Αναρωτηθήκατε ποτέ πού περνούν τις διακοπές τους οι σούπερ πλούσιοι;

Πού πάνε οι δισεκατομμυριούχοι για διακοπές; Ποιες παραλίες προτιμούν;

Όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα τίποτα στον πλανήτη δεν είναι απρόσιτο…

Οι κορυφαίοι πολυτελείς προορισμοί σε όλο τον κόσμο

Σαφάρι στην Κένυα, θέρετρα στις Μαλδίβες, κρουαζιέρες στην Καραϊβική, αποδράσεις στον Νότιο Ειρηνικό – οι Times παρουσιάζουν τους απόλυτους προορισμούς για να σπαταλήσετε και να ξοδέψετε τα χρήματά σας όπως ακριβώς κάνουν οι πλούσιοι.

1. Ιαπωνία

Η Ιαπωνία επιφυλάσσει πολλές πολυτελείς στιγμές.

Από το να μουλιάσετε σε ένα ξενοδοχείο στην κορυφή του βουνού και να κάνετε μια ξενάγηση στους ιερούς ναούς στο Κιότο μέχρι το να ζήσετε μια ιδιωτική τελετή τσαγιού στη Νάρα.

Για κάτι πιο άγριο, αποδράστε στις παρθένες παραλίες της Οκινάουα ή κατευθυνθείτε βόρεια για παρατήρηση άγριας ζωής και πεζοπορία στο ελάχιστα επισκέψιμο νησί Χοκάιντο.

Ή σπαταλήστε τα χρήματα με στυλ στα εστιατόρια σούσι του Τόκιο με αστέρια Μισελέν, στις μπουτίκ σχεδιαστών και στα πολυτελή ξενοδοχεία του Τόκιο.

Το τρένο «Bullet Train» ένα από τα πιο γρήγορα στον κόσμο είναι και αυτό μια επιλογή.

2. Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Λίγοι από εμάς θα καταφέρουν να πάνε στον Βόρειο Πόλο, αλλά μπορείτε να φτάσετε πολύ κοντά, επισκεπτόμενοι το απομακρυσμένο, παγωμένο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, το οποίο βρίσκεται ψηλά στον Αρκτικό Κύκλο και είναι χιονισμένο για μεγάλο μέρος του χρόνου.

Διατίθενται διάφορα περιπετειώδη ταξίδια στα νησιά, τα οποία χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την κύρια πόλη του νησιού, το Longyearbyen, ως βάση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τοποθεσία.

Θα περνάτε το χρόνο σας κάνοντας snowmobiling, snowhoeing, κάνοντας καγιάκ σε παγωμένους κόλπους και, φυσικά, αναζητώντας άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των πολικών αρκούδων – Με λίγη τύχη, το βόρειο σέλας θα κάνει επίσης την εμφάνισή του.

3. Ντουμπάι

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για πολυτελείς διακοπές χωρίς να αναφέρουμε το Ντουμπάι.

Το κόσμημα του στέμματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στάζει από πλούτο.

Μεγάλο μέρος της πόλης χτίστηκε τα τελευταία 50 χρόνια, οπότε τα πάντα έχουν αυτή τη λαμπερή και καινούργια αίσθηση.

Τα ξενοδοχεία είναι απαράμιλλα, με πολυτελείς σουίτες, βραβευμένα σπα και άφθονα εκλεκτά εστιατόρια.

Οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι που αψηφούν τη βαρύτητα πρέπει να τους δείτε για να τους πιστέψετε.

Το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, είναι εντυπωσιακό.

4. Καραϊβική

Η ηλιόλουστη Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το ιδανικό μέρος για πολυτελείς διακοπές.

Με τόσα πολλά καταπληκτικά νησιά για να διαλέξετε, η απόφαση για το πού θα βασιστείτε μπορεί να είναι αγωνιώδης.

