Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Με ψυχιάτρους ενηλίκων αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Με ψυχιάτρους ενηλίκων αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Με «μπαλώματα», λόγω ελλείψεων προσωπικού στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, επιχειρούν να κλείσουν τις «τρύπες». Δεν ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για «επισφαλή και επικίνδυνη τακτική» στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ κρούει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος έχοντας ενημερωθεί για το «προσωρινό», όπως χαρακτηρίστηκε, μέτρο της εφημέρευσης ψυχιάτρων ενηλίκων.

Με επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ και κοινοποίηση στον υπουργείο Υγείας, στην ΔΥΠΕ Κρήτης και στην πρόεδρο της Ψυχιατριακής Εταιρείας Ελλάδος επισημαίνει ότι «βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων είναι διακριτές, με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται η κάθε ειδικότητα».

«Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος υπογραμμίζει πως αυτό η χρήση ψυχιάτρων ενηλίκων σε παιδοψυχιατρική κλινική «δεν έχει αποδώσει σε κανένα νοσοκομείο της χώρας ή διεθνώς, αφού θεωρήθηκε από σύσσωμη από την επιστημονική κοινότητα, ως ένα μέτρο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και κάνει γνωστό πως για το συγκεκριμένο θέμα «δεν ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ» και ζητά «να συμβεί το  συντομότερο δυνατό».

Την ίδια ώρα ψυχίατρος από τον Άγιο Νικόλαο άρχισε ήδη τις εφημερίες στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που έμεινε με έναν γιατρό αυτής της ειδικότητας μετά την παραίτηση του ενός από τους δύο εναπομείναντες γιατρούς οι οποίοι τη στελέχωναν τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική κατάσταση στην οποία εξωθείται το ΕΣΥ επιβεβαιώνεται από τις δραματικές ελλείψεις και το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης αντί να προκηρύξουν νέες θέσεις αυτής της ειδικότητας, προσλάβουν ψυχίατρο (ενηλίκων) από άλλο νομό προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Only in

Success story: 1 στα 4 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Από το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο σε 20,7 εκατομμύρια το 2022 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ανισοτήτων δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει, με τον πιο αρνητικό τρόπο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024