Το Boho Girl στιλ αποτελεί μια αληθινή ωδή στην ελευθερία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα, παραμένοντας αμετάβλητο στην καρδιά της μόδας μέσα στις δεκαετίες. Σε αντίθεση με άλλες τάσεις που αναδύονται και εξαφανίζονται, το boho στυλ έχει καταφέρει να διατηρήσει μια διαχρονική παρουσία, αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μόδα – είναι μια φιλοσοφία ζωής.

Η χαρακτηριστική αισθητική του boho στυλ, που περιλαμβάνει ρούχα με χαλαρά, ρέοντα υφάσματα, περίτεχνα σχέδια και χάντρες, έχει τις ρίζες της στις καλλιτεχνικές και αντικομφορμιστικές παραδόσεις. Εξελίχθηκε σε τάση τη δεκαετία του 1970, περίοδο κατά την οποία αγκάλιασε την ατμόσφαιρα της εποχής των hippies. Η τάση αυτή εκφράστηκε μέσα από είδωλα της εποχής όπως η Stevie Nicks και η Janis Joplin, που ενσάρκωσαν το boho στυλ με μοναδική αυθεντικότητα. Ήταν μια δήλωση ατομικότητας και πνευματικής ελευθερίας, με ρούχα που αγκάλιαζαν το σώμα με φυσικότητα και ομορφιά και έδιναν φωνή στην προσωπική ταυτότητα.

Καθώς οι δεκαετίες πέρασαν, το boho στυλ ίσως να έφυγε από το προσκήνιο, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε πραγματικά τη σκηνή της μόδας. Στη δεκαετία του 2000, με την αναγέννηση της Y2K αισθητικής, το boho επέστρεψε θριαμβευτικά, προσαρμοσμένο όμως στις νέες τάσεις της εποχής. Τα mid-rise παντελόνια καμπάνα έγιναν low rise, οι μπλούζες και τα crochet top μετατράπηκαν σε crop tops, και το boho στυλ επανεφευρέθηκε με έναν πιο σύγχρονο τρόπο.

Το στυλ υιοθετήθηκε από διάσημες προσωπικότητες όπως η Sienna Miller, η Mary-Kate και Ashley Olsen, η Britney Spears, η Nicole Richie και η Beyoncé, αποδεικνύοντας ότι το boho girl ήταν κάτι περισσότερο από μια επιστροφή – ήταν μια επανεφεύρεση.

Σήμερα, καθώς το Y2K στιλ κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή, το boho girl ανανεώνεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου της μόδας. Τα floral prints, τα χαλαρά σύνολα, τα κοχύλια και τα πλεκτά στο βελονάκι κάνουν την επανεμφάνισή τους, τόσο στο street style όσο και στις πασαρέλες και τα κόκκινα χαλιά.

Όμως, αυτή τη φορά, το boho girl στιλ έχει εξελιχθεί σε μια πιο κομψή και τακτοποιημένη θα λέγαμε εκδοχή, που συνδυάζει τη χαλαρότητα με τη μοντέρνα κομψότητα. Αντί για το πυκνό layering των κομματιών του παρελθόντος, το σύγχρονο boho στυλ δίνει έμφαση στην απλότητα και την αρμονία, διατηρώντας παράλληλα την ουσία του bohemian πνεύματος.

Είναι λοιπόν η στιγμή να ξεθάψετε από την ντουλάπα τα ξύλινα τσόκαρα και σαμπό, τις slouchy τσάντες και τα αέρινα φορέματά σας – το boho στυλ έχει κατακτήσει τις πασαρέλες και έχει βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο του street style και, κάνει την έκπληξη με την εμφάνιση του ακόμα και στο κόκκινο χαλί.

Παρόλο που πολλές εταιρείες έχουν ενδώσει στη γοητεία του και έχουν αγκαλιάσει το boho στυλ για αυτή τη σεζόν, τα σχέδια από την πρόσφατη συλλογή του οίκου Chloé έγιναν γρήγορα αγαπημένα πολλών από τα κορυφαία style icons της ποπ κουλτούρας.

Αφού διορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια, η σχεδιάστρια Chemena Kamali προχώρησε στην παρουσίαση μιας εξαιρετικά κομψής και αντιπροσωπευτικής της boho αισθητικής συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 , η οποία περιελάμβανε slouchy δερμάτινες μπότες μέχρι το ύψος του μηρού, μεταξωτά φορέματα με αμέτρητες σειρές από παιχνιδιάρικα βολάν, ονειρεμένες floral δαντελένιες κάπες, κοντά σορτς και φαρδιές statement ζώνες, μεταξύ άλλων.

Η συλλογή ξεχώρισε αμέσως και φορέθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες από το ντεμπούτο της από ultra-chic γυναίκες όπως η Rosamund Pike, η Dakota Johnson και η Kaia Gerber. Και κάπως έτσι έδωσε ξανά ζωή στο boho στυλ.

Σε έξοδο στο Λος Άντζελες, η Sydney Sweeney ήταν από τις πρώτες που φόρεσαν την εν λόγω συλλογή Chloé. Η πρωταγωνίστρια του αιθέριο, μεταξωτό μίνι φόρεμα σε ουδέτερους τόνους και μια ultra-chic κάπα Chloé. Ολοκληρώνοντας την εμφάνισή της, η 26χρονη φόρεσε ψηλοτάκουνες slouchy μπότες και μια τσάντα τύπου Jane Birkin, συνοδευόμενη από μερικά μπρελόκ και charms για μια παιχνιδιάρικη, προσωπική πινελιά.

Όσο μοντέρνο και αν είναι το boho στυλ, λίγοι περίμεναν να δουν τη Sweeney να ανταλλάσσει το preppy-chic Miu Miu girl look της με αυτό το Chloé σύνολο, ειδικά εν μέσω της ανόδου της ηθοποιού στο ενδυματολογικό stardom, αλλά από την άλλη, η Sweeney δεν ήταν ποτέ αυτή που απέφευγε μια extreme αλλαγή και εμφάνιση, οπότε ίσως η ανάμειξη των δύο στιλ είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η βιομηχανία. Η Chrissy Teigen τον περασμένο Ιούλιο εμφανίστηκε επίσης ντυμένη με ένα κομψό λευκό φόρεμα Chloé, ενσαρκώνοντας τη ρετρό γοητεία που φέρει το neo boho.

Η Daisy Edgar-Jones προκάλεσε αίσθηση νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι αφού εμφανίστηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ντυμένη με Chloé. Η πρωταγωνίστρια του Twisters φόρεσε δύο πλούσια φορέματα μέσα σε λίγες μέρες, καθιστώντας σαφή την επάνοδο του boho. Η ηθοποιός συνδύασε τα φορέματά της με κομψά χρυσά μενταγιόν και παπούτσια σε αποχρώσεις του καφέ, τόσο σε στυλ μπότας ιππασίας όσο και σε κλασικό clog με τρουκ.

Καθώς ήταν μία από τις βασικές εκπροσώπους του boho στυλ στην εποχή της ακμής του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Sienna Miller έχει φορέσει πολυάριθμα boho-chic look – ευγενική χορηγία του Chloé- τους τελευταίους μήνες, με τα platform heels του οίκου, τα φορέματα με βολάν και τα πλεκτά να είναι μερικά από τα αγαπημένα της κομμάτια.

Η Kaia Gerber πέρασε όλο το καλοκαίρι με ρομαντικές flouncy λευκές μπλούζες, ένα κομμάτι κλειδί του boho-chic look.

* Πηγή: Grace