Θα είναι η ορεινή Αγία Λουκία, όπου θα συναντήσετε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Καραϊβικής; Ή μήπως το Μπαρμπάντος, που είναι γεμάτο αστέρια, θα πάρει την ψήφο σας;

Οι ιστορικές τοποθεσίες, οι χρυσές παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία του είναι σίγουρα δύσκολο να ξεπεραστούν. Τι θα λέγατε για την Τζαμάικα, την πατρίδα της ρέγκε και το νησί όπου ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε τα πρωτότυπα μυθιστορήματα Μποντ;

Ή μήπως θα προτιμούσατε τα υπερ-εξαιρετικά νησιά St Barts και Turks and Caicos – η επιλογή των διασημοτήτων.

Ίσως δεν χρειάζεται να διαλέξετε καθόλου: μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε πολλά νησιά, συμπεριλαμβανομένων λιγότερο γνωστών, όπως το Κουρασάο, η Γουαδελούπη και το Σεντ Μάαρτεν.

5. Μπαλί

Η χαλαρή ατμόσφαιρα του Μπαλί, οι παρθένες παραλίες και οι μυστικιστικοί ναοί το έχουν καταστήσει συνώνυμο των πολυτελών αποδράσεων. Είτε κοιμάστε σε ένα πολυτελές καταφύγιο, είτε σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, είτε σε μια αυτόνομη βίλα, θα βρείτε ένα κομμάτι του παραδείσου.

Η ορεινή πόλη Ubud είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε την παραδοσιακή κουλτούρα του Μπαλί, ενώ θαυμάζετε τα καταπράσινα δάση, τους ορυζώνες και τα κέντρα προστασίας, όπως το Ιερό Δάσος Πιθήκων, όπου ζουν περισσότερες από 1.200 μαϊμούδες.

Στο Seminyak θα βρείτε μερικές από τις πιο υπέροχες παραλίες του ινδονησιακού νησιού, μαζί με μοντέρνα spa στην παραλία και αποκλειστικές μπουτίκ μόδας.

Για μέγιστη πολυτέλεια, κατευθυνθείτε προς τον κόλπο Τζιμπαράν, που συχνά αναφέρεται ως «το Μπέβερλι Χιλς του Μπαλί» για τα πολλά πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά.

6. Σεϋχέλλες

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού είναι το αγαπημένο των πλούσιων και διάσημων.

Αποτελούμενες από περίπου 115 νησιά, εκ των οποίων μόνο μια χούφτα κατοικείται, οι Σεϋχέλλες είναι γεμάτες αστραφτερές λευκές παραλίες και θάλασσες τόσο γαλάζιες που μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί φωτογράφηση.

Περάστε τις μέρες σας κάνοντας ψαροντούφεκο, τρώγοντας θαλασσινά, κάνοντας ποδήλατο στις τοπικές αγορές ή απλά απολαμβάνοντας τον ήλιο του ισημερινού.

Το κύριο νησί Mahé είναι το πιο πυκνοκατοικημένο και διαθέτει το μερίδιό του σε ξενοδοχεία και θέρετρα, αλλά για να πάρετε το χατίρι σας θα θελήσετε ένα από τα μικρότερα νησιά – όπως το La Digue, που φημίζεται για τις παραλίες του, συμπεριλαμβανομένης της φωτογενούς Anse Source d’Argent, ή το Bird Island, ένα σούπερ «ελληνικό» νησιωτικό θέρετρο που είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό αεροπλάνο.

7. Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή ως η «Χώρα του Χαμόγελου». Αυτή η γοητευτική χώρα, τόσο φιλική όσο και όμορφη, θα έβαζε σίγουρα ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε παραθεριστή.

Ενώ η πολυσύχναστη Μπανγκόκ αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη, είναι τα νησιά για τα οποία έρχονται οι περισσότεροι ταξιδιώτες πολυτελείας.

Το Koh Samui, το Koh Phi Phi, το Koh Lanta, το Koh Lipe και τα νησιά Similan είναι από τα πιο διάσημα για καλό λόγο.

