Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Μάκρη: Ο γνωστός γιατρός, ο άφαντος 17χρονος και οι εμπρησμοί στα γειτονικά οικόπεδα

Νέα Μάκρη: Ο γνωστός γιατρός, ο άφαντος 17χρονος και οι εμπρησμοί στα γειτονικά οικόπεδα

Τους λόγους που μια οικογένεια στη Νέα Μάκρη έβαζε φωτιές σε γειτονικά οικόπεδα αναζητούν οι Αρχές - Ποιος είναι ο 61χρονος γιατρός που συνελήφθη μαζί με την σύντροφό του

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν αναμένεται να περάσουν αύριο ο 61χρονος γιατρός (ορθοπεδικός) και η 50χρονη σύντροφός του, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη χθες, όπου τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ, και πήρε προθεσμία για αύριο Πέμπτη, ενώ παράλληλα αναζητείται ο 17χρονος γιος της 50χρονς που φέρεται να είναι και ο φυσικός αυτουργός των εμπρησμών.

Από τον περασμένο Μάιο κατηγορούνται για έναν εμπρησμό κάθε μήνα και για άλλες δύο απόπειρες τον Αύγουστο. Την 1η Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν δύο εμπρησμοί ήταν και αυτοί που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Ο γνωστός γιατρός και η δράση του 17χρονου

Ο 61χρονος, γνωστός ορθοπεδικός με τηλεοπτικές εμφανίσεις και δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η 50χρονη αρνούνται τις κατηγορίες.

Φυσικός αυτουργός των εμπρησμών φαίνεται να είναι ο 17χρονος ο οποίος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται. Μάλιστα σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ο νεαρός έχει εγκαταλείψει το σχολείο και από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνάται γενικά η δράση του.

Σύμφωνα με τον αστυνομικός συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στο Live News από την έρευνα της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε οι εμπρησμοί έγιναν σε τρία διαφορετικά σημεία.

Φωτιές σε διπλανά οικόπεδα

Ο ένας εμπρησμός ήταν δίπλα από οίκημα γηραιάς κυρίας, που φέρεται να υπήρχαν προστριβές με την οικογένεια του 17χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις φαίνεται ο 17χρονος να είχε αποπειραθεί να επιτεθεί με ξύλο στην ηλικιωμένη για έναν χώρο πάρκινγκ.

Υπάρχουν και δύο ακόμη εμπρησμοί σε άλλα δύο ακίνητα γειτονικά, όπου φαίνεται κι εκεί να υπάρχουν διενέξεις, χωρίς να έχει προσδιορίσει προς το παρόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία των διενέξεων.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που φαίνεται ο δράστης των εμπρησμών να βγαίνει από το σπίτι και να επιστρέφει στο σπίτι.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις και με διαφορά περίπου 50 ημερών ο 61χρονος απομάκρυνε το αυτοκίνητό του πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών. Ο ίδιος ερωτώμενος γιατί μετακινούσε τις συγκεκριμένες ημέρες το αυτοκίνητό του απάντησε ότι την πρώτη φορά είχε μια διένεξη με την σύντροφό του κι αναγκάστηκε να έχει το όχημά του απ’έξω κι ότι την δεύτερη φορά επειδή γινόντουσαν έργα οδοποιίας.

Ο 61χρονος επίσης ανέφερε ότι την ώρα των εμπρησμών κοιμόταν και δεν έχει γνώση για το οτιδήποτε.

Οι γείτονες και οι καταγγελίες

Στο Live News μιλούν άνθρωποι που όχι μόνο γνωρίζουν την οικογένεια, άλλα είχαν προσέξει μια σειρά από κινήσεις που τους είχαν βάλει σε σκέψεις. Όπως λένε, κάθε φορά εκδηλωνόταν πυρκαγιά, το όχημα του ορθοπεδικού άλλαζε θέση και βρισκόταν πάντα, στην περιοχή που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από όλους τους εμπρησμούς κρύβεται ο 17χρονος που για την ώρα διαφεύγει. Η μητέρα και ο γιατρός σύντροφός της φέρονται να τον κάλυπταν.

Η γυναίκα που μιλάει στο Live News, έδωσε στις Αρχές, βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της. Σε αυτές τις εικόνες όπως λέει, φαινόταν ο 17χρονος να βάζει φωτιές στην περιοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις άλλων γειτόνων της οικογένειας.

Στενός συνεργάτης του γιατρού που συνελήφθη δηλώνει στο Live News έκπληκτος. Εύχεται όπως μας λέει να πρόκειται για παρεξήγηση.

«Δεν ήταν ένας απλός γιατρός που εκπλήσσεσαι, ήταν με άποψη για την πόλη και τα κοινά. Έγραφε στα social συνέχεια, έχει άποψη για όλα. Μένω έκπληκτος ότι έβαζε φωτιές αυτός, είναι δυνατόν;», είπε.

Τα στοιχεία της έρευνας των Αρχών

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, έφεραν στο φως μια σειρά από στοιχεία.

Ο 17χρονος φέρεται να αναγνωρίστηκε από γείτονα, που όπως είπε, τον είχε δει να βάζει φωτιές σε ξερά χόρτα.

Στον 17χρονο καταλογίζονται μια σειρά από εμπρησμοί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης. Στις 12 Μαΐου, στις 24 Ιουνίου, στις 10 Ιουλίου, στις 8 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ κατηγορείται και για δύο απόπειρες, στις 8 και στις 31 του περασμένου Αυγούστου.

Υλικό από κάμερες

Η γυναίκα που έδωσε στις Αρχές το υλικό από τις κάμερες του σπιτιού της, λέει στο Live News πως είχε δεχτεί απειλές από τον 17χρονο.

Οι Αρχές αξιοποίησαν μαρτυρίες γειτόνων του ζευγαριού, εικόνες από κάμερες ασφαλείας, ενώ έκριναν μη επαρκείς τις εξηγήσεις του ζεύγους στους πυροσβέστες.

«Μιλάμε για ακέραιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι άρρωστος αυτός. Μάλλον κάλυπτε το παιδί του, τι να πω;», είπε συνεργάτης του γιατρού.

«Ήταν καλοί άνθρωποι, είχαν αρκετά προβλήματα με μία γιαγιά που έμενε δίπλα. Συνεχείς τσακωμοί. Η γειτονιά δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Ο γιος φαινόταν καλό παιδί, ήσυχο, εκτός όταν ξεκίνησαν οι μεγάλοι τσακωμοί με τη γιαγιά», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σε βάρος του ορθοπεδικού και της συντρόφου του, έχει επιβληθεί πρόστιμο 2.320 ευρώ. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Only in

Success story: 1 στα 4 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Από το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο σε 20,7 εκατομμύρια το 2022 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ανισοτήτων δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει, με τον πιο αρνητικό τρόπο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024