Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Θείοι του 19χρονου τραυματία οι συλληφθέντες για το οπλοστάσιο

Ιωάννινα: Θείοι του 19χρονου τραυματία οι συλληφθέντες για το οπλοστάσιο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο 19χρονος στο σπίτι στα Ιωάννινα

Θείοι του 19χρονου φοιτητή που τραυματίστηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα, είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν επειδή είχαν στην κατοχή τους ένα οπλοστάσιο με πλήθος πολεμικού υλικού που περιλαμβάνει χειροβομβίδες, πυροβόλα όπλα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Κατόπιν έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο φοιτητής. Σε δεύτερη έρευνα που έκαναν στο υπόγειο αποκάλυψε τον άγνωστης προέλευσης οπλισμό που έκρυβαν οι θείοι του. Ένας εξ αυτών είναι στρατιωτικός και συνελήφθη στο σπίτι του στην Αθήνα όπου υπηρετεί στην Αεροπορία, ενώ έχει συλληφθεί και ο δεύτερος θείος ηλικίας 50 χρόνων.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” όπου διακομίστηκε όταν εντοπίστηκε αιμόφυρτος και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα

Στο διαμέρισμα του 51χρονου που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία όπου αυτοπυροβολήθηκε ο φοιτητής, σε αποθήκες του υπογείου και στην σοφίτα του κτιρίου, αλλά και σε ένα σπίτι που διατηρεί σε χωριό των Ιωαννίνων, κατασχέθηκαν τρία πιστόλια διαμετρήματος 9mm, 7,65mm και 6,35mm, ένα περίστροφο με βυκίο χωρητικότητας επτά φυσιγγίων, ένα πυροβόλο επαναληπτικό τυφέκιο, ένα πυροβόλο τυφέκιο μονής βολής, ένα μη λειτουργικό περίστροφο, μια γερμανική και μια οξειδωμένη ιταλική χειροβομβίδα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, μια εκπαιδευτική χειροβομβίδα, άλλες τέσσερις χειροβομβίδες χωρίς εκρηκτικό και σύστημα πυροδότησης, ένας κορμός με κέλυφος χειροβομβίδας, ένας εκπαιδευτικός όλμος, μια κάννη υποπολυβόλου, ένας σιγαστήρας πολεμικού όπλου, 485 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων και διαμετρημάτων, 39 γεμιστήρες, 40 ξιφολόγχες, κοντάκια, κάννες και άλλα τμήματα πολεμικών τυφεκίων, 20 κροτίδες, 16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός, τέσσερις συσκευασίες φωτοβολίδων μαζί με τρεις εκτοξευτήρες.

Τα ευρήματα παρέλαβε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου για βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, ενώ η προέλευσή τους ερευνάται από την Ασφάλεια Ιωαννίνων. Σε βάρος του 51χρονου και του 50χρονου σχηματίστηκε χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται εν όψει της απολογίας τους στον ανακριτή.

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024