Απλωθείτε στις ηλιοκαμένες αμμουδιές και απολαύστε το πλούσιο και ποικιλόμορφο φυσικό τοπίο. Ψωνίστε σε πλωτές αγορές, εξερευνήστε απομακρυσμένες ζούγκλες, βουτήξτε ανάμεσα σε φαλαινοκαρχαρίες και σαλάχια μάντα και επισκεφθείτε περίτεχνους ναούς.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

8. Μαυρίκιος

Τι θα μπορούσε να είναι πιο λαμπερό από μια ηλιόλουστη απόδραση στον Μαυρίκιο; Τα πάντα σε αυτό το ηφαιστειογενές νησί, που βρίσκεται στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, αποπνέουν αίγλη – από την ακτογραμμή που είναι γεμάτη κοράλλια μέχρι τα κρυστάλλινα νερά και τις γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες.

Αναφέραμε τα πολυτελή θέρετρα με τα πάντα-όλα, από πισίνες υπερχείλισης μέχρι γήπεδα γκολφ; Συγχωρέστε μας.

Ο Μαυρίκιος τυχαίνει επίσης να κυκλώνεται από περίπου 205 μίλια παρθένων λευκών παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής του, οπότε δεν είστε ποτέ πολύ μακριά από μια όμορφη αμμουδιά.

9. Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες και η πολυτέλεια πάνε χέρι-χέρι.

Πρόκειται για μια χώρα που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ιδιωτικά νησιά, πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε πολυτελή θέρετρα: βίλες με φοίνικες πάνω από το νερό, γιορτές θαλασσινών στην παραλία, ημερήσιες εκδρομές σε ερημικά νησιά για ψαροντούφεκο και απομονωμένη ηλιοθεραπεία.

Οι διακοπές all inclusive είναι πολύ δημοφιλείς στα νησιά χάρη στην απομόνωσή τους.

Μπορείτε απλά να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο γύρω σας.

Οι Μαλδίβες είναι επίσης εξαιρετικές για καταδύσεις – τα νερά τους είναι γεμάτα με φαλαινοκαρχαρίες, σαλάχια μάντα, χελώνες και κοραλλιογενείς υφάλου

10. Χαβάη

Η Χονολουλού είναι μεγάλη, αλλά το σημαντικότερο, εύκολα προσπελάσιμη, καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πόλεις της δυτικής ακτής των ΗΠΑ προς άλλα νησιά της Χαβάης.

Οπότε κατευθυνθείτε κατευθείαν προς το «Μεγάλο Νησί» με τα εκπληκτικά ηφαίστεια και τις παραλίες που είναι γενικά καλύτερες στη δυτική ακτή.

Το μεγάλο βραβείο είναι η παραλία Makalawena, όπου οι λευκοί όρμοι που είναι έτοιμοι για καρτ ποστάλ βρίσκονται στο τέλος ενός χωματόδρομου και σε 30 λεπτά με τα πόδια μέσα από ροές λάβας.

Εναλλακτικά, επιχειρήστε να ανεβείτε στο ηφαιστειακό κέντρο του νησιού και στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τα αστέρια στο Mauna Kea, όπου βρίσκονται τα παρατηρητήρια του νησιού, ή να κάνετε πεζοπορία στο Kilauea.

11. Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για λίγη πολυνησιακή περιποίηση.

Δεν θα θελήσετε να μείνετε για πολύ στο κύριο νησί Viti Levu: στα πιο απομακρυσμένα αρχιπελάγη, όπως τα νησιά Mamanuca και Yasawa, βρίσκεται η παραδεισένια δράση.

Ορισμένα είναι προσβάσιμα με πλοίο, ενώ σε άλλα μπορείτε να φτάσετε μόνο με υδροπλάνο -ή σκάφος- μια συναρπαστική διαδρομή πάνω από κοραλλιογενείς υφάλους και γαλάζιες λιμνοθάλασσες που αξίζει από μόνη της το εισιτήριο.

