Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού καθώς όπως προέκυψε μετά από έρευνα, εμπλέκεται σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην περιοχή των Σφαγείων, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2024, όταν ο 25χρονος βρισκόταν σε κέντρο διασκέδασης στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Ο θύτης, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια, πυροβόλησε προς τη μεριά που βρίσκονταν ένας 38χρονος, ένας 35χρονος και ένας 22χρονος, τραυματίζοντας τον πρώτο στο γόνατο.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη που βρίσκεται στο Κορδελιό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια πιστολιού, καθαριστικά πιστολιού και μικροποσότητα κάνναβης.

Τι βρέθηκε κατά την αυτοψία στον τόπο του περιστατικού

Κατά την αυτοψία στον τόπο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της ίδιας Διεύθυνσης, κατάσχεσαν δύο κάλυκες φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, οι οποίοι, μαζί με βολίδα φυσιγγίου που αφαιρέθηκε από το πόδι του παθόντα, απεστάλησαν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποπειράθηκε να πυροβολήσει εναντίον 22χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον δύο ημεδαπών ηλικίας 38 και 35 ετών, τραυματίζοντας στο γόνατο τον πρώτο εξ’ αυτών.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, στην περιοχή Ελευθέριου – Κορδελιού, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου (πιστολιού), καθαριστικά πιστολιού και μικροποσότητα κάνναβης.

Κατά την αυτοψία στον τόπο που έλαβε χώρα το περιστατικό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της ίδιας Διεύθυνσης, κατάσχεσαν δύο κάλυκες φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, οι οποίοι, μαζί με βολίδα φυσιγγίου που αφαιρέθηκε από το πόδι του παθόντα, απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».