Ένας γιατρός αποκάλυψε τη λύση για να διορθώσετε τη συνεχή σας κούραση και είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παλεύουν με την κούραση και την εξάντληση – ειδικά στην εποχή μας, όπου περισσότερα πράγματα από ποτέ διεγείρουν τις αισθήσεις μας.

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα… συντριπτική και κάποιες φορές από τις αρχές της εβδομάδας μπορεί να νοσταλγείτε το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ανακουφιστείτε από το πρόβλημα, σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα υγείας.

Ο Dr. Eric Berg είναι γνωστός για την παροχή συμβουλών υγείας στους 12,4 εκατομμύρια συνδρομητές του στο YouTube και εξηγεί τα πάντα σχετικά με την αίσθηση του αισθήματος της κούρασης.

Σε ένα βίντεο με τίτλο «Γιατί είστε συνέχεια κουρασμένοι», ο 59χρονος εξηγεί τη βιολογία πίσω από αυτό το αίσθημα που νιώθετε, ακόμη και αν φροντίζετε τον εαυτό σας και τρώτε σωστά.

Πώς προκαλείται η κούραση;

Όλα εξαρτώνται από τα μιτοχόνδρια, τα οποία είναι γνωστά ως ενεργειακός παράγοντας μέσα στα κύτταρά σας. Πιθανώς να το θυμάστε ως την «ατμομηχανή» του κυττάρου από τα μαθήματα φυσικής στο σχολείο.

Ο γιατρός εξηγεί: «Αν έχετε οποιαδήποτε πτυχή της κόπωσης, ακόμη και αν ασκείστε και σας «τελειώνουν τα καύσιμα» πολύ γρήγορα, ή ακόμη και αν έχετε πολλά από τα διάφορα προβλήματα υγείας που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι, τα μιτοχόνδρια βρίσκονται στη ρίζα τους».

Πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται απευθείας από τα μιτοχόνδρια, παρομοιάζοντάς τα με μια μηχανή που φτιάχνει μπαταρίες, καθώς η τροφή δεν μπορεί να σας δώσει ενέργεια απευθείας, πρέπει να μετατραπεί αρχικά σε χημική μορφή.

Ο «Νο1 τρόπος»

Υπάρχει ένα κρίσιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι σύμφωνα με τον γιατρό, και μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.

Είναι η άσκηση.

Την αποκαλεί τον «Νο1 τρόπο» για την παραγωγή περισσότερων μιτοχονδρίων, το οποίο φέρνει περισσότερη ενέργεια.

«Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να ασκείστε με συνέπεια σε τακτική βάση», εξηγεί.

«Αυτό θα περιορίσει πολλά άλλα κακά πράγματα που μπορεί να έχετε κάνει στο παρελθόν και επίσης, αν έχετε οποιουδήποτε είδους ασθένειες ή προβλήματα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσετε, επειδή πολλές ασθένειες προέρχονται από βλάβες στα μιτοχόνδρια», υπογράμμισε ο ειδικός υγείας.