Επιλέξτε μια πλωτή βίλα στο Likuliku Lagoon Resort ή αποκτήστε τη δική σας ιδιωτική ατόλη κάπου όπως το Royal Davui Island Resort ή το Tadrai Island Resort.

12. Αυστραλία

Αν αναζητάτε επικές παραλίες, τίποτα δεν ξεπερνά το Οζ.

Οι πιο διάσημες συγκεντρώνονται στα νοτιοανατολικά και ανατολικά, με τη Χρυσή Ακτή του Κουίνσλαντ να είναι ίσως η πιο διάσημη από όλες. Οι δροσερές, δασώδεις παράκτιες πόλεις Byron Bay και Noosa διαθέτουν και οι δύο εντυπωσιακές κύριες παραλίες, καθώς και μια σειρά από ντελικάτους όρμους και σχεδόν ερημικά χρυσά τόξα, στα οποία η πρόσβαση γίνεται μέσω μονοπατιών της φύσης που βρίθουν από άγρια ζώα.

Για πιο ήσυχες, άδειες αμμουδιές, η Νότια και η Δυτική Αυστραλία είναι οι καλύτερες επιλογές: θα μπορούσατε κυριολεκτικά να οδηγείτε για μήνες εδώ και να βρίσκετε νέες παραλίες κάθε μέρα.

13. Καμπότζη

Συνήθως η Καμπότζη είναι γνωστή για τα καταλύματα των backpacker, όχι για την πολυτελή σκηνή της – αλλά τα νέα θέρετρα το αλλάζουν αυτό.

Δοκιμάστε το Six Senses Krabey Island, με αρωματική καμποτζιανή κουζίνα και σπα δίπλα στο ποτάμι, ή το Zannier Hotels Phum Baitang, ένα συγκρότημα καταλυμάτων κοντά στους περίφημους ναούς του Angkor Wat.

Μην κολλήσετε στα τουριστικά hotspots – υπάρχουν δεκάδες ναοί που μπορείτε να επισκεφθείτε εκεί όπου οι περισσότεροι επισκέπτες δεν τολμούν ποτέ, για να μην αναφέρουμε πολλές παραλίες και νησιά που αξίζουν εξερεύνησης.

14. Κόστα Ρίκα

Το τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα είναι ένα από τα πιο ποικιλόμορφα μέρη του πλανήτη και αν θέλετε να εντοπίσετε άγρια ζώα, είναι ένας παράδεισος.

Η χώρα διαθέτει μερικά υπέροχα καταλύματα στο τροπικό δάσος, όπου μπορείτε να ξυπνήσετε και να παρακολουθήσετε πίθηκους howler, τουκάν, macaws και κολιμπρί από την άνεση του μπαλκονιού σας.

Δοκιμάστε το Casa Corcovado για την ατμόσφαιρα της ζούγκλας, το Origins Lodge για πολυτέλεια και το Pacuare Lodge για την πιο δραματική μέθοδο άφιξης – φτάνετε με κουπί πάνω σε μια σχεδία λευκού νερού.

15. Ταϊτή

Πουθενά δεν είναι πιο κατάλληλο για να ικανοποιήσετε τον Ροβινσώνα Κρούσο που κρύβετε μέσα σας από την Ταϊτή – ή πιο συγκεκριμένα από την Μπόρα Μπόρα, όπου θα βρείτε μερικά από τα πιο φανταχτερά θέρετρα οπουδήποτε στον Νότιο Ειρηνικό.

Μπανγκαλόου με ιδιωτική πισίνα, ιδιωτικά γιοτ, συμπόσια στην παραλία, μπανγκαλόου πάνω από το νερό με δυνατότητα απεικόνισης στο Instagram – θα τα βρείτε όλα εδώ, και πολλά άλλα, αρκεί να είστε ευτυχείς να πληρώσετε.

Για μια πιο τοπική ατμόσφαιρα και μια καλύτερη εικόνα του πολιτισμού της Ταϊτής, κατευθυνθείτε προς τα κοντινά νησιά Moorea ή Rangiroa.

16. Ανταρκτική

Ξεχάστε τα ξενοδοχεία επτά αστέρων: μια κρουαζιέρα στο βυθό της γης είναι όσο πιο αποκλειστική γίνεται.

Κατ’ αρχάς, χρειάζονται αιώνες για να φτάσετε εκεί (υπολογίστε ένα ταξίδι με επιστροφή τριών έως τεσσάρων εβδομάδων διά θαλάσσης), και είναι υπερβολικά ακριβό (πακέτα από περίπου 12.000 ευρώ που κυμαίνονται μέχρι 60.000 και άνω).

Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια αναχωρούν από την Ουσουάια και διασχίζουν το διαβόητο πέρασμα του Ντρέικ πριν εξερευνήσουν το βόρειο άκρο της ηπείρου.

Τα σκάφη Zodiac πλέουν σε απομακρυσμένους όρμους όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την άγρια ζωή και να βγείτε ακόμη και στον πάγο της Ανταρκτικής.

Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αυτό είναι ο ορισμός ενός ταξιδιού που γίνεται μια φορά στη ζωή σας.

17. Η Κυανή Ακτή, Γαλλία

Η γαλλική Ριβιέρα είναι εδώ και καιρό συνώνυμο της υψηλής ζωής, και παρόλο που μπορεί να μην διαθέτει πλέον την τζαζ εποχή του F Scott Fitzgerald και άλλων, εξακολουθεί να είναι ένα κομψό μέρος.

Το Σεν Τροπέ είναι η κλασική επιλογή, κάποτε ένα απλό ψαροχώρι σήμερα ένας παραθαλάσσιος θύλακας για τους πάμπλουτους, με πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Οι θαλαμηπόλοι προτιμούν την Αντίμπ, οι μεγαλοαστοί πηγαίνουν στο Μονακό, οι κινηματογραφόφιλοι στις Κάννες και όλοι οι υπόλοιποι στη Νίκαια για να κάνουν ηλιοθεραπεία στην Promenade des Anglais.

Για να ξεφύγετε από την καλοκαιρινή κίνηση, κάντε ένα ταξίδι με σκάφος σε ένα από τα παράκτια νησιά, όπως τα Îles de Lérins ή Île de Porquerolles.

18. Κένυα

Η Κένυα φιλοξενεί μερικά από τα πιο απίστευτα καταφύγια σαφάρι της Αφρικής: μέρη όπως το Angama Mara στην άκρη της κοιλάδας Rift Valley με θέα το Εθνικό Καταφύγιο Maasai Mara και το vintage-style camp του Cottar’s Safaris.

Πηγαίνετε σε ένα ιδιωτικό σαφάρι με τζιπ με τοπικούς οδηγούς για να εντοπίσετε λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους και ελέφαντες, κάντε πικνίκ στους θάμνους, επιστρέψτε στην κατασκήνωση για λίγη περιποίηση στο σπα και ένα υπέροχο δείπνο που θα μαγειρέψει ο προσωπικός σας σεφ, και στη συνέχεια επιστρέψτε το σούρουπο για ακόμα περισσότερες συναντήσεις με ζώα.

Θα χρειαστείτε βαθιές τσέπες, αλλά δεν υπάρχει άλλη εμπειρία στη γη που να συγκρίνεται με αυτή.

19. Τα νησιά Γκαλαπάγκος

Τα Γκαλαπάγκος είναι ένα αρχιπέλαγος όπου η Μητέρα Φύση άφησε ελεύθερες όλες τις πιο τρελές ιδέες της: ιγκουάνα που κολυμπούν, γιγάντιες χελώνες, καβούρια στο χρώμα του ουράνιου τόξου, γιγαντιαία σαλάχια μάντα και γαλαζοπόδαρα μπούμπι, για να αναφέρουμε μερικά.

Η πρόσβαση στο εθνικό πάρκο ελέγχεται προσεκτικά, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να το επισκεφθείτε είναι να επιβιβαστείτε σε μια οργανωμένη κρουαζιέρα – και υπάρχουν μερικές… ομορφιές για να διαλέξετε.

Οι εκδρομές στη στεριά καθοδηγούνται από αδειούχους φυσιοδίφες, και υπάρχει πληθώρα περιπετειών – από πεζοπορία πάνω από ροές λάβας μέχρι εντοπισμό γιγάντιων χελωνών μέσα από την υποβλάστηση.

20. Λίμνη Κόμο, Ιταλία

Από τα ρωμαϊκά χρόνια, αυτή η ιταλική ορεινή λίμνη είναι το μέρος που επιλέγουν οι αριστοκράτες, οι ευγενείς και η ευρωπαϊκή ελίτ όταν ψάχνουν για εξοχικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές – και τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ (ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έχουν σπίτια εδώ, ενώ είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη διακοπών του George Clooney).

Ανακτορικά αρχοντικά και βίλες βρίσκονται στην όχθη της λίμνης, πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε πολύ κομψά ξενοδοχεία, όπως το Grand Hotel Tremezzo. Che bella.

21. Μπουτάν

Το μικροσκοπικό ορεινό βασίλειο του Μπουτάν έχει παραμείνει επιφυλακτικό ως προς την υιοθέτηση του μαζικού τουρισμού: ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος και ένα κρατικό τέλος καλύπτει τη διαμονή, τις δραστηριότητες και τους ξεναγούς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λίγοι backpackers που περιφέρονται, σε πλήρη αντίθεση με το κοντινό Νεπάλ.

Πρόκειται για μια συναρπαστική χώρα, με πλούσιο, πολύπλοκο πολιτισμό, μαγευτική θέα στα βουνά και μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς στον κόσμο.

Ίσως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι διαθέτει επίσης μερικά πολυτελή ξενοδοχεία – η επιτομή των οποίων είναι το Amankora, ένα πολυτελές καταφύγιο

22. Παταγονία

Η Παταγονία είναι η φύση στην ωμή της μορφή: άγονες εκτάσεις, λαμπεροί παγετώνες, χιονισμένες κορυφές και πούμα.

Είναι δύσκολο να φτάσετε και υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία – αλλά αν είστε προετοιμασμένοι να ξοδέψετε, θα βρείτε πολυτέλεια σε πολλά all-inclusive καταλύματα όπως το Tierra Patagonia.

Παρέχει μια περιποίηση που δεν ταιριάζει καθόλου με το άγριο τοπίο: γκουρμέ γεύματα, σπα, θερμαινόμενες πισίνες και εσωτερικούς οδηγούς για να σας οδηγήσουν σε μια περιπέτεια πεζοπορίας ή να βρείτε το καλύτερο σημείο για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από το Torres del Paine.

23. Τανζανία

Το Σερενγκέτι είναι θρυλικό ανάμεσα στους λάτρεις του σαφάρι.

Υπάρχουν πολυάριθμα καταφύγια σαφάρι υψηλών προδιαγραφών για να διαλέξετε- πιο διασκεδαστικά είναι τα πολυτελή bush stays, όπως το Cherero Camp, το οποίο προσφέρει ηλιακά τροφοδοτούμενες, σαφάρι-στυλ σκηνές από καμβά σε πλατφόρμες από σκληρό ξύλο, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προσφέροντας μια πιο καθηλωτική – και αυθεντική – εμπειρία σαφάρι.

Αφεθείτε σε μια πρωινή συνεδρία γιόγκα, επιβιβαστείτε σε ένα τζιπ για την πρώτη ιδιωτική περιήγηση της ημέρας και, στη συνέχεια, επιστρέψτε καθώς ο ήλιος βυθίζεται πάνω από τη σαβάνα: είναι ένα σαφάρι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η απομακρυσμένη τοποθεσία του στρατοπέδου το καθιστά ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε τη μαζική ετήσια μετακίνηση των γκνου, των ζέβρων και των γαζελών στις πεδιάδες του Σερενγκέτι.