Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε ποτέ κατάθεση από τους επιβάτες του γιοτ

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε ποτέ κατάθεση από τους επιβάτες του γιοτ

Ψευδής ο ισχυρισμός πως πήρε κατάθεση από 10 άτομα, ενώ επέβαιναν μόλις 8 στη θαλαμηγό - Λάθη, παραλείψεις στην έρευνα και ευθύνες βαραίνουν τις αρμόδιες αρχές για τη φωτιά στην Ύδρα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στην Ύδρα στα τέλη του περασμένου Ιουνίου που δείχνουν τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο τοπικός διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ στη θαλαμηγό «Περσεφόνη Ι» για να πάρει καταθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων ξεκίνησε να αποδίδει «καρπούς» με αποτέλεσμα να βρεθούν στο επίκεντρο των ερευνών η Πυροσβεστική και το Λιμενικό, που όπως προκύπτει δεν αντιμετώπισαν την κατάσταση όπως άρμοζε.

Τα τρία λάθη των αρμόδιων αρχών για τη φωτιά στη Ύδρα

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, το εσωτερικών υποθέσεων βρήκε τρία λάθη στη διαχείριση της κατάστασης.

Αρχικά, ο τοπικός διοικητής της Πυροσβεστικής στην κατάθεσή του ανέφερε πως πήρε κατάθεση από τους επιβάτες της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι», αλλά αποδείχθηκε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Είχε ισχυριστεί πως πήρε κατάθεση από 10 άτομα, τα οποία ωστόσο ήταν 8, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών (σ.σ. τους έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό). Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο διοικητής παραδέχτηκε εν τέλει πως τον αριθμό του τον έδωσε ο ύπαρχος της θαλαμηγού.

Το δεύτερο σημείο που φαίνεται το αλαλούμ στις ελληνικές αρχές είναι πως αν και τόσο η Πυροσβεστική όσο το Λιμενικό Σώμα έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά, κανένα από τα δύο σώματα δεν προσέγγισε τη θαλαμηγό για να ερευνήσει την πιθανή εμπλοκή τους.

Το τρίτο σημείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το ότι ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για την κατάσταση δύο ημέρες μετά, όταν δηλαδή έγινε και η αυτοψία μετά από τις παρατηρήσεις του.

Οι μεγιστάνες από το Καζακστάν ωστόσο είχαν φύγει ήδη από τη χώρα με ιδιωτική πτήση.

Καρατομήσεις για παράλειψη καθήκοντος

Για την υπόθεση τόσο ο αρχιπύραρχος όσο και ο βοηθός του είχαν απομακρυνθεί από τη διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού καθώς κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος.

Στις αρχές του Αυγούστου ο καπετάνιος της πολυτελούς θαλαμηγού ομολόγησε πως εκείνος πέταξε τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Only in

Ξεσηκωμός για τη φοιτητική στέγη - «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Η στεγαστική κρίση «ακουμπά» και τους φοιτητές που εστιάζουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εύρεση στέγης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024