολύθηκαν 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Και σύμφωνα με τα στοιχεία τη διοίκησης, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για πρόσληψη εργολάβου στην καθαριότητα με δαπάνη 6,5 εκατομ. ευρώ για 2 έτη.

Αλλά δεν αναφέρει ότι αυτό σημαίνει την απόλυση 140 ΣΟΧ που εδώ και 6 χρόνια δουλεύουν καλύπτωντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες ακόμη και μέσα στην πανδημία, ενώ παράλληλα κοστίζουν λιγότερο στο Δημόσιο.

Σημασία έχει να πούμε ότι όλοι οι φορείς της πόλης, ακόμη και το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννιτών, έχουν εκδώσει ψηφίσματα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι καθαριότητας.

Όσο για την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, παρουσιάζεται ως πραγματική αύξηση. Αλλά ας δούμε πώς αντανακλάται. Η αύξηση εισαγωγών ασθενών, που ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζει, σημαίνει αύξηση δαπάνης υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, φαγητού, που λόγω πληθωρισμού έχουν εκτιναχθεί οι τιμές τους όπως και η τιμή της ενέργειας.

Μόνο οι δαπάνες υγειονομικού υλικού από το 2019 αυξήθηκαν απο τα 5,6 εκατ. στα 14, 7 εκατ το 2023 κι αυτό  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΓΝΙ (annual report 2023).

Το πραγματικό ποσό των δαπανών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από 57.480.854,74εκατ. το 2019, αυξήθηκε στα 65.201.515,24 εκατ. το 2023. Δηλαδή πρόκειται μόνο για 8 εκατ. αύξηση δαπανών, αντί των 20 εκατ., που παρουσίασε ο κος Γεωργιάδης.

Μόνο η αύξηση δαπανών για υγειονομικό υλικό ήταν 9 εκατομμύρια. Αυτό συνεπάγεται τεράστιες περικοπές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμισμό, από τα κλινοσκεπάσματα ώς το φαγητό.

Εξάντληση σε πραγματικούς αριθμούς

Το 2019 λειτουργούσαν 8 αίθουσες για τα τακτικά χειρουργεία. Το 2023 λειτουργούν έξι, δηλαδή δύο λιγότερες. Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης 20 νοσηλευτών.

Εδώ και τρία χρόνια το ΠΓΝΙ ζητά 20 νοσηλευτές στα χειρουργεία και δεν βρίσκει ούτε καν με ανακατανομή προσωπικού, επειδή δεν περισσεύουν.

Δύο αίθουσες τακτικών χειρουργείων λιγότερες, σημαίνει κάθε χρόνο εκατοντάδες πρωινά δωρεάν χειρουργεία που αυξάνουν την λίστα κατακόρυφα και οδηγούν στα επί πληρωμής απογευματινά. Για τα τελευταία, επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές, ο διοικητής αύξησε τον Ιούνιο κατά 50% τις αίθουσες, την ώρα που μείωσε κατά 50% τις αίθουσες των πρωινών. Γεγονός το οποίο οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου Νευροχειρουργό σε παραίτηση με δημόσια επιστολή.

Αυτήν την στιγμή το ΠΓΝΙ έχει 1-2 νοσηλευτές ανά βάρδια σε κλινικές όπως η αιματολογική, η νευρολογική, η νεφρολογική και άλλες. Μόλις έναν τραυματιοφορέα για κάθε κτίριο, που στεγάζει 6-8 κλινικές. Η νέα ΜΕΛ δεν έχει δικό της εφημερεύοντα γιατρό και «δανείζεται» στις εφημερίες τον γιατρό της Παθολογικής Α’.

Δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος νοσηλευτής ή τραυματιοφορέας, μόνιμο προσωπικό γενικά που να μην του οφείλεται η κανονική άδεια του 2024, όπως και δεκάδες ρεπό. Ακόμη «ξεχρεώνεται» η κανονική άδεια του 2023.

Παρότι μόλις τελείωσαν οι καλοκαιρινές άδειες, σε όλους του μόνιμους του ΠΓΝΙ χρωστάνε από 30 έως και 60 ημέρες ξεκούραση. Ξεκούραση σημαίνει επί της ουσάις ποιότητα ζωής για τον υγειονομικό και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας για τον ασθενή.

Τα στοιχεία που παρέδωσε στον υπουργό υγείας ο διοικητής κος Σπύρος Δερδεμέζης είναι, λοιπόν, πλασματικά, καταλήγουν οι συνομιλητές μας. Δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νοσοκομείου του 2024, αφορούν το νοσοκομείο του 2012.

Το ερώτημα είναι να ο κ. Δερδεμέζης ενημέρωσε τον υπουργό ποια στοιχεία του παραδίδει και επομένως αν ο υπουργός εν γνώσει του δημοσίευσε παραπλανητικές πληροφορίες.

Must in

Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε τη σημαία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και χτυπάει τον Τσίπρα

Με αιχμές κατά Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και για τα capital controls, ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε πολύ σύντομα όλη την ατζέντα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024