Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έγινε σήμερα Τετάρτη έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Η αστυνομία επιτέθηκε στη συγκέντρωση με χημικά

Με αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων και τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδειας, δεκάδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Ποια τα αιτήματά τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά την συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Ο Υπουργός Παιδείας, έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο και την συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων, την δημιουργία δηλαδή τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Αναγκάζοντας έτσι τα παιδιά μας ακόμα και να αλλάζουν συνοικία και αγνοεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου το ΚΕΔΑΣΥ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την επίθεση, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους καθηγητές, τους δάσκαλους και το γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα παιδιά μας να παλέψουμε για το σχολείο που τους αξίζει